Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Μια Μεγάλη Ιδέα!


Μια που πήραμε "πιστοποίηση κατά ISO" με τσι βασιλικές βίζιτες, μήπως να φέρναμε αύριο, την Αυτής Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα Ελισάβετ (βου) της Αγγλίας; Για την αυριανή επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου, με τη μητέρα(;) Ελλάδα, φυσικά! Έτσι σαν άλλος Βασιλεύς Γεώργιος, μπορεί να αναλάβει και καμία οικονομική υποχρέωση, σαν εκείνες της Ιόνιας Πολιτείας. Μόνο που εκειά ήταν σε ξένους οφειλέτες. Όχι από εμάς για εμάς!

Σα να τη βλέπω μπροστά μου, τη Βασίλισσα, να λέει: "ότι θα κάμει την Ελλάδα πρότυπον ελευθέρου Κράτους εν τη Ανατολή", όπως είχε πει ο Άνακτας αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του. Και μη νομίζετε! Έπεσε πολύ ψάξιμο ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος για τη θέση -μετά την έξωση του Όθωνα- και όταν λέμε κατάλληλος, εννοούμε αποδεκτός από την Βρετανία, έτσι; Εμένα άλλο με μπερδεύει: Τελικά, δεν ανήκουμε στη Δύση; Που ανήκουμε βρε παιδιά; Ας μου απαντήσει κάποιος!

Κι εμείς που αναθεματίζουμε τον Ζερβό, τον Μομφεράτο κι εκειόνε το δικό μας τον Λομβάρδο, που ονομάστηκαν και Ριζοσπαστικοί, τι είμαστε τελικά;;; Μην είμαστε Προστασιανοί ή μήπως Μεταρρυθμιστές ή μήπως, απλά αιρεσιάρηδες; Τι κακό κι αυτό! Να μην ξέρεις που ανήκεις! Ανατολή ή Δύση; Μπρος ή πίσω; Ριζοσπάστης ή Αντιριζοσπάστης;;;

Επειδή όπως φάνηκε, αυτά τα ερωτήματα μας κατέτρωγαν από το 1850, είδαν κι αποείδαν οι Άγγλοι - προστάτες μας κι είπαν: Βρε δεν μας παρατάτε; Ένωση θέλετε; Ένωση θα έχετε! Άλλωστε, δεν βγήκαν και χαμένοι από την αγοραπωλησία. Πάντως εμάς κάτι μας έχει αφήσει αυτή η "προστασία", αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή μας να δημιουργούμε τουριστικά θέρετρα -τύπου Λαγανά- για καθαρόαιμους Άγγλους ασθενείς εεεε... τουρίστες ήθελα να γράψω, με συμπαθάτε! Το πληκτρολόγιό μου τελευταία, μου κάνει αυθαίρετες παρεμβολές! Ένα πράγμα, σαν αυτόματη γραφή! Πολύ φοβάμαι πως κάποιο κακό πνεύμα κατοικεί κάτω από το "enter".

Αναρωτιέμαι και για κάτι άλλο, τελευταίο... Τελικά πόσο επιτυχής ήταν τούτη η Ένωση και πόσο εξυπηρέτησε τους σκοπούς της Μεγάλης Ιδέας, που στο όνομά της συντάχθηκε το ψήφισμα για την προώθηση και την υλοποίηση της; Εγώ ως μικρή και ανιστόρητη, δεν νογάω. Μήπως μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;;; Να καταλάβω θέλω, αν θα πρέπει να γιορτάσω αύριο την επέτειο ή να βάλω πλερέζα...


