Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Alleluia!


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τέλειωσαν. Τα κύματα των τουριστών αρχίζουν να εγκαταλείπουν τις ακτές μας, αφήνοντας πίσω τους, μόνο τα βρώμικα σημάδια τους και κάτι cents. Το καρπούζι έχει φτάσει "μία κλωτσία", τουτέστιν είναι πάμφθηνο, και συνήθως άνοστο. Ο Άγιος -μεγάλη η Χάρη Του- είναι στη Θύρα Του και το νησί στο ζενίθ της τουριστικής κίνησης. Αύριο που θα βαρέσει το "καμπανάκι" και θα τα μαζέψουν και οι πανηγυριτζίδες, το Ζάντε θα επανέλθει σιγά - σιγά στους γνωστούς του ρυθμούς, με τους ξένους τουρίστες να σουλατσάρουν και το Φθινόπωρο προ των πυλών.


Όχι, κανένα παράπονο δεν κρύβουν τα λόγια μου επειδή "φεύγει" το καλοκαιράκι και καμία στεναχώρια διότι για εμένα -και για πλήθος ζακυνθινών- το καλοκαίρι τώρα αρχίζει! Δεν υπάρχει ιδανικότερος μήνας από τον Σεπτέμβρη για διακοπές, ακόμα κι αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε εκτός του στενού κλοιού των ακτών μας.


Η πολλή δουλειά έχει φύγει, ο καιρός παραμένει καλός, κάποια χρήματα έχουν μείνει στις πούρσες μας -λίγα ή πολλά- και αρχίζουμε να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε κι εμείς επιτέλους, τις παραλίες μας!


Πάντως, αν μπορούσα να πάω διακοπές, τη Βραζιλία θα επέλεγα και την προτείνω ανεπιφύλακτα! Αν μη τη άλλο, γιατί να μην στηρίξεις οικονομικά ένα κράτος, του οποίου το σύστημα υγείας, καλύπτει τα έξοδα της επέμβασης αλλαγής φύλου, που θέλει να κάνει ένας πολίτης; Αυτά είναι κοινωνικές παροχές του Κράτους, όχι τα εκπτωτικά κουπόνια για αγορά βιβλίων από την Εργατική Εστία (τα οποία στην ουσία τα έχουμε πληρωμένα χρυσά)!


Σκέφτομαι δε το δικό μας χάλι -και στην Υγεία- που για να σου γράψει ο γιατρός του ΙΚΑ ένα φάρμακο, πρέπει να περιμένεις ώρες στην ουρά και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα! Μην μιλήσω για τις εξετάσεις, που πρέπει να στις γράψει ο γιατρός, να τις κάνεις έξω, να τις πληρώσεις και μετά να ξαναπάς στο Ίδρυμα για να πάρεις ένα ποσοστό από τα έξοδα που έχεις ήδη κάνει.


Βέβαια, αν τα χρήματα που σου παρακρατούνται από το μισθό σου κάθε μήνα, τα έδινες εσύ σε μια ιδιωτική ασφάλεια, ώστε να σου παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τέτοια προβλήματα θα ανήκαν στη σφαίρα του φανταστικού. Αφήστε τα φάρμακα ειδικής κατηγορίας, που είναι απολύτως αναγκαία για να κρατηθεί στη ζωή ένας ασθενής αλλά μέχρι να ξεπεράσει την γραφειοκρατία των Ασφαλιστικών Ταμείων, να αποφανθούν τα τζιμάνια για το πόσο απαραίτητα είναι τα πανάκριβα αυτά φάρμακα και να τα προμηθευτούν, πεθαίνει πριν προλάβει να τα χρησιμοποιήσει.


Μετά από όλα αυτά λοιπόν, πως να μην με εντυπωσιάζει το Σύστημα Υγείας της Βραζιλίας, που στην τελική, δεν έκανε και τίποτα παραπάνω από το να καλύψει μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη, των πολιτών της. Υπερβολικό; Ίσως! Εμάς ας μην μας κάνουν ανάλογες παροχές, μπορούν τουλάχιστον να μας εξετάζουν οι γιατροί όταν χρειάζεται, χωρίς να μας λένε "έλα καλύτερα στο ιατρείο μου";


Αλλά ξέφυγα από το θέμα και δεν κάνει... Καλές διακοπές ήθελα να ευχηθώ στους Ζακυνθινούς και σε όλους τους κάτοικους των τουριστικών περιοχών, για τους οποίους επιτέλους, αρχίζει το καλοκαίρι... και χωρίς επιδότηση!


Εντελώς Άσχετο: Έσπαγα το κεφάλι μου τόσο καιρό, να καταλάβω το κρυφό νόημα πίσω από την συναυλία του Γιάννη Πάριου τις προάλλες, στο νησί μας. Τελικά αποφάνθηκα: Για να τραγουδήσει ζωντανά στη Νομαρχία το σουξέ του "Το πουλάω το σπίτι".


Άσχετα Σχετικό: Απόψε στα Νταμάρια της Λιθακιάς, θα δούμε Νιόνιο Σαββόπουλο & Θανάση Παπακωνσταντίνου. Θα είναι κι ο εξαιρετικός μουσικός, Γιώτης Κιουρτζόγλου μαζί τους. Ελπίζω να μην είστε κουρασμένοι από τα ψώνια στο πανηγύρι και να μπορέσετε να έρθετε κι εσείς...


Σχετικό με το άσχετο: Ένα τηγανάκι αντικολλητικό, δεν πρόλαβα να μπω να πάρω! Κόλλησα στις ντουμάνες και στα είδη προικός. Σκέφτομαι να αιτηθώ στο Λιμενικό Ταμείο, να βάζει τα κατσαρολικά στις μπροστινές θέσεις της παραγκούπολης ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση.

