Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Moby: Last night (the dj saved my life!)




Αφού η τηλεόραση "πειράζει" γενικώς και ο πασατέμπος παχαίνει, ξενυχτάω ακούγοντας μουσικές.

Το cd που αγόρασα τις προάλλες, είναι το Last Night, του λατρεμένου Moby κι όσο περισσότερο το ακούω τόσο περισσότερο με φτιάχνει. Το κομμάτι "κράχτης" του cd, το Disco Lies είναι μεν καλό αλλά θεωρώ πως υπάρχουν άλλα κομμάτια στο άλμπουμ εξίσου καλά ή κι ακόμα καλύτερα. Το γούστο βέβαια είναι κάτι εντελώς προσωπικό και άκρως υποκειμενικό...

Στο σημείωμά του ο καλλιτέχνης, μιλάει για το πόσο αγαπάει τη νυχτερινή διασκέδαση στη Νέα Υόρκη, όπου άρχισε να βγαίνει στις αρχές των 80's με τους φίλους του και πολλές φορές, το πρωί πήγαιναν κατευθείαν με το τρένο στο σχολείο. Το άλμπουμ του αυτό, αντικατροπτίζει τα 25 χρόνια που διασκεδάζει στη νυχτερινή πόλη είτε σαν θαμώνας είτε σαν dj. Για να χορέψει ή για να πιεί ή απλώς για να χαθεί μέσα στο πλήθος που κουνιόταν ρυθμικά. Ακούγοντάς το κανείς, είναι σαν να "βλέπει" μπροστά του όλα τα στάδια μιας νύχτας γεμάτης διασκέδασης. Με αρχή, μέση και τέλος. Αντιγράφω αυτολεξεί τα λόγια του Moby για την νύχτα: "Daytime is nice. You can see things. Birds are out. People are at work. But nighttime is, simply, better. You can get lost more easily. And music is different at night..."

Φυσικά και είχα τα λόγια του στο μυαλό μου καθώς το άκουγα αλλά μέσα από τους ήχους του, έβρισκα κομμάτια και από δικές μου νύχτες παλιές και νέες ή ακόμα πιο παλιές ή αυριανές. Η νύχτα είναι ταινία. Όπως και το άλμπουμ έχει αρχή-προετοιμασία, μέση-αποκορύφωση και τέλος-ανάλογα με το που και το πως βρίσκεται καθείς...

Η νυχτερινή διασκέδαση, είναι σαν ένα πλήρες πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής: ζέσταμα, κυρίως πρόγραμμα, αποθεραπεία. Αν ο γυμναστής - dj είναι καλός, βλέπεις τα αποτελέσματα στο κορμί, το μυαλό και την ψυχή. Αν όχι, ξυπνάς την άλλη μέρα και λες απλά "τι χαζοξενύχτι!".

Από το άλμπουμ ξεχωρίζω ιδιαίτερα για να τα αυτιά σας, το "ohh yeah" και το "the stars".

Καλές ακροάσεις...





5 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Καλόόό!!!!! Μπήκα και στον Γιουτιούμπη για τα ποδέλοιπα!

Unknown είπε...

@Π.Κ. : Χαίρομαι που και εκπλήσσομαι ευχάριστα! Δεν περίμενα να σας αρέσει ο Moby! Καλές ακροάσεις, λοιπόν! :-)

mareld είπε...

Alma mia!
Buenos Días!

Είπα στο περιστεράκι δεν ξαναπηγαίνω μέχρι να το συναντήσω και να με πάει στη νόνα αφού βέβαια γίνει το προσκύνημα στο παραθύρι..

Μετά έρχομαι να αφήσω μια καληνύχτα και βρίσκω τα μάτια του Κούλογλου..που τόσο μου λείπουν..

Πριν φύγω από την Ελλάδα το 2006 έκλαιγα απαρηγόρητα και όταν με ρωτούσαν το γιατί, τους έλεγα δεν αντέχω ν΄ανοίγω το ραδιόφωνο η τη τηλεόραση και να ακούω η να βλέπω τους Σουηδούs {μια χαρά άνθρωποι είναι..}. Μόνιμα το ραδιόφωνο παίζει στο el mundo latino των εδώ Xιλιάνων. Και αυτοί λιώνουν από νοσταλγία.

Τώρα ψυχή μου δεν έφταναν αυτά..τη νουγκατίνα τι την ήθελες; Σου ξέφυγε;

Του Αγίου που γιόρταζε ο πατέρας μου μας έφερναν μια τεράστια και την έβαζαν σε ένα κλειστό εντοιχισμένο παραθύρι. Ήξεραν ότι δεν θα άντεχα.. και ο αδερφός μου μου έλεγε..μη πας στη τούρτα..πίσω από το παραθύρι έχει κροκόδειλο..

Το επόμενο πρόσεξε μην είναι το φρέσκο παστέλι ή φιτούρες..

Τη νύχτα συνήθως ακούω Jazz και κολλάω στον ίδιο δίσκο. Έχω δημιουργήσει νευροσυσκέτηση.
Tώρα "ohh yeah"..

Besooooooooooos!!!!

Unknown είπε...

@mareld: Buenos dias mi cielo!

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα λόγια σου και νοιώθω τη νοσταλγία σου, την έχω νοιώσει κι εγώ και χωρίς να βρίσκομαι τόσο μακριά όσο η Σοηδία. Η νοσταλγία για τον τόπο μας και στη Γλαρέντζα να βρίσκεται κανείς, η ίδια είναι. Δεν παίζει ρόλο η χιλιομετρική απόσταση!

Πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους αλλά για τον οποιονδήποτε λόγο, ζουν μακριά από αυτόν.

Που να το φανταστώ πως έχεις ιστορία με την νουγκατίνα;;; Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά!

Ό,τι και να ακούς εύχομαι να χαϊδεύει την ψυχούλα σου και να κάνει λίγο πιο εύκολη την αναμονή!

Un beso muy grande!

Ανώνυμος είπε...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!