Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Quiz: Βρείτε τoν "ανώνυμο" και κερδίστε πλούσια δώρα!


Και το είπα! Μήπως δεν το είπα;;; Όπου εμφανίζεται ποίημα του Λασκαράτου, ακολουθεί "σύρραξη"! Είναι η γνωστή "κατάρα του Λασκαράτου". Για να γίνω όμως κατανοητή, αγαπητοί φίλοι (διότι μόνο φίλους έχω), ας μιλήσουν τα γεγονότα, τα οποία και παραθέτω.

Το story (για να μιλάμε και στη γλώσσα μας):

Ο εκδότης κ. Διονύσης Βίτσος, ενόψει της επίσκεψης της Αυτής Μεγαλειότης της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, στη Ζάκυνθο, καλεσμένη του Οργανισμού Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου, έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο για το γενικότερο αλαλούμ στην υπόθεση της χελώνας. Της χελώνας που κατάφερε να "επιστρατεύσει" ολόκληρη βασίλισσα, προκειμένου να γίνει κατανοητή(;) η αναγκαιότητα για την προστασία της. Το κείμενο του κ. Βίτσου, δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Δευτέρας 12 Μαΐου, στην τοπική εφημερίδα ΕΡΜΗΣ. Επίσης έχει αναρτηθεί και στο προσωπικό blog του εκδότη και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Η ίδια εφημερίδα, στο χθεσινό της φύλλο, δημοσίευσε επιστολή του κ. Αναστασίου Αντίοχου (επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ. Αρτεμισίων) , η οποία και απευθυνόταν στην βασίλισσα, καλώντας την να δώσει χήρα βοηθείας για την αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίων Τιμόθεου και Μαύρας στο Μαχαιράδο και η οποία έχει καταστραφεί από πυρκαγιά πέρυσι, εφόσον οι τοπικοί άρχοντες καθώς και η Μητρόπολη, δεν έχουν κατά τη γνώμη του, πράξει τα δέοντα. Να σημειωθεί πως στην επιστολή του, ο κ. Αντίοχος, εύχεται(!) στην βασίλισσα "Χριστός Ανέστη". Την επιστολή του κ. Αντίοχου μπορείτε να την δείτε - όπως αναδημοσιεύθηκε- στο blog του Ατσάραντου, εδώ.

Εγώ η Dana Semitecolo, ως αναρχοαυτόνομο κομμούνι, με επαναστατικές καταβολές, σχολίασα την επιστολή του κ. Αντίοχου, την οποία συνεχίζω να θεωρώ απαράδεκτη, με σχόλιό μου στο μπλογκ του Ατσάραντου καθώς και στο μπλογκ του κ. Βίτσου. Στο blog του κ. Βίτσου, υπήρξε μια "υβριστική" απάντηση - σχόλιο από "ανώνυμο" αναγνώστη, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Τα σχόλια:


Για χάριν συντομίας και για να μην σας στέλνω να ψάχνετε γύρω γύρω, παραθέτω τα δύο μου σχόλια παρακάτω, καθώς και το σχόλιο του "ανώνυμου".

Στο blog του Ατσάραντου:


Διάβασα κι εγώ σήμερα το άρθρο στην εφημερίδα και κράταγα τα μαλλιά μου, τα λιγοστά, να μην με εγκαταλείψουν!
Είναι δυνατόν το 2008, ένας άνθρωπος της πολιτικής, να δείχνει τόσο δουλοπρεπής απέναντι στη βασίλισσα ξένου κράτους; Όχι δηλαδή αν ήτανε δική μας, πως θα είχε και πάλι δικαιολογία αλλά τέλος πάντων...
Την ίδια ευθύνη όμως, για εμένα, έχει και το έντυπο που φιλοξένησε αυτή την ντροπιαστική για τους ζακυθινούς επιστολή.
Κι όπως λέει κι ο συνάδελφος sartagouras, από πότε εγίνε το Χριστός Ανέστη ευχή;;; Βέβαια, με αυτό το πολύ σημαντικό λάθος του κ. Αντίοχου, μειώνεται και η όποια "αξία" ή "σοβαρότητα" του κειμένου, ακόμα και στα μάτια της Βασιλίσσης άρα... καλώς γενόμενο! Τώρα αναμένουμε απάντηση της Μεγαλειοτάτης, με την ευχή : "Αληθώς Ανέστη"!


