Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Ο πασατέμπος μου για να περνάει η ώρα;;;


Τώρα που άρχισα ξανά το τσιγάρο, ξενυχτάω περισσότερο. Δεν ξέρω βέβαια αν έχει να κάνει και με το κάπνισμα. Μπορεί να με έχει πιάσει κι η Άνοιξη!


Μου αρέσει τα βράδια, να κάθομαι ημιξαπλωτή στον καναπέ και να χαζεύω μια την οθόνη του laptop και μια την οθόνη της τηλεόρασης, φουμάροντας. Είναι σχεδόν μόνιμα ανοιχτή αλλά δεν παρακολουθούμε ιδιαίτερα. Άλλωστε, μετά την περίοδο που πέρασα έγκλειστη στο σπίτι, ατέλειωτες ώρες μπροστά στην μικρή οθόνη, είμαι καλυμμένη τηλεοπτικά, για τα επόμενα δέκα χρόνια - τουλάχιστον.


Κι έπεσα χθες βράδυ πάνω στην εκπομπή του Πρετεντέρη και η πρόσκρουση ήταν μοιραία! Οι καλεσμένοι πολλοί κι εκλεκτοί και ο Πρετεντέρης φουσκωμένος σαν τον διάνο μες στη μέση, να δείχνει την πραμάτια του! Τι σας έχω, τι σας έχω;;; Από Βαρβιτσιώτη τζούνιορ και Μαρκουλάκη, μέχρι και Χρήστο Χωμενίδη, Λιάνα Κανέλλη και λατρεμένο Στέλιο Κούλογλου. Διαλέχτε! Α, στο πάνελ ήταν και ο Λιάνης και κάποιοι άλλοι της τηλεόρασης.


Η τηλεόραση λέει αλήθεια ή ψέματα; Το μέγα ερώτημα που έθεσε ο μεγκάλος δημοσιογράφος και μια απάντηση της προκοπής δεν πήρα! Εντάξει, όλοι είπαν πως η τηλεόραση λέει ψέματα. Αλλά αυτό το ξέρουν όλοι, δεν είναι και τόσο σημαντικό. Κατά τα άλλα, μια άποψη ολοκληρωμένη δεν άκουσα. Εκτός αν ειπώθηκε κάτι την ώρα που διάβαζα μέιλ...


Η γραφική πλέον Κανέλλη, με το τσιγάρο στο στόμα και την μαγκιά να τρέχει από το κόκκινο κραγιόν της, έβρισκε ευκαιρία να ευλογάει τα γένια του ΚΚΕ λες και έβγαζε λόγο έξω από το Σπίτι του Λαού. Ο -κατά τα άλλα συμπαθής σε εμένα- Χωμενίδης είχε γείρει πάνω στον Λιάνη που τον χώριζε από την Λιάνα. Υποθέτω πως προσπαθούσε να καταλάβει τι καπνό φουμάρει η Λιάνα ενώ ρώταγε τον Λιάνη πότε θα κάνουν διάλειμμα για τσιγάρο. Προς το τέλος της εκπομπής, έχοντας σκάσει πια ο άνθρωπος κι αφού τον είχε ξεκολλήσει από πάνω του ο Λιάνης, πήγε να κάνει μια ψιλοεπίθεση στην Λιάνα, η οποία αγρίεψε κι έλεγα ότι θα έχουμε διπλωματικό επεισόδιο αλλά τελικά άναψαν αμφότεροι από ένα τσιγάρο και αποσυμπιέστηκε η κατάσταση.


Ο Μαρκουλάκης φόραγε ωραίο πουκάμισο, ήταν αραχτός στην πολυθρόνα και έλεγε κλισέ. Μου άρεσε! Ο Βαρβιτσιώτης είναι τόσο εκνευριστικός ώστε και κάτι σημαντικό να λέει, δεν μπορώ να το ακούσω. Παθαίνω προσωρινή κώφωση. Η κ. Πόπη λέει πάντα και παντού τα ίδια. Ο Κούλογλου -που τον αγαπώ και δεν το κρύβω- με εκείνο το ιδιαίτερο βλέμμα, πήγε να αρθρώσει κάτι και σχεδόν τα κατάφερε αλλά εξαγριώθηκε η Λιάνα ως γνήσια κομουνίστρια και του την είπε. Αυτό με τους κουκουέδες, που θεωρούν μοναδικούς αριστερούς τους εαυτούς του και μόνο, ποτέ δεν το κατάλαβα αλλά δεν είναι του παρόντος.


