Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Κάπνισε όσο προλαβαίνεις!


Λίγες ώρες μείνανε σύντροφε! Τρέξε να καπνίσεις όσο προλαβαίνεις, στους κλειστούς χώρους. Από αύριο, θα ισχύει ο νόμος και τούτος ο νόμος δεν είναι το δίκιο του καπνιστή μα το δίκιο του κράτους πρόνοιας (!) που θέλει να σε προστατέψει βρε κουτέ, από την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια του καπνίσματος.

Απόψε λοιπόν, προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα! Τρέξε στα μπουζούκια μέχρι τα μεσάνυχτα, κάπνισε αρειμανίως. Τι κι αν δεν έχει βγει ακόμα η φίρμα; Τι κι αν δεν έχεις προλάβει να έρθεις σε κέφι, τι κι αν θέλεις στο βαρύ και ασήκωτο ζεϊμπέκικο να φουμάρεις κι ένα σέρτικο; Ξέχνα το! Εκείνο το μελανούρι πίσω, η λουλουδού, υποφέρει από χρόνιο άσθμα και εσύ της φυσάς το κοχίμπα μες στα μούτρα την ώρα που της αρπάζεις τα πανέρια με λύσσα. Εργαζόμενο κορίτσι είναι κύριος, θες εσύ να σου φερθούν έτσι; Θέλεις;

Στην τελική κάπως πρέπει να γίνεις Ευρωπαίος. Πως θα γίνει; Ευρωπαίος πρώτος για να τσεπώνεις τις επιδοτήσεις αλλά το τσιγάρο δεν το κόβεις - δεν το κόβεις; Θα το κόψεις ρε διότι σε άλλη περίπτωση θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Τι πάει να πει αν δεν πέφτει το ίδιο βαρύς και στου κλέφτες και τα λαμόγια της πολιτικής; Το ίδιο είσαστε; Για κάτσε καλά! Αυτός έφαγε τα νιάτα του για να στήσει την πολιτική καριέρα την ώρα που εσύ πήγαινες γήπεδο και έβριζες τη μάνα του διαιτητή και την ώρα που έτρωγες το βρώμικο ξημερώματα στη καντίνα. Εσύ δεν είσαι άξιος παρά μόνο για να τον ψηφίζεις, να τον στηρίζεις, να τον χειροκροτείς και να του σκύβεις με χάρη γιατί η παιδεία του απαιτεί τους καλούς σου τρόπους, σε όλα!

Κάπνισε όσο προλαβαίνεις! Κάπνισε παντού. Σε λίγες ώρες, θα γίνεις νομοταγής με το καλό ή με το βάρβαρο. Δεν έχει σημασία. Σημασία πάντα και μόνο έχει η ισχύς του Νόμου αλλά αυτό μόνο για εσένα αδερφέ. Μόνο για εσένα!

19 σχόλια:

Τσαλαπετεινός είπε...

Αρχισα να γράφω το σχόλιο
μετά άναψα τσιγάρο και τώρα
θα γυρίσω να διαβάσω την ανάρτηση
που ό τι και να έχεις γράψει θα συμφωνήσω.

φιλιά και καλό μηνα για αύριο

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δεν καπνίζω 7 χρόνια τώρα.
΄Ομως σκέφτομαι πως αν ήταν διαφορετικά, ένα πρόβλημα θα το είχα από αύριο...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν το κόβω! ΤΕΛΟΣΣΣΣ!

Ιωάννα είπε...

Εδώ και πέντε χρόνια είμαι μόνιμη θαμών του ''Μπαλκόνι κλαμπ'' με ήλιο με χιόνι, εγώ εκεί. Ε, δεν θα με πειράξει τώρα. Ωστόσο διαβάζοντας την ανάρτηση αγχώθηκα και είπα να βγω έξω και να ανάψω και να καπνίσω πέντε τσιγάρα ταυτόχρονα: Ένα στο στόμα, ένα σε κάθε χέρι και από ένα σε κάθε...αυτί.Να προλάβω, γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς. Σήμερα πρόστιμο αύριο θανατική ποινή. Όπως στον μεσαίωνα!