Στο blog του κ. Διονύση Βίτσου:



Κύριε Βίτσο,

Τα συγχαρητήρια μου για την "στρατσία" σας, η οποία δημοσιεύθηκε και στο χθεσινό φύλλο, της ζακυθινής εφημερίδας ΕΡΜΗΣ. Μία χαρά τα είπατε και μακάρι να τα λέγανε κι άλλοι ή μάλλον να τα σκέφτονταν -έστω- πριν κάμουνε τη καλέστρα.

Κρίμα που η ίδια φυλλάδα, φιλοξένησε σήμερα την επιστολή ενός συμπατριώτη μας, του κ. Αντίοχου (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Αρτεμισίων) και με την οποία ο ίδιος ζητά την συμπαράσταση της Βασίλισσας της Ισπανίας, για την επισκευή, της κατεστραμμένης από πυρκαγιά εκκλησίας, των Αγίων Μαύρας και Τιμόθεου, στο Μαχαιράδο. Ο κ. Αντίοχος, στην επιστολή του αυτή, εύχεται και "Χριστός Ανέστη" στην Μεγαλειότατη και πλήθος πιστών αναμένει την απάντηση της Αυτής Μεγαλειότης!

Και για να σας προλάβω, συμφωνώ κι εγώ με τον πλουραλισμό στα ΜΜΕ, αλλά το συγκεκριμένο κείμενο είναι ρεντίκολο και το μόνο που καταφέρνει είναι να χαλάσει την γενική καλή εικόνα του γράφοντα. Είναι εφτό που λέμε "καλύτερα να πλέκεις παρά να γράφεις".

Αυτά ως ΕΠΙΚΑΙΡΑ, του Ζάντε και προσεχώς με προσμονή, η άφιξη της Βασίλισσας με τα παρελκόμενα...

Και εις ανώτερα!
13/5/08 6:29 PM



Και το σχόλιο του θιγόμενου "ανώνυμου", υπογράφοντα ως PROTESTER:


H DANNA SEMITECOLO δικην ψευδοκουλτουριαρη κηνσορα της μεταχουντικης δεκαετιας κρινει την επιστολη που ο κ. Αντιοχος απεστειλε στην φιλοχελωνικη CARRETO-GODMOTHER σπανιολα Βασιλισσα .
ο κ.Αντιοχος -νομιζω- δεν εκανε τιποτε αλλο παρα να διακωμοδισει οτι βρισκεται πισω απο αυτη την επισκεψη που βαζει πανω απο τα πραγματικα προβληματα του ζακυνθινου λαου τα loggerheads της κ. Καραγκουνη.Τα πραγματικα προβληματα του νησιου ,σκουπιδια ,διαφθορα ,παναθλιο οδικο δικτυο και γιατι οχι η εγκαταλειψη της προσπαθειας και η παντελης αδιαφορια για την επανορθωση του μοναδικου μνημειου ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ ειναι πολυ πιο σημαντικα απο την loggerhead CARRETA-CARRETA την οποια η φιλοχελωνικη βασιλισσα ερχεται να υιοθετησει.

Το .....Εθνικο Θαλασσιο Παρκο ερχεται σε ευθεια αντιθεση με την επιβιωση του Ζακυνθινου Λαου και in τhe long run θα αναγκασει τους κατοικους να κανουν ο,τι οι experts των FINANCIAL TIMES μολις προχθες προβλεψαν:Σε μια νεα Μεταναστευση.

Η εκκληση προς στη Σπανιολα Βασιλισσα να επιτελεσει ενα ισως ιστορικο- λογω της προ-γιαγιας της Ολγας- καθηκον ειναι νομιζω περαν κριτικης απο ανθρωπους που εχουν προβλημα ταυτοτητας και θολη αισθηση ιστορικης συνειδησης και στο κατω -κατω μπορει να εκφραζουν μια περιθωριακη μειοψηφεια που σκανδαλιζονται απο την τυπικη ισως εποχικη ευχη του Χριστος Ανεστη.

Μια επιστολη απο μερους καποιου -οπως ειμαι σε θεση καλα να γνωριζω οχι ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΟΥ αλλα τουναντιον -εχει πιο πολλη αξια απο ολες τις ψευτοπροδευτκες κορωνες των κατ επιφαση περιβαντολλογων και δημοκρατων της κακης ωρας.