Ο Κούλογλου πάντως, είπε το προφανές: Η τηλεόραση τείνει να αντικαταστήσει εξ' ολοκλήρου τον άνθρωπο. Τον σύντροφο, τον φίλο, τη γιαγιά με τα παραμύθια της. Όποιος μπορεί να το καταλάβει και να κάνει κάτι για να αντισταθεί, καλώς.


Τελικά τι νόημα είχε αυτή η εκπομπή, δεν κατάλαβα. Ήταν κι η ώρα περασμένη. Μου είχε πέσει βαρή και το γιαούρτι με το φρούτο. Με είχε χτυπήσει και το παπούτσι στη φτέρνα. Έκανε και λίγη ψύχρα... Μου άρεσε όμως η προσπάθεια του Πρετεντέρη να αποδείξει πως κάποιες στιγμές χάρη στην παρέμβαση της τηλεόρασης, βγήκαν στο φως ποινικά αδικήματα, όπως π.χ. η υπόθεση της ζαρντινιέρας. Ναι, γιατί πρέπει να το δούμε για να το πιστέψουμε, στη Χώρα του ψεύδους και της υπέρμετρης υποκρισίας των πάντων.


Το χειρότερο για εμένα πάντως, ήρθε σήμερα το πρωί χαζεύοντας τις ειδήσεις του in.gr. Έρευνες λέει, απέδειξαν πως τα λιποκύταρα δεν μειώνονται μετά την ενηλικίωση του ανθρώπου. Οι ίδιες έρευνες, λένε πως τα λιποκύταρα έχουν έναν μηχανισμό που τους επιτρέπει να ανανεώνονται και να μένει ο αριθμός τους πάντα σταθερός.


Η τραγική διαπίστωση πως κάνω τσάμπα τόση δίαιτα, κόντεψε να με ρίξει σε νέα κατάθλιψη αλλά κρατήθηκα, προκειμένου να γράψω τούτο το πόστο! Για το μόνο που λυπάμαι είναι, που δεν το ήξερα χθες βράδυ να έτρωγα πασατέμπο αντί να βλέπω Πρετεντέρη...

4 σχόλια:

darkwhisper είπε...

Μπα η τηλεοραση απλά αντικατέστησε τον ύπνο. Τον άνθρωπο τον αντικατέστησε το πισι. Αλλά δεν είναι λίγο σουρεαλ να περιμένεις να δεις στην τιβιόλα να κάθονται άνθρωποι στο σαλόνι τους και να κάνουν αντικειμενική κριτική στο ίδιο τους το σπίτι; Χμμμ....

Unknown είπε...

Κανιβαλάκο, άστα αυτά τώρα και πέσμου: δεν πιστεύω να σε ακολούθησε κανένα "κουμούνι" από τη lifo;;;

darkwhisper είπε...

Χχαχχαχαχχααααχα όχι αδελφούλα, κομούνι όχι,ένας κουκουές μου ζαλιζε το κλαπέτο, και επειδής μου χες κόψει και την ωμη σαρκα τον... έφαγα! Μποοουυυεεεεερρρρπ! Μπαρδοοοοννν...
Μόνο που τώρα όποτε πατάω καμια λακούβα με το σαράβαλο, η οδηγώ στους δρόμους του νησιού σου, κουνάμενος σειναμενος, η κοιλιτσα μου κάνει μπιπ-μπιπ! Δε γαμιέται, δυο σοδίτσες υπόθεση και μεχρι το σουκου θα χω ξεμπερδεψει με το αχωνευτο ζουζουνι. Α τα μαθες; τη Δευτέρα κάνουμε επανασταση. Μόνο που αν βρέχει, θα γίνει σε κλειστό χώρο!

Unknown είπε...

Καλέ μου ψιθυρένιε κανίβαλε! Ξέρεις πως τα κομούνια τ' αγαπώ γι' αυτό και στο προηγούμενό μου σκόλιο, το έβαλα σε παρένθεση. Μην παρεξηγηθει κανένας πάλι! Όχι άλλο κάρβουνο παιδιάααααααααα!

Η οδήγηση στο νησί μας είναι σαν προσομοίωση του camel trophy! Θα πέρασες καλά... Προτίμησε το χαμομήλι αντί της σόδας, είναι πιο αποτελεσματικό στα έντομα.

Τέλος έχω να καταγγείλω την αδικία που διαπράττεται εις βάρος των γυναικών που θέλουν να συμμετέχουν στην επανάσταση! Μα Δευτέρα ρε παιδιά;;; Είναι η μέρα που αρχίζουμε όλες δίαιτα! Είναι δύσκολη μέρα για εμάς. Να το κάνουμε Τετάρτη που θα την έχουμε ήδη κόψει;;; Ευχαριστώ!

Φιλιά αδερφέ!