9 σχόλια:

Pink_Fish είπε...

Aπορία: Και η πρωτεύουσα του κράτους θεωρείται τουριστική περιοχή? Εγώ όλο το καλοκαίρι κάτι ζαλισμένους Αμερικάνους έβλεπα μόνο μπροστά μου. Απορία Νο 2: Από πρόσφατη πανήγυρη σε τουριστική περιοχή πέριξ της πρωτευούσης είχα αγοράσει ξύστρα πλάτης, της οποίας η τύχη αγνοείται. Ο ευρών αμειφθήσεται:) Χαιρετώ τα πάτρια εδάφη (Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά κουλουπου).

Vam33 είπε...

Dana καλές διακοπές το φθινόπωρο οι παραλίες είναι οι καλύτερες.

Για το σύστημα υγείας της Βραζιλίας συμφωνώ.Εδώ ούτε ασπιρίνη δεν σου γράφουν τσάμπα

Unknown είπε...

Ψαράκι, ναι! Και η Αθήνα είναι τουριστικός προορισμός, διαφορετικού βέβαια τύπου από τον τουρισμό των νησιών. Είναι περισσότερο, πολιτισμικός αυτός.

Ξύστρα πλάτης;;;;; Θέλω κι εγώ! Η νόνα μου (γιαγιά), έχει μία ξύλινη που καταλήγει σε ξυλόγλυπτο χεράκι. Πολύ πρακτική, ειδικά για όσοους μένουν μόνοι τους και τους τρώει η πλάτη τους...

Άμα την βρω, θα την κρατήσω! :-)

Unknown είπε...

Καλέ μου Vam, ευχαριστώ. Εύχομαι και σ' εσένα καλές διακοπές!

Άσε το σύστημα Υγείας. Μόνο η Τύχη μπορεί να μας βοηθήσει. Να μην αρρωσταίνουμε δηλαδή και να μας είναι αχρείαστο! (φτου-φτου)

mareld είπε...

Alma mia!

Στο πανυγίρι του Αγίου μας, έφαγες φρέσκο παστέλι και φιτούρες για μένα;

Το τηγανάκι, μωρό μου, να στο στείλω ταχυδρομικά.. αν είναι, να μη μου στενοχωριέσαι εσύ..

Η Βραζιλία πέφτει κάπως μακριά και δεν το κουνάω από τη βροχή..να έξω από το παράθυρό μου πέφτει καταρρακτωδώς.

Ήταν όμορφα στη Λιθακιά;

Τις παραλίες μας εύχομαι να τις χαρείς και το χειμώνα να μη νιώσεις ούτε κρυολόγημα..

Φιλιά και αγκαλίτσες!
Te echo de menos!!!


ΥΓ
Έχουμε φίλους από τη Γρανάδα για δυο βδομάδες.

Unknown είπε...

Hola cielo!

Έφαγα παστελάκι ναι και σε σκεφτόμουνα! Δεν έρχεσαι εσύ να μου φέρεις και το τηγανάκι;;; χα!

Στη Λιθακιά, η συναυλία, ήταν πολλή όμορφη. Θα σου στείλω φωτογραφίες.

Φίλους από τη Γρανάδα εεεε;;;; Θα με πας στη Γρανάδα! Μου το έχεις υποσχεθεί!

Φιλιά πολλά σε όλους σας!

mareld είπε...

Μωράκι!!!

Στη Γρανάδα..;

Μα, σου είπα του χρόνου θα είμαι εκεί δυό μήνες και ελπίζω τουλάχιστον τον ένα, να είσαι μαζί μας!!!

Ναι! Τηγανάκι σκανδιναβικό θα έχεις σίγουρα στο μέλλον..

ΑΧ!!! Παστελάκι φρέσκο...συναυλία..
θάλασσα..πεύκο και αλμύρα..

"Είναι, καιρός να πηγαίνω. Ξέρω ένα πεύκο που σκύβει κοντά
σε μία θάλασσα. Το μεσημέρι, χαρίζει στο κουρασμένο κορμί
έναν ίσκιο μετρημένο σαν τη ζωή μας, και το βράδυ,
ο αγέρας περνώντας μέσα από τα βελόνια του, πιάνει ένα
περίεργο τραγούδι, σαν ψυχές που κατάργησαν το θάνατο..

Κάποτε ξενύχτησα κάτω από αυτό το δέντρο...» Σεφέρης

Buenas noches!
Besitos!

Unknown είπε...

Mi corazon (espinado), δεν θέλω τηγανάκι, θέλω Mareldaki!

Λες να παρεξηγηθεί η αγάπη μας και να μας κρεμάσουνε κουδούνια;

Κι όχι τίποτε άλλο, δεν έχω χώρο για άλλα κουδούνια, αρκετά έχω απάνου μου!

Un beso muy grande!

mareld είπε...

Βρε ψυχή μου..δεν μου πέρασε από το μυαλό.

Ξέρεις λειτουργώ αυθόρμητα.
Στο παρελθόν όποια σχέση και να είχα ήταν παρεξηγήσιμη, κυρίως από ζήλια.

Η ζωή είναι τόσο μικρή και πριν από χρόνια πλέον δεν με πειράζει η γνώμη των αγνώστων και κυρίως των μη ευαίσθητων...

Και εγώ, σε απεθυμάω!!!

Ο Νικολάς μου παίρνει όλες μου τις ώρες σε συζητήσεις ατέλειωτες.
Τον αγαπώ και χαίρομαι, αλλά σε λίγο φεύγει για το φως και εγώ μένω στο σκοτάδι..
Θλίβομαι κάπως.
Χρόνος είναι θα περάσει.

Φιλιά και καλή σου μέρα!