PROTESTER
14/5/08 12:44 AM


Και το quiz (για να μιλήσουμε ξανά στη γλώσσα μας):


Ποιος είναι ο θιγμένος "ανώνυμος" PROTESTER; Ο νικητής κερδίζει πρόσκληση για τα βαφτίσια της χελώνας, που θα γίνουν αύριο και τιμητική θέση δίπλα στη νονά - Βασίλισσα Σοφία. Στην περίπτωση που θα υπάρξουν άνω του ενός νικητές, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, παρουσία συμβολαιογράφου, απόψε στις 22.00 έξω από το Δημαρχείο του Δ. Αρτεμισίων στο Μαχαιράδο. Στους νικητές που δεν θα καταφέρουν να κληρωθούν, θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα για την συμμετοχή τους.


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Με εκτίμηση,
Dana Semitecolo

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dana Danaaaa, εγώ ξερω ποιος είναι! Είναι η βασίλισσα Σοφία! Κέρδισα;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Στο πάνω σχόλιο, Ν.Κ. u know who

Unknown είπε...

Κυρία Σεμιτέκολου εγώ έχω στείλει ένα e-mail στον φίλο σας τον ατσάραντο αλλά ΄με ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ, ο καραγκιόζης γιατί μάλλον δεν γουστάρει να ακούει αλήθειες παρά να προοωθεί τα δικά του.

Εγώ δεν είμαι Βασιλόφρον και πραγματικα δεν με νοιάζει τι κάνει ο καθένας και τι πιστέυει, τώρα ο Κύριος Αντίοχος καλά κάνει και υποστηρίζει την άποψη του όταν εσείς και ο Διονύσιος Βίτσος τον λυδωρήσατε με άσχημους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, άρα εάν έγραψε ένα σχόλιο όπως εσείς υπαινίσεστε τότε ΜΑΓΚΙΑ του, το θέμα είναι άλλο μια μεριδα ορισμένων Ζακυνθινών blogger, έχουν κάνη μια κλίκα και μιλάω για τους
Atsaranto,Danasemitekolo,Pitsiriko,Ραπόρτο,Διονύσιος Βίτσος,Πάτερ Καποδίστριας και Bixlas.

Oι οποίοι προβάλλουν τις δικές τους απόψεις και τις αντίθετες γνώμες και απόψεις τις υβρίζουν, τις χλευάζουν και βέβαια καταλαβαίνουμε σε τι αποσκοπούν

Μια ανίερη συμμαχία των μετρίων όπως γίνεται σε κάθε χώρο που υπάρχουν άτομα χωρίς πνευματικό ήθος.

Έγω έγινα Blogger όχι για να περάσω τα συμφέροντα μου αλλά επειδή θέλω εκφράσω ελεύθερα και άναρχα την άποψη μου χωρίς να βάζω πίσω κανόνες, πίσω απο το πληκτρολόγιο δεν βγάζω εμπάθειες και συμπάθειες, λέω την γνώμη μου και σε όποιον αρέσει.
Όμως εκείνοι που χωρίς να έχουν ήθος να το παίζουν ότι κάποιοι είναι μέσα απο τα blog, νομίζω ότι έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να τους την λέω.

Βέβαια μερικές φορές θεωρώ ότι ασχολούμαι με βλάκες και ηλίθιους αλλά όκ εντάξει έχουμε γεμίσει βλάκες εδώ στο νησί οπότε περνάω κάπως έτσι την ώρα μου.

Δεν σας κάνω προσωπική επίθεση δεν σας γνωρίζω προσωπικά, ελπίζω όμως να καταλάβετε την αγανάκτηση μου.

Καλό βράδυ απο ένα Παιδί της Πλατείας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό παιδί της πλατείας, σε συγχαίρω! Επιτέλος βρέθηκε κάποιος αρκετά ευφυής ώστε να ανακαλύψει αυτή τη σπείρα των διαπλεκόμενων bloggers που μυστικά κάθε νύχτα συναντιούνται εδω και χρόνια, στις υπόγειες στοές που έχουν σκάψει με τα μακρυά νύχια τους κάτω απο την πλατεία ρούγα, ώστε να καταστρώσουν τα υποχθόνια σχέδια τους και να αποφασίσουν ποιούς θα συκοφαντήσουν και θα καταστρέψουν στα επόμενα κείμενα τους. Μάλιστα κάποιες φορές πραγματοποιούν σατανιστικές τελετές, θυσιάζοντας παρθένα χελωνάκια στον Άρχοντα του Σκότους, ενω δεν αποκλείεται να επικοινωνούν τα βράδια και με το πνεύμα του Αδόλφου Χίτλερ, το οποίο ίσως κατευθύνει τις ανίερες πράξεις τους και του υποδυκνείει τα επόμενα θύματα τους. Μην ασχολείσαι μαζί τους καλό μου παιδί, αυτοί είναι παλιάνθρωποι, δεν κάνουν για εσένα. Εσυ έχεις το μπλογκ σου, την πλατεία σου, τι θες να μπλέξεις με τα καθιζύματα; Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και τρέξε μακρυά απο αυτα τα blog! Μια καινούργια ζωή σε περιμένει!