Το blog τούτο, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εορτασμό της Ένωσης, θα παραμείνει κλειστό μέχρι το Σ/Κ, λόγω πένθους. Τουτέστιν, πάω Αθήνα για καλοκαιρινά ψώνια. Σιγά μην δώσω τα λεφτά μου στους συμπατριώτες μου!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα αναρωτιέσαι αν πρέπει να πανηγυρίσεις για την επέτειο; Ρίξε μία ματία γύρω σου και μετά αναλογίσου το τελευταίο ταξίδι σου στην Ιταλία ή στην Αγγλία. Τέλος, θυμίσου τον Τσακασιάνο "Να, ξαφνικό στα μούτρα μου, φούγιαζα, λέει,και ΄ζήτω΄".
Ακόμα έχεις την απορία;

Unknown είπε...

Με συγχωρείτε κύριε Σεμιτέκολου αλλά κάπως τα συγχέετε όλα.
Η ένωση με την Ελλάδα πρόσφερε στα Επτάνησα και δεν τα άφησε.
Θα σας άρεσε πολύ δηλαδή να είχανε απο πάνω κάποιο κατακτητή?
Βρετανό, Ιταλό η Γάλλο?

Δεν μπορούμε να συγχέουμε ορισμένους αγράμματους συμπατριώτες μας που έχουν στεγνα ξεπουληθεί στους ξένους για χάρη του τουρισμού

Το κείμενο σας ενόψη και της επετείο μου φαίνεται σαν ύβρις πρός τους Μεγάλους Ριζοσπάστες που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς και εσείς εδώ και να εκφραζόμαστε ελεύθερα τις απόψεις μας.

Ο Νιόνιος Σαββόπουλος πάντως το είχε θέσει κάποτε το ζήτημα με ένα εκπληκτικό τραγούδι και θα ήθελα να σας στο αφιερώσω στο post με το συμπάθειο και ανεύ παρεξηγήσεως.

Κωλοέλληνες

Μελαψές φυλές,
κοντοπόδαρες
συνειρμοί του κράτους
που ξερνάει και να τους
τσιφτετέλληνες

Με γονείς χρηστές
των συντρόφων τους θήτες
για μνηστήρα οι αλήτες
τώρα διοικητές
κράτος ασυστόλων
και πεσμένων κώλων
κωλοέλληνες

Η χάρτα αυτού του κράτους κρύβει απάτη
που φτάνει στο γνωστό αγριορωμιό
στο datsun μιας φυλής που ζει φευγάτη , ναι
απ’ ότι ελληνικό στον κόσμο αυτό , ναι

Κωλοέλληνες κωλοέλληνες

Κωλοέλληνες μασκαρλίκια αει δές
στο άλφα της αξίας ,της αρχής της βίας ,λουτροκαμπινές
τιμωρός καιρός, πέντε αιώνες δύσης εθνικής θα ζήσεις από δώ και μπρος
με αγγλικές αλφαβήτες, μαλλιαροί μου Ελλαδίτες, θλιβερές μου πορδές

Πνεύμα αλήτικο, ελλαδίτικο
σε Μικρά Ασία, Κύπρο Λευκωσία, Βόρειο Ήπειρο
δεν ακούει κανείς στο χειρότερο του ελληνισμού κομμάτι
στην Ελλάδα ζεις


Μια φάουσα καταπίνει τον αέρα
την θάλασσα, την πόλη, το ιερό
πλημμύρισε σκουλήκια η μητέρα, ναι
το ρόδο καταγής βγάζει καπνό.
Δεν υπάρχει Ελπίς στην Ελλάδα ζείς

Σκαλιστές σκιές, μακρυχέρηδες
με το φώς σπασμένο, κρατικοποιημένο
αγριέλληνες αλλά εκεί στην ξένη
στην οθόνη σκυμένοι
θεϊκά δεμένοι με την οικουμένη
στους απέναντι τόπους
φωτοκολλημένοι απ’ τον εδώ ουρανό τους
Εδώ, εδώ θα ζούμε καταρρεύσεις
ο έξω Ελληνισμός

θα προχωρεί
και φως και μουσική μιας άλλης σκέψης , ναι
στη μείζονα Ελλάδα θα εκραγεί
στους πανέλληνες στους πανέλληνες.

