Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Δεν είμαι φίλη σουΜη με λες φίλη σου. Δεν είμαι. Φίλος είναι εκείνος που θα έκανε τα πάντα για εσένα, που θα έκανες τα πάντα γι' αυτόν. Εκείνος που θα έδινε και τη ζωή του, αν σου χρειαζόταν. Για εκείνον θα αψηφούσες κι εσύ τον θάνατο, που τόσο μας τρομάζει. 

Μη με λες φίλη σου. Δεν είμαι. Υπάρχει πάθος εδώ, που μας κατακλύζει, φορές. Δεν είμαι φίλη. Είμαι κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι. Ούτε κι εσύ ξέρεις και επιλέγεις να με λες φίλη, μα δεν είμαι. 

Τους φίλους δεν τους φιλάμε στο στόμα, δεν τους αγγίζουμε με τέτοιο τρόπο. Βρες μια άλλη λέξη αφού και ερωμένη σου δεν είμαι. Ούτε κι εσύ εραστής μου. Πες ίσως "γνωστή", ίσως "κάποια που θέλω, κάπως", επινόησε μια λέξη δική σου, μα μη με λες "φίλη", δεν είμαι. 

Η φιλία δεν χωράει υποψία έρωτα μέσα της. Είναι άλλο. Φιλικότητα μπορεί, να είναι μια κάποια λύση που μας βολεύει ως χαρακτηρισμός αυτής της κατάστασης μα και πάλι, υπάρχει πάθος εδώ που μας συνεπαίρνει, στιγμές. Όμως ναι, φιλικότητα είναι μια καλή λέξη για εμάς. Βολική, όταν χρειάζεται κάτι να πεις οπωσδήποτε. 

Μόνο, μη με λες φίλη σου. Δεν είμαι. Δεν θα πεθάνω για εσένα. Δεν θα πεθάνεις για εμένα. 

Μη με λες φίλη σου!

1 σχόλιο:

Δύ-στιχος είπε...


Θα συμφωνήσω ο δύστυχος,
ποτέ δεν θα μπορέσει,
φιλία λίγο έρωτα
μέσα της να χωρέσει.

Έτσι, γυναίκα δίπλα μου,
σαν φίλη θά ‘χει θέση,
έστω κι αν είναι όμορφη,
αρκεί να μη μ’ αρέσει.

Όλες οι φίλες μου οι καλές,
χωράνε σε μια βάρκα,
γιατ’ είν’ το πνεύμα πρόθυμο,
μα ασθενής η σάρκα.

Δύ-στιχος