Unknown είπε...

@Ν.Κ. : Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο σημερινό μας quiz. Καλή επιτυχία!

Ατσάραντος είπε...

Τι είπαμε ότι κερδίζω;

Unknown είπε...

@Παιδί της πλατείας: Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο σημερινό μας quiz. Μεταξύ μας, την τιμητική διάκριση, την έχετε στο τσεπάκι!

Δεν παίρνω την επίθεση ως προσωπική μια κι έχει ομαδικό χαρακτήρα. Δεν ξέρω πως φτάσατε σε αυτό το συμπέρασμα αλλά όπως έλεγε και ο Κλιντ Ίστγουντ "οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία".

Υπερασπιζόμενη λοιπόν το φυσικό μου δικαίωμα ως κάτοχος μιας τέτοιας οπής, αντιλαμβάνομαι και σέβομαι και το δικό σας δικαίωμα να γράφετε τη γνώμη σας στα blog.

Είθε η καλή τύχη να σας ακολουθεί και να σας απομακρύνει από τους πανταχού βλάκες. Είθε η ανδρεία σας, να αποκαλύψετε τη διαπλοκή στα τοπικά blogs, να σας αξιώσει να αποκαλύψετε κι άλλα βαρυσήμαντα σκάνδαλα.

Είθε η θεά γνώση να σας φωτίσει και να μάθετε και λίγη ορθογραφία. Διότι αγαπητέ, η έκφραση της γνώμης, με το γραπτό λόγο, απαιτεί και μία κάποια γνώση ορθής γραφής ώστε να μην μπορούν οι κακόβουλοι bloggers, σαν και του λόγου μου, να σας χλευάσουν.

Σας εύχομαι Καλούς Αγώνες!

Unknown είπε...

@Αστυνόμο Μπέκα: Και τώρα που αποκαλύφθηκε το καταχθόνιο σχέδιό μας. Πείτε μας: πόσα θέλετε για να το ξεχάσετε;;; Μη μου πείτε ότι είστε αδιάφθορος!!!???

Unknown είπε...

@Ατσάραντος: Εσύ ως μέλος της οργάνωσης, θα έχεις έξτρα δώρο. Δεν μπορώ να γράψω λεπτομέρειες δημόσια...

Ατσάραντος είπε...

Εντάξει, τώρα που κατοχύρωσα το δώρο μου, θα κάνω και την αποκάλυψη. Αλλά όχι δημόσια!

Μηθυμναίος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μηθυμναίος είπε...

Εσάς, βλέπω, πως η επίσκεψη της Α.Μ. βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας Μαργαρίτας Βικτωρίας Φρειδερίκης, σας αναστάτωσε! Άρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα! Εμείς στη Λέσβο και ειδικά στο δικό μου χωριό τη βγάλαμε μ’ έναν καφέ! Διαβάστε:
http://mithymnaios.blogspot.com/
Εγώ, λόγω απόστασης, δεν παίρνω μέρος στον διαγωνισμό. Αναμένω όμως το αποτέλεσμα όχι του νικητή αλλά της αποκάλυψης του ανώνυμου...

Ανώνυμος είπε...

Εμένανε Ντάνα μου, μου φαίνεται, πως ο υβριστής σου είναι ο πατέρας τση χελώνας, που κατάλαβε, ότι, καταχθόνια όπως είσαι, σχεδίασες μαζί με τσι συνεργούς σου- καλά σας τσι φώναξε τσι μπομπές σας ο συνάδελφος τση πλατέας- να παραπλανήσεις τη Σοφία και αντί να του βαφτίσει τη Σοφούλα του, να πάει να ασχοληθεί με άλλα, και να του μείνει αβάφτιγο κι απροίκιστο το κορίτσι του. Κι είναι και φτυστό η Μεγαλειοτάτη!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω πως είναι το ίδιο το χελωνάκι που πρόκειται να βαφτιστεί αύριο ή και να ξεβαφτιστεί από αυτά που θα τραβήξει. Είναι αλήθεια πως το χελωνάκι το 'χουνε από πέρυσι σε ειδική πισίνα στο θαλάσσιο πάρκο;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ είπε...

