Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Ηλιοβασιλέματα...




Λατρεύω το ηλιοβασίλεμα!

Εκείνη την ώρα που ο ουρανός γιομίζει χρώματα. Από κίτρινο απαλό μέχρι κόκκινο της φωτιάς και βιολετί. Η ομορφότερη παλέτα άλλωστε, είναι εκείνη της φύσης. Μόνο μέσα σε αυτήν μπορείς να βρεις όλες τις αποχρώσεις του κάθε χρώματος. Όπως το πράσινο. Αρκεί μια ματιά σε ένα τοπίο με δάσος για να πείσει και τον πιο δύσπιστο. Δεν υπάρχει πράσινο που δεν θα το βρεις στο δάσος!

Λατρεύω το ηλιοβασίλεμα!

Να επιστρέφω από τη θάλασσα, με αλάτι στο σώμα και εκείνη τη γλυκιά κούραση να κάνει τις κινήσεις μου αργές, νωχελικές. Να οδηγώ μηχανικά και να ακούω αγαπημένες μουσικές. Αργά να τσουλάει το αυτοκίνητο αλλά να θέλω πάντα να φτάσω πριν εξαφανιστεί το χρώμα από