Ανώνυμος είπε...

τσ,τσ,τσ,τσ
Κανένας σεβασμός τσι γονέους πια!

Unknown είπε...

Λοιπόν επειδή είμαι σε καλή διάθεση γαρ και τσι προκλήσεις διάφορων σπιούνων και αδερφοποιημένων δήθεν πνευματικών που το παίζουν σπουδαίοι βεραμέντε.
Ρίξτε μια ματιά σε ένα μίνι αφιέρωμα που έχω κάνει στο κίνημα των ριζοσπασστών, γιατί εμείς έχουμε ιστορίά και την θεωρούμε σπουδαία
http://topaiditisplateias.blogspot.com/2008/05/21-m-1864.html

Εσείς σαν σπόροι εκτός Ελλάδας καλά κάνετε και υποστηρίζετε τσι ιδέες μας...

Unknown είπε...

Με συγχωρείτε και για την ορθογραφία, αλλά είμαι της παλαιάς σχολής...

Ανώνυμος είπε...

Προς Παιδί Της Πλατείας: Βασανισμένο μου παιδί, κατανοώ απόλυτα την πνευματική δυστυχία σου και τις αγωνιώδεις προσπάθειες σου να σε προσέξουμε και να σου δώσουμε λίγη σημασία. Η ιατρική επιστήμη, και ιδιαίτερα ο κλάδος της ψυχολογίας, έχουν κατά καιρούς αναλύσει επαρκώς περιπτώσεις σαν τη δική σου, οπότε πλέον γνωρίζουμε πως πρέπει να σε αντιμετωπίζουμε σαν άρρωστο και όχι απλώς σαν έναν χαζό, όπως μέχρι τώρα νομίζαμε ότι είσαι. Δεν νομίζεις όμως ότι έχει παρατραβήξει το αστείο; Σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι το να συνεχίζεις να επισκέπτεσαι τα blogs που, κατά τα άλλα, κατακρίνεις και συκοφαντείς, και να αφήνεις τα αξιοθρήνητα σχόλια σου με μοναδικό σκοπό να διαφημίσεις τα κείμενα σου, σε καθιστά γελοίο και αντικείμενο χλευασμού; Σου είναι τόσο απαραίτητο να μας ζαλίζεις κάθε λίγο και λιγάκι με τις χαζομάρες σου, ενώ από την πρώτη στιγμή σου έχουμε δείξει ότι μας αφήνουν παγερά αδιάφορους; Έλεος πια! Ούτε το blog σου πρόκειται να επισκεφθούμε, ούτε τα απαράδεκτα posts σου υπάρχει περίπτωση να διαβάσουμε. Πάρε το χαμπάρι επιτέλους! Κι άλλα παιδιά στην ηλικία σου στερούνται σεξουαλικής ζωής και φυσιολογικής νόησης, δεν εκτονώνονται όμως με το να γράφουν ανώριμα σχόλια σε blogs που υποτίθεται ότι δεν γουστάρουν, με το ένα χέρι στο πληκτρολόγιο και με το άλλο στα γεννητικά τους όργανα. Βρες ένα κοριτσάκι της ηλικίας και της ευφυΐας σου να ξελαμπικάρεις και να ξεπεράσεις τα κόμπλεξ κατωτερότητάς σου, γιατί προβλέπω να καταλήγεις σύντομα σε… ουρολόγο. Και για να σου πω την αλήθεια, ξέρω έναν πολύ καλό να σου προτείνω…

Pink_Fish είπε...

Ευτούνο το μπλόγκο είναι out of order? Και πάμε και για ψώνια? Have fun στη πρωτεύουσα Dana, ελπίζω να ξετινάξεις όλα τα mall :)

Ανώνυμος είπε...