Αγαπητή Dana,
Τόσο η επιστολή που σχολιάσατε, όσο και το επιθετικό σχόλιο εναντίον σας στο blog μου -εγώ τα θεωρώ δύο σε συσκευασία ενός- όσο και το πιο πάνω σχόλιο του "παιδιού της πλατείας", μου αναπτέρωσαν το ηθικό! Εκεί που ήμουν μέσα στην απογοήτευση, μεμιάς αντιλήφθηκα ότι ...η Ζάκυνθος ζει!

Unknown είπε...

@Ατσάραντος: Αποκάλυψη τώρα! (and the oscar goes to...???)

Unknown είπε...

@Μηθυμναίος: Δεν ήξερα ότι η Μεγαλειοτάτη, είχε τόσα ονόματα! Από το blog σου το πληροφορήθηκα!

Καλέ εσείς φθηνά τη βγάλατε! Εμάς μας στοιχίζει ο κούκος, αηδόνι! Μη σου πω ότι μας στοιχίζει το χελωνάκι, όσο η τιάρα της βασίλισσας!

Τα βαφτίσια πάντως γίνανε και τώρα περιμένουμε τσι μπουμπουνιέρες!

Αποκαλύψεις δεν θα έχουμε. Θεωρείται περιττό! Άλλωστε ο κ. Αντίοχος με χθεσινή δήλωση στο ραδιόφωνο του ΣΤΙΓΜΑ, είπε πάνω κάτω ό,τι και ο "ανώνυμος" στο σχόλιό του. Κάποιες δε εκφράσεις, είναι ακριβώς ίδιες. Μυστήριο πράμα αλλά εγώ επειδή είμαι κι αλαφροΐσκιωτη, είπα να σταματήσω μην μου έρθει βίζιτα το φάντασμα της βασίλισσας Όλγας και δεν με αφήνει σε ησυχία μετά!

Ξέρεις αγαπητέ, τι επίμονα είναι τα βασιλικά φαντάσματα;;; Δεν φαντάζεσαι!

Χαιρετισμούς στο Αιγαίο, από το Ιόνιο!

Unknown είπε...

@Βασιλικός κι α μαραθεί... : Καλά τέτοια εκπαίδευση έχει κάνει το Θαλάσσιο Πάρκο τσι χελώνες;;; Μέχρι και στο διαδίκτυο μπαίνουν; Και γράφουν και σχόλια;

Τι σου είναι ο άνθρωπος!

Ευχαριστούμε Βασιλικέ, για τη συμμετοχή σου στο quiz μας. Λυπούμαστε,η απάντησή σου, δεν προσμετράται στις υπόλοιπες, γιατί είναι σουρίαλ ενώ το θέμα είναι τόσο ρίαλ!

Unknown είπε...

Ανώνυμε, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο quiz μας.

Λυπάμαι, χάσατε!

Unknown είπε...

Κύριε Βίτσο,

Είναι εφτό που λέγανε οι αρχαίοι (ντρέπουμαι να ειπώ πρόγονοι): "ουδέν κακό αμιγές καλού".

Υπάρχει ελπίδα λοιπόν! Τέρμα η απαισιοδοξία!

Η απάντησή σας δεν θεωρείται έγκυρη γιατί έχω τάξει το δώρο αλλού. Άλλωστε, εγινήκανε τα βαφτίσια τώρα!

Να μας ζήσει το νεοφώτιστο!

P. Kapodistrias είπε...

@ Μόλις επέστρεψα από Πάτρα και όλως έκπληκτος πληροφορούμαι (ο ανόητος) ότι είμαι μέλος της σπείρας σας. Όμως γράφω αυτό το σχόλιο για να συσκοτίσω τα πράγματα και να νομίσει ο μπλογκοκόσμος και τα παιδιά της πλατείας, ότι δεν είμαι.
Όμως τελικά είμαι, δίχως ευθέως να μαρτυράω πως είμαι. Πάντα ένας ιερωμένος στις υποθέσεις θρίλερ είναι πιασάρικο θέμα. Τουτέστιν, είμαι στη σπείρα σας! Πρέπει να τ' ομολογήσω εντέλει, μετά από τα φρικτά βασανιστήρια που πρέπει να υποστώ.

