Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Κατόπιν ανωρίμου σκέψεως...






Ετούτο το ανοιξιάτικο φθινόπωρο, όλο και πιο συχνά με αναγκάζει να βγω από το σπίτι μου. Όλο και περισσότερο μου επιβάλλει να τρέχω στους αγρούς για να μαζέψω μια χούφτα "κοπελούλες" και διάφορα αγριολούλουδα.

Μετά, τα τοποθετώ σε μικρό βάζο δίπλα στο γραφείο μου κι όταν το μάτι μου χρειάζεται ξεκούραση, κάθομαι και τα χαζεύω. Πριν προλάβουν να μαραθούν, έχω φροντίσει να τα αντικαταστήσω με φρέσκα.

Θα περάσει η εποχή τους και άλλα είδη φυτών θα διακοσμήσουν το βάζο και την όρασή μου. Κι αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος, ο οποίος μέσα από τη ρουτίνα του, έχει γίνει αγαπημένα συνηθισμένος.

Κι επειδή με τίποτα δεν μπορώ να ξεφύγω από τον τοπικισμό μου και σαν γνήσια Επτανήσια, καθόλου δεν το προσπαθώ, επιλέγω να ακούσω αυτό το τραγούδι, όσο αταίριαστο κι αν είναι στη στιγμή.







8 σχόλια:

the boy with the arab strap είπε...

xrwmmmata ki arwmata

Ανώνυμος είπε...

isws i pio simantiki "klironomia" pou tha mou afisei i mitera mou einai i agapi gia ta louloudia...mou exei mathei sxedon ola ta louloudia kai akoma otan erxetai spiti panta krataei louloudia apo to khpo :))) oMeRTa

Unknown είπε...

lost thoughts, ligth, love, life... και ζωή, ζωή, ζωή!

Unknown είπε...

@Ανώνυμος/μη:
Είστε τυχερός άνθρωπος, που θα λάβετε αυτή τη κληρονομιά! Ελπίζω το κληροδότημά σας, να το μεταβιβάσετε κι εσείς με τη σειρά σας, όπου χρειάζεται.

:-)

Ανώνυμος είπε...

mrt sto 2o sxolio....oMeRTa, remember?....(auti ti fora eixa upograpsei :P

Unknown είπε...

Έλα βρε οΜεΡΤάκι! Μη με παρεξηγείς, δεν δουλεύει το μυαλό μου όλες τις ώρες!

Φιλιά!

Μηθυμναίος είπε...

Η επαφή με τη φύση και η προσπάθεια να την φέρνουμε πιο κοντά μας είναι ό,τι καλύτερο, Ντάνα, μου! Εύχομαι πάντα να ευφραίνεσαι με τη ζωντάνια και την απλότητα των λουλουδιών της!

Φιλάκια!

Unknown είπε...

Να 'σαι καλά Στράτο μου!

Φιλιά κι από εμένανε!