Άκου, ψυχή μου, Παιδί τση Πλατείας, επειδή εμείς με την αδρεφή μου είχαμε παλιά μπορντέλο στην Αθήνα και ξέρω, άμα παλιά το πολύ μιναρισίο εβάριε τα παιδία στον εγκέφαλο, δεν τα στέρνανε να κάνουνε το ποιητή με το στανιό, ούτε να σταυρώνουνε το κόσμο με γραψίματα τση αναγούλας, τα φέρνανε σε μας και τα κάναμε καλά στο άψε- σβήσε!
Το λοιπό κάμε και εσύ το ίδιο, να σε χαρώ, βάλε το πατέρα σου να σε πάει, πες του ότι το πουλί δεν είναι μόνο για κατούρημα, είναι και για άλλα. Μπορεί να μην το θεωρήσει επιστημονικώς ορθόν, αλλά στο τέλος θα καταλάβει. Εφτός, ξέρει από τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι δηλώνετε ιδιότητα
Καταναλώνετε ποσότητα
Και μου στερείτε τον ήλιο.
Κι εγώ δεν έχω καν ταυτότητα
Κι αν είμαι μια μηδαμηνότητα
Φτιάχνω δικό μου βασίλειο.


Αν μου ξηγιόσουνα αλάνικα
Τραγούδια μεξικάνικα
Θα σου ‘φτιαχνα πολλά.
Και ξεπερνώ τη Λολομπρίτζιτα
Σαν το ‘ριξα στη βίζιτα
Αντικανονικά…


Δεν χαμπαριάζετε, ρε μόμολα
Όταν σας έδινα τα πόμολα
Να διαλύστε τον τοίχο
Κολλήσατε στο μποτιλιάρισμα
Και ας σας το ‘χα κάνει χάρισμα
Να ξεπεράστε τον φρίκο.


Κι αν η ζωή σου θέλει βλήματα
Τελειώσανε τα θύματα
Και πάλι απ’ την αρχή
Θενά σε φτιάξω εγώ αθάνατη
Παράτα την και γάμα την
την σχετική ζωή…


Ρε μη μου πια τους κύκλους τάραττε
Σιγά το χάρτη τρισκατάρατε
Και μια πορδή μου θα φτάσει
Και σαν ο πεντεφρής σου σε πονεί
Θενά του βάλω λουκουμόσκονη
Να λουκουμιάσει η πλάση.


Εσύ ξεφούσκωνες τα λάστιχα
Σε γράψαν στα κατάστιχα
Των τεντυμποϊστών
Κι εγώ έχω γίνει γομολάστιχα
Που σβήνει τα τετράστιχα
Ανθρώπων και θεσμών…

don basilio είπε...

ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ΗΔΗ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! Βέβαια με την καλή την έννοια, μην έχουμε αίματα.

Επέτρεψέ μου να αρθρώσω λόγο αγάπης από τον ηλεκτρονικό σου ιερό τόπο:

ΠΡΟΣ ΝΕΟ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ:

Επειδή ως αστός και μπουρζουαζία κρατώ επίπεδο, δε θα απαντήσω στο υφάκι σας, όπου το ακούμε και το εορτάζουμε βεραμέντε απάνου από εκατό χρόνους τώρρα. Περιορίζομαι στη διαπίστωση ότι ναι μεν φταίνε οι καθοδηγητάδες σας που σας τα λένε, φταίτε κι εσείς που αναπαράγετε ότι σας λένε και δεν έχετε καν το θάρρος να το παραδεχτείτε. Αλλά βέβαια κι αυτό αντετάμπιλε είναι, γιατί είσαστε απόγονοι κατά σάρκα και πνεύμα άλλων αντίστοιχων εξαπτερύγων ορνέων -ξεφτεριών παναπεί- όπου αντίς ακούγανε τσι διαταγές τύπου 'σκότωμα θέλει' απαντάγανε περισπούδαστα 'Τόπε ο ντοτόρος ο σορ Ντάντος; Έ τόμου τόπε, έτσι θάναι' και μετά σας γράφανε οι δικοί μας το 'ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΝΟΙ, ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΝΟΙ ΤΟ ΚΑΜΑΝΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ Σ-Τ-Ο-Ν ΑΜΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΝΤΑΝΤΟ ΤΟ ΛΟΜΠΑΡΔΟ" (γνωστότερο στη λανθασμένη παραλλαγή 'στην Άμμο' -ναι ατυχώς και ο Άμμος μπορεί να υποστεί αλλαγή φύλου) και με τον Ντάντο να γένεται κύριος -όπου ήτανε, με την έννοια την ρωμαϊκή, όπου Κύριος ήταν ο Αυτοκράτορας θεοποιημένος, αλλά, ποιητάδες μου και μουσουργοί μου, είθε να τον-ελέγανε κύριο σε 'βαμένο' ρωμιάνικο άσμα; Ερωτώ, κι ας μου πείτε).

