Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Συνταγή: Πως να μαγειρέψετε έναν λαό

 
Παίρνουμε έναν λαό κατά προτίμηση άπαχο, ταλαιπωρημένο από Κατοχή, Εμφύλιο, Χούντα, Μεταπολίτευση και ότι άλλο έχουμε την ευχαρίστηση και θεωρούμε ότι ταιριάζει στη γεύση μας. Τον μαρινάρουμε καλά, για αρκετά χρόνια σε ένα μείγμα που έχουμε προετοιμάσει με τα παρακάτω υλικά: μικροεξυπηρετήσεις, ρουσφέτια πάσης φύσεως, εύκολο χρήμα, μη εφαρμογή νομοθεσίας, φοροαπαλλαγή, διαφθορά και εκδούλευση.
 
Αφού σιγουρευτούμε ότι τον έχει ποτίσει καλά η μαρινάδα και έχουμε δημιουργήσει ένα απόλυτα πελατειακό κράτος, τον σιγοβράζουμε σε φορολογία ενώ ανακατεύουμε καλά τις κοινωνικές τάξεις, συνεχόμενα, για να μην "πιάσει" ο πάτος και χρειαστεί να αλλάξουμε κατσαρόλα-χώρα. 
 
Σταδιακά, αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς και αναλόγως την φορολογία ενώ παράλληλα μειώνουμε τις παροχές σε παιδεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνικές παροχές και ό,τι άλλο θεωρείται περιττό για έναν λαό που θέλουμε απλά να υποδουλώσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός του.  Αλατοπιπερώνουμε καλά τις πληγές και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Μετά από λίγα χρόνια βρασμού, αφαιρούμε προσεκτικά από το λαό, όλα τα περιουσιακά στοιχεία, την μνήμη, την ιστορία, τον πολιτισμό και ότι γενικά μπορεί να δημιουργήσει επιθυμία ανατροπής της κατσαρόλας με σκοπό να χαλάσει η σούπα. Σπρώχνουμε μέσα στο ζωμό, με ξύλινη κουτάλα και τις τελευταίες αντιδράσεις από κοινωνικές μερίδες που μπορεί κάπως να αντιστέκονται. Τις κρατάμε δυνατά με την κουτάλα, στον πάτο της κατσαρόλας μέχρι να σταματήσουν εντελώς να ακούγονται.

Δοκιμάζουμε το ζωμό κι αν θεωρήσουμε ότι χρειάζεται κι άλλο αλατοπίπερο ή κάποιο καρύκευμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τον ζωμό από λαό να κρυώσει και τον τρώμε με προσθήκη λεμονιού. Ό,τι περισσέψει το χρησιμοποιούμε ως λίπασμα.


Καλή επιτυχία!

13 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Τι να πω... Τέλειο!!!

Πάντως η συνταγή θα έχει επιτυχία, όπως τα βλέπω τα πράγματα... Ένα-ένα τα υλικά και η σούπα όπως τη θέλουν οι Μεγάλοι...

Ντάνα μου καλημέρα

Dana Semitecolo είπε...

Αγαπητέ φίλε Μηθυμναίε, λυπάμαι αλλά η συνταγή είναι σίγουρο πως θα έχει ιδιαίτερη επιτυχία! Το μόνο που ίσως μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία της, είναι ο λαός πάνω στο βρασμό του να κοχλάσει τόσο ώστε να χυθεί μπόλικος ζωμός και να σβήσει τη φωτιά!

Alexandros Raskolnick είπε...

Με την άδειά σας, ελπίζω, αναδημοσιεύουμε στηνΟΚΤΑΝΑ

Dana Semitecolo είπε...

@Alexandros Raskoinick, δεν έχω πρόβλημα να το αναδημοσιεύσετε και σας ευχαριστώ γι' αυτό.

sou είπε...

Καλή η συνταγή αλλά σιγά μην πηδήξει ο λαός από την κατσαρόλα γιατί είναι μεγαλούτσικος και δε βράζει εύκολα!

vOOda είπε...

Θα προτιμήσω την συνταγή του Κοτόπουλου με ουίσκι... :-)

Δύ-στιχος είπε...


Για να πετύχει η συνταγή,
βάλε κομμάτι ψέμα,
κόκκινο σαν το αίμα,
και μην ανησυχείς.

Και προς το τέλος πρόσθεσε
λάδι ή βαζελίνη,
για να διευκολύνει
το "έβγα" της ψυχής.

Δύ-στιχος

Dana Semitecolo είπε...

@sou Για να δούμε, θα αποφασίσει ο λαός το μεγάλο σάλτο έξω από την κατσαρόλα;

Dana Semitecolo είπε...

@Vooda κι εγώ αυτό προτιμώ, με διαφορά!

Dana Semitecolo είπε...

Ορέ Δύ-στιχε,να σε χαρώ! το ποίημά σου είναι καλύτερο από τη συνταγή μου! Να' σαι καλά!

Χαρά Θ. είπε...

Αργείς να εμφανισθείς και χτυπάς αλύπητα με κάθε επανεμφάνιση,τόσο για να αντιληφθούμε ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΛΕΙΠΕΙΣ!
Δυστυχώς Τινάκι μου δεν μπορώ να σου δώσω συγχαρητήρια για την εφεύρεση αυτής της συνταγής. ..είναι πολύ αληθινή και πολύ μακάβρια που κάποιοι άλλοι ετοίμασαν πριν απο μας για μας! Τώρα αν θα γίνει το μεγάλο πήδημα;;;κι εγω απορώ μαζί σου
Φιλιά πολλά κοριτσάκι.
Η φωνή σου λείπει!

Dana Semitecolo είπε...

Ευχαριστώ πολύ, αγαπημένη Χαρούλα! Κι εσύ μου έχεις λείψεικαι γι'αυτό ευθύνομαι εγώ.

Σε φιλώ!

Vam33 είπε...

Φοβερό ποστ. Τα είπες όλα με μια συνταγή...