Φι λάαααα κιααα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
P. Kapodistrias είπε...

Επιτέλους... μπαλκονάτο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γάματα...
Από το δικαίωμα του ενός, μέχρι την υποχρέωση του άλλου....
από την παραμύθα της πολιτείας μέχρι το βίτσιο μας να αραμυθιοζόμαστε....
όλα ... μια nicoret δρόμος

Φιλί

kiki είπε...

Ε ρε γλέντια....Εκείνο που πραγματικά θέλω να δω είναι αν θα ισχύσει ο νόμος και πώς. Η χαρά του ρουφιάνου δε θα γίνει το 4ψήφιο τηλέφωνο...Για αν δούμε...

Unknown είπε...

Τσαλαπετεινέ μου! Εσύ δεν έχεις ανάγκη, πετάς στους αιθέρες και κάνεις ό,τι σου... καπνίσει! ;)

Ευχαριστώ!

Unknown είπε...

Γλαρένια μου, είναι πρόβλημα για τους καπνιστές πραγματικά. Κι εγώ που δεν είμαι φανατική καπνίστρια αλλά καπνίζω, θέλω το βράδυ αν βγω για ποτό να μπορώ να το κάνω αλλιώς ας κάτσω σπίτι μου...

Φιλιά από το Ιόνιο! :)

Unknown είπε...

Ανώνυμε, τότε πλήρωνε!!! ;)

Unknown είπε...

Σόρα Ιωάννα μου! Κι εγώ θαμώνας του μπαλκονιού! Και καλά το καλοκαίρι αλλά εκείνος ο χειμώνας... δύσκολος! Αγάντα!

Φιλιά πολλά και στα μικρουλάκια!

Unknown είπε...

Π.Κ. ναι! Αρκεί να μην είναι σκεπαστό το μπαλκόνι γιατί -αν έχουμε καταλάβει σωστά- ούτε εκεί επιτρέπεται!

:)

Unknown είπε...

Φοράδα μου! Λες σε λίγα χρόνια να βγει κάνα σκάνδαλο στο φως τύπου siemens, με τις εταιρείες που παράγουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;;; Δύσκολο;

Σμουατς στα μούτρα!

Unknown είπε...

Kiki μου, οι Ζακυθινοί δεν έχουμε ανάγκη! Από κούνια ρουφιάνοι! χαχαχα

Φιλιά!

amalthia είπε...

Το διαβαζα το ποστακι σου και νομιζα πως απευθυνεσαι σε μενα,προσωπικα,αποκλειστικα!Αφου περιμενα σου λεω να διαβασω το ονομα μου! Οκ.δεχομαι πως πηγαινε για ολους αλλα με εμενα τα παιξαν στο γραφειο που μιλαω στον υπολογιστη γιατι πολυλογου παντοτε ημουνα αλλα σε αψυχα πραγματα ποτε δεν μιλουσα.

ps. η Δρ Ποστ Πουρι τι σιαζεί;

Και για να συνεχισω τον "διαλογο" σε παραπεμπω στον ατσαραντο οπου εχει μια εικονα στις ετικετες "διαλογοι". Ε λοιπον,η λεζαντα αυτη με το κειμενακι σου πανε μουρλια!

kiki είπε...

Χαχαχαχα!

Unknown είπε...

Amalthia, ναι σε όλους και για όλους πάει κι εγώ είμαι πολυλογού και μιλώ ακόμα και στους τοίχους! χα!

Αν λες το "διάλογο" με τα φουγάρα του Ατσάραντου, ναι ταιριάζει πολύ!

Η Δρ. Ποστ Πουρί κάτι ετοιμάζει...

:)

Unknown είπε...

Γέλα Κική μου γέλα, είναι η ζωή μια τρέλα... ειδικά άμα ζεις στη Ζάκυνθο!