Και μην μου επικαλεστείτε τα Απομνημονέγματα (σικ) και τον μακαρίτη τον Ντίνο ως πηγές γιατί θα με πιάσει το αλλιώτικο και θα ξεφωνήσω "Μωρέ δε πα να πεθάνει κι ας έρθει ούλη η φλούτα τσι Ιγγλιτέρας" -ότι πέθανε πέθανε, ότι άφησε παρακαταθήκη βέβαια την άφησε, η φλούτα δεν ήρθε όμως παρά μόνο τσι σεισμούς και πρώτη πρώτη ενώ το ρωμέικο παπόρο έκανε τα πίσω ομπρώς γιατί λέει αυθαιρετούσε και δεν ακολουθούσε διαταγές. Μωρέ όρσε, εξέχασα και τα μπουρζουζίστικά μου.

Ασπετάρετε μωρές κουμπάροι το μπλόγκο του DON BASILIO και θα ακούσετε μπόμ-πα Ρωμιάνικη όνομα και πράμα.

Σας ασπάζομαι αδρεφικά με την καλή την έννοια, και σας χερετάω με το καπέλο το ψάθινο όπου μου δίνετε α μάνο -κι όχι μάνου τσάου.

Ένας Λιούρης του Ρώμα, γεννημένος ως προϊόν της Ενώσεως, αλλά συνειδητοποιημένος αρνητής της Αφομοιώσεως και των ταξικών απωθημένων.

Και α θέλετε να μου επιβάλετε τον παραδοσιακό εκ-πεντακισμό για όσους λένε τα αντίθετα από σας:

ΠΕΝΤΕ ΜΑΤΣΟΥΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ -έχω φάει χειρότερες στη ζωή μου κι επιβίωσα προς το παρόν,

ΠΕΝΤΕ ΤΑΛΑΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΤΕ- έχω εκμοντερνιστεί και έχω ντεμπιγάρδα -α θέλετε, να σας κεράσω από πέντε σφινάκια γλυκάδι να μερώσετε, θεριά μου, και αντίς τα πιείτε έχω και δυσλάγκερο, από εκειό που επίνανε οι προπάτορές σας αντίς ο αφέντης ήτουν μπροστά, το άλλο, το 'καλό', το επίνατε αντίς ο αφέντης δεν ήτουνα μπροστά τύπου

ΑΝΤΙΣ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΙΣάΝΤΕ - ΜΙΣάΝΤΕ,
κι ΑΝΤΙΣ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΜΟΥ ΑΛΛΟΥ,
ΓΙΟΜάΝΤΕ - ΚΟΥΛΟΥΜάΝΤΕ

κι όχι -αντέ, δέσποτά μου, γιατί τέτοιους τονισμούς η ντοπιολαλιά δεν βρέθηκε να έχει, χαλάει και η ρίμα. Ε, σιορ εγδότα? Και φαντάσου να υπήρχε και σχολειό, τύπου Gaelics.

