Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Adagio




Αγαπώ τη μουσική, δεν ζω χωρίς αυτή και δεν θέλω να φανταστώ κανένα μέρος γης Γης, χωρίς μουσική. Ευτυχώς η φύση είναι γεμάτη ήχους, οπότε δεν είναι απαραίτητο όπου πας να κουβαλάς μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, μαζί σου.

Μικρή έκανα μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Δεν προχώρησα. Παράλληλα συμμετείχα στη χορωδία της Μαθητικής Μαντολινάτας. Ήμουν καλλίφωνη κι ένοιωθα μέσω του τραγουδιού, πως εξέφραζα καλύτερα την αγάπη μου για τη μουσική. Κι αυτό κάποια στιγμή όμως, σταμάτησε, δεν ήμουν πλέον σε ηλικία κατάλληλη για να παραμείνω στη Μαθητική Μαντολινάτα. Στεναχωρήθηκα πολύ αλλά βρήκα άλλα ενδιαφέροντα.

Ποτέ δεν αποχωρίστηκα τη μουσική. Πάντα τη κουβαλώ μέσα μου! Πάντα παίζει μουσική στα ηχεία του μυαλού μου. Πολλές φορές απαντώ με στίχους τραγουδιών, σε ερωτήσεις που μου κάνουν. Είναι ένα παιχνίδι που το έμαθα μέσα στην οικογένειά μου. Λατρεύουν κι αυτοί τη μουσική. Ο πατέρας μου μικρός, ήθελε να μάθει κιθάρα αλλά ο αυστηρός πατέρας του, τον χλεύασε για εκείνη την επιθυμία του και δεν του το επέτρεψε ποτέ. Του έχει μείνει καημός. Συχνά μας λέει ότι νοιώθει πως άμα πάρει μια κιθάρα στα χέρια του, θα μπορέσει να παίξει. Μολαταύτα, ποτέ δεν προσπάθησε να μάθει, από τη στιγμή που έγινε ανεξάρτητος ενήλικας και μετά.

Ακούω πολλά είδη μουσικής. Δεν κρύβω την αδυναμία που έχω στη ροκ αλλά υποκλίνομαι πάντα στη μεγαλοπρέπεια της κλασσικής μουσικής. Στο αυτοκίνητο, κάποια πρωινά, στη διαδρομή για τη δουλειά, ακούω κλασσική μουσική. Έτσι και σήμερα, έβαλα ένα cd με δικές μου επιλογές από κλασσικά κομμάτια και αφέθηκα στο ταξίδεμά της.

Ήλιος λαμπερός, η φύση χρωματιστή, ακόμα και ο ασφαλαχτός ολάνθιστος και από τα ηχεία να βγαίνει το Adagio in G minor, του Tomaso Albinoni. Πριν μήνες, καθώς το άκουγα ξανά, συνειδητοποίησα πως η μουσική μιλάει. Έχει λόγια κανονικά. Συλλαβές που σχηματίζουν λέξεις κι αυτές με τη σειρά τους προτάσεις κι οι προτάσεις ολόκληρες ιστορίες! Ένα άλλο αξιοθαύμαστο είναι πως το ίδιο κομμάτι, ανάλογα με την διάθεσή μας, μπορεί κάθε φορά να μας πει και μια διαφορετική ιστορία. Αρκεί να μπορούμε να ακούσουμε, αρκεί να θέλουμε να ακούσουμε.


Και τούτο το κομμάτι, θέλω να το χαρίσω στους φίλους μου κι εύχομαι να βρουν το δρόμο οι νότες και να καταφέρουν να φτάσουν στα "αυτιά" τους.


7 σχόλια:

greendim είπε...

Έστω και καθυστερημένα, σε "ανακάλυψα" και χαίρομαι γι αυτό!...

mareld είπε...

Alma mia!

Τι να σου πρωτοπώ..
Χαίρομαι που είσαι καλλίφωνη!
Στεναχωρήθηκα που ο μπαμπάς δεν μπόρεσε να μάθει κιθάρα.
Να του δόσεις ένα φιλί.
Και εγώ έφαγα ξύλο γιατί πήγα κρυφά να μάθω να παίζω μαντολίνο.
Μετά δεν με άφησε η ζωή να μάθω κιθάρα που ήθελα αν και είχα τη τύχη να βρω και Ισπανό δάσκαλο κλασσικής κιθάρας.
Δεν πειράζει. Σημασία έχει ότι η μουσική είναι η ζωή μου και ακούω όλες τις μουσικές αλλά χωρίς κλασσική και φλαμένκο θα πεθάνω.
Χαίρομαι που σε γνωρίζω και ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία σου.
Να μου χαιρετήσεις τους ασφαλαχτούς!

Φιλάκια περιστέρι μου
και καλή σου νύχτα!

Unknown είπε...

@greendim : Καλώς όρισες greendim! Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Να 'σαι καλά!

@mareld : Mi cielo!

Το φιλί πες πως το πήρε ήδη ο πατέρας!

Ελπίζω να έμαθες τουλάχιστον, μαντολίνο! Ήταν σίγουρο πως λατρεύεις τη μουσική, ως γνήσιο τέκνο του Τζάντε! Φαίνεται άλλωστε και από τα μπλογκ σου!

Κι εγώ χαίρομαι που τούτο το ηλεκτρονικό σπίτι, μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους, όπως εσύ!

Ελπίζω να καταφέρω να φωτογραφίσω τους ασφαλαχτούς και να στους στείλω ρεγκάλο.

Σε φιλώ γλυκά και σου έυχομαι Καλό Ξημέρωμα!

mareld είπε...

Alma mia!

Είσαι τόσο γλυκιά!
Με έκανες και δάκρυσα..
Δεν έμαθα μαντολίνο..δεν με αφήσανε.
Οι ασφαλαχτοί με έχουν τσιμπίσει πολύ και με πόνεσαν..τους αγαπώ όπως και τα σπάρτα..

Καλή σου μέρα περιστέρι μου!

Μηθυμναίος είπε...

Τι όμορφα, κι εδώ μουσική κι εδώ Μάρελντ, υπέροχα!!!
Κι εγώ έμεινα με το παράπονο μέσα μου, δεν έμαθα ποτέ να παίζω κάτι κι έχω καλό αυτί. Τι κρίμα!
Όμως λατρεύω τη μουσική, τους ήχους της φύσης, όλα!
Να 'στε καλά!
Φιλάκια

Unknown είπε...

@Mareld: Mi cielo! Όταν πέρνας γλύκα και τρυφερότητα από έναν άνθρωπο, δεν μπορείς παρά να προσπαθήσεις να του προσφέρεις κι εσύ τα ίδια!

Μαντολίνο δεν είναι αργά να μάθεις, ε; Όσο για τα τσιμπήματα του ασφαλαχτού... Σκέψου και ανθρώπους που μπορεί να σε πόνεσαν αλλά συνέχισες να τους αγαπάς...

Besos!

@ΜΗΘΥΜΝΑΙΟΣ: Η μουσική ακυρώνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ μας. Κλισέ θα μου πεις αλλά πέρα για πέρα αληθινό!

Επιμένω πως δεν είναι αργά για τίποτα! Αργά θα είναι μόνο όταν πάψει η καρδιά μας να χτυπά.

Να 'σαι κι εσύ καλά!

Ανώνυμος είπε...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat blog[/URL], Don’t feel silly if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses little-known or not-so-known ways to produce an income online.