Μάλλον και το παιδί της πλατείας είναι! Αλλά το βάλαμε να λέει τ' αντίθετα για να μην μαρτυρηθούμε και συλληφτούμε. Μπορεί ν' ακούγεται αντιρρησίας στα γραφόμενά του, αλλά μη νομίζετε, είναι κι αυτός αντικομφορμιστής σαν κι εμάς!!!!! Αλλά μην το λέτε δυνατά, γιατί θα μαθευτούμε και πάει... την βάψαμε!...

mareld είπε...

Ντάνα μου!

Είπαμε να πάμε για το καμινέτο, όχι να με έχεις βάλει στο μάτι και να βρεθώ, τζόγια μου, τσουρουφλισμένη μαζί με τα άμοιρα χελωνάκια που πέφτουν κατά καιρούς στα χέρια σας..

Te quiero mucho!
Besos y un abrazo muy fuerte!

None είπε...

Θέλω κ' εγώ να μπω στη σπείρα σας. Please!

None είπε...

... Βαρέθηκα να είναι ο Κανένας. Θέλω να γίνω έστω σπειρωτός.

jimmarg είπε...

¨Η Μαλακίαν, οχι μόνο προξενεί ζημίαν αιώνιον είς την ψυχήν, αλλά και ζημίαν είς την υγείαν του σώματος. Ζημία αιώνιον είς την ψυχήν, διότι την στερεί της Βασιλείας των ουρανών και την καταδικάζει είς την παντοτινήν τιμωρίαν της κολάσεως, ώς λέγει ο Παύλος (ά.Κορινθ.σ.9) και ζημίαν είς το σώμα και είς την υγείαν του, δια τι καθώς όλοι κοινώς λέγουσιν, οι τε παλαιοί και νεώτεροι ιατροί, οι μαλάκες είναι άθλιοι και ελεεινοί, δια τι Α. κιτρινίζουσι, Β. αδυνατεί ο στόμαχός των και να χωνεύσουν δεν ημπορούν, Γ. ασθενεί η όρασις των οφθαλμών τους, Δ. χάνουσι την φωνήν των, Ε. χάνουσι την ευφυίαν και οξύτητα του νοός, Ζ. χάνουσι την μνήμην, Η. χάνουσι τον ύπνον, Θ. τρέμει το σώμα των, Ι. χάνουσιν όλην την ανδρεία του σώματος και της ψυχής και γίνονται άνανδροι ωσάν γυναικες, Κ. ακολουθεί εις αυτούς η αποπληξία, ήτοι ο ταμπλάς, Λ. ακολουθεί εις αυτούς συχνάκις η καθ' ύπνον ρεύσις, πολλάκις δε και όταν ήναι έξυπνοι δια το πολύ άνοιγμα των σπερματικών των πόρων και Μ. τέλος πάντων γηράσκουσιν ογλίγωρα και αποθνήσκουσι κακώς" ( Αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, Κανών Θ')

Ανώνυμος είπε...

Αν πετύχει όμως τύφλα νά 'χει το φυστίκωμα που λέει κι ο σοφός λαός...

με το συμπάθιο αγαπητοί σύντροφοι της ανίερης συμμαχίας της μετριότητας

Ανώνυμος είπε...

Α και ξεχάστε την Dana που ξέρατε. Κυρία Σεμιτέκολου θα λέγεται στο εξής
Όσο για το κατρουγυάλι...θα σας γελάσω

Unknown είπε...

Αγαπητοί, ας αφήσουμε τα σχόλια κι ας επιδείξουμε όλοι τον ανάλογο σεβασμό, στη σημαντική στιγμή της απονομής.

Σας ευχαριστώ όλους, από τα βάθη της ψυχής μου!

Unknown είπε...

Συμπληρωματικά: Αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών δεχόμαστε στα προσωπικά μας μέιλ, ώστε να κρατηθεί η απαραίτητη μυστικότητα που απαιτείται.

Από τη γραμματεία

Ανώνυμος είπε...

Κλαπ,κλαπ, κλαπ, κλαπ, κλαπ, κλαπ
(χειροκροτήματα είναι)