και κυρίως

ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΤΕ ΠΕΝΤΕ ΤΡΙΧΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΗ, ΑΠΟΚΛΥΕΤΑΙ -τα ξυρίζω για όσους θέλουν να το δουν γραμμένο άσπρο σε μπλάβο, και δεν έχουν το νου να νοήσουν.

ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΟΥ, ΝΤΑΝΑ ΜΟΥ!!!

Unknown είπε...

@Βασιλικός κι α μαραθεί...: Α ψυχή μου, να σε χαρώ, ρητορικό ήταν το ερώτημα! Φυσικά και δεν αναρωτιέμαι. Θα μ' έχεις καταλάβει πια, μετά από ενάμιση χρόνο στη βλογιόσφαιρα, όπου συμπορευόμαστε. Λατρεύω τον σαρκασμό και ιδιαίτερα τον αυτοσαρκασμό. Τόσο εγωκεντρικό πλάσμα είμαι... Τι να κάμω;;; Κι ο ψυχοθερεπευτής, εσήκωσε τα χέρια ψηλά! Μη σου πω και τα ποδάρια του!

Α, σου έφερα φρέσκο καυσαέριο από την πρωτεύουσα. Τόμου θέλεις, να στο στείλω via e-mail! :-)

Unknown είπε...

@Παιδί της Πλατείας:

Να σου πω ψυχή μου εσύ, επειδή έχεις πλήρη σύγχυση στο κεφάλι σου, πάει να πει πως έχουμε ούλοι μας;;;

Κάμε μου τη χάρη και πήγαινε να παίξεις στη πλατεία κι άσε μας εμάς να λέμε τα δικά μας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε με ούλο το κόσμο. Δικαίωμα στη διαφορετικότητα! (ιφ γιου νόου γουατ άι μιν!)

Για το τραγούδι του Σαββόπουλου, σε ευχαριστώ, γιατί μου αρέσει. Μόνο που να -με κάνεις και παραφέρομαι πάλι- όταν εγώ άκουγα Σαββόπουλο στις συναυλίες στο Σπόρτινγκ, σκαρφαλωμένη στους ώμους του πατέρα μου, εσύ δεν υπήρχες ούτε σαν υποψία.

Το πόστο σου με το μπαρδόν δεν θα το διαβάσω, διότι όταν δεν μου αρέσει το ύφος ενός αθρώπου, δεν μπαίνω στη διαδικασία να διαβάσω τα γραφόμενά του. Όσο σνομπ και να ακούγομαι, μη με παρεξηγείς! Είμαι εργαζόμενη μητέρα κι έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, τον οποίο προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι εποικοδομητικά.

Να 'χεις την υγειά σου!

Unknown είπε...

@Pink Fish: Ψαράκι μου γλυκό! Επέρασε η ώρα μου στην Αθήνα! Επήρα ένα μαγιουδάκι άλλο πράμα, σου λέω! Άμα χάσω καμιά εικοσαριά κιλά ακόμα, κούκλα θα είμαι. Δεν το συζητώωωωωω. :***

Unknown είπε...

Ορές παιδιά! Ακόμα ζει η Πιερίνα;;; Από το νόνο μου την άκουα εφτούνη τη κυράααα! Αθάνατη, αθάνατη!!! Προτείνω στα μέλη της σπείρας-σπείρας μας, να την κάμει επίτημο μέλος!

Unknown είπε...

@Don Basilio: Αέρααααααααααα!

Ωραιότατο το σκόλιο, επέρασε η ώρα μου, μα τον Άγιό μας!

Με 'γεια το μπλόγκο! Πάω να πάρω γλυκά να σου κάμω βίζιτα ψυχή μου!

Ορέ, μη σε φάει η ξενιτίιιιαααααααα! Το' νου σουυυυ!

Unknown είπε...

Πάμε μαέστρο!

Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην κι οι επόμενες, επώνυμες κι ανώνυμες και γενικώς!

Χαμογελάτε παιδιά, νέοι και γέροι! Ο ήλιος μας κλείνει το μάτι και δεν κρατά γινάτι!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή συμπατριώτισσα κυρία Ντάνα. Όντως επέθανα! Εγώ που σου μιλώ τώρα είμαι το φάντασμά μου, που έχω εγκατασταθεί στη Πλατέα Σολωμού. Ω, τι μου εθύμησες με το νόνο σου! Καλός άθρωπος! Επέλεξα τη Πλατέα γιατί, στας δυσμάς του βίου μου, όταν εκλείσαμε με την αδρεφή μου το μπορντέλο στας Αθήνας, γιατί καταλαβαίνεις, μεγαλώνει ο άθρωπος και δε μπορεί να διευθύνει επιχειρήσες, κάθε απόγιομα μέχρι αργά, εφτιανόμουνα και επήγαινα κι εκαθόμουνα σε ένα παγκάκι σε εδαύτη τη Πλατέα κι επέρναε η ώρα μου. Μέχρι και τη δεκαετία του '80, που ο Μεγαλοδύναμος με εκάλεσε στα δεξιά του, ξεπλερώνοντάς μου το κοινωνικό έργο, που επιτέλεσα σε ούλο μου το βίο. Και να έχω και τη κακραή του κόσμου αποπάνου! Όχι του ζακυθινώνε, παράπονο δεν έχω, κυρά με είχανε. Κυρία Πιερίνα μου και κυρία Πιερίνα μου! Αλλά κι εγώ όμως έ; Πάντα με το σεις και με το σας. Πουτάνα-πουτάνα, αλλά κυρία! Ευγενεστάτη με ούλους. Και για να μην με περάσουνε για καμμία παρακατιανή όσοι δε με εξέρανε, πάντα τσι επληροφόρια: "Εμένανε που με βλέπεις είχαμε με την αδρεφή μου μπορντέλο στην Αθήνα!!!" Και μου λέει μια φορά ένα ξεντέρισμα, μορφωμένος: "Σιγά κυρά μου, το λες σα να είχες κανένα Πανεπιστήμιο!". Του λέω κι εγώ 'Μεκάρι τα Πανεπιστήμιά σας να εδουλεύανε σα τα μπορντέλα μου". Τσιμουτία δεν έβγαλε!
Σε ευχαριστώ Ντάνα μου για την πρότασή σου, εγώ είμαι στη διάθεσή σας. Κάθουμαι που κάθουμε στη πλατέα να είμαι και το μάτι σας εδεκεί. Μη τυχό κηρυχτεί και η Επανάσταση και καταλάβουνε τα Νομαρχιακά Ανάχτορα, σα το '17 στη Ρωσία, μικρή κοπελούλα ήμουνα τότενες, και δε το μάθετε!

mareld είπε...

Μωράκι!

Γλυκά φιλιά και καλή σου νύχτα!

Unknown είπε...

@Πιερίνα: Κυρά μου καλώς να ορίσεις στη σπείρα-σπείρα μας! Δεν πιστεύω να έχουν αντίθετη άποψη τα υπόλοιπα, φθονερά μας μέλη.

Να 'χεις την υγειά σου, έστω και ως φάντασμα, να μας ενημερώνεις. Μη μας βρει κάνα κακόοοο!

Unknown είπε...

@Mareldina: Καληνύχτα ζακυνθινάκι, εκεί στα ξένα!

Un beso muy grande mi cielo!

Ανώνυμος είπε...

και η τόνωση της αγοράς που λέγαμε;

Unknown είπε...

Χωραΐτη μου, ετόνωσα τη τοπική και πήγα να τονώσω και τση πρωτεύουσας, τιμής ένεκεν!

Τι να κάμω;;; Ούλα για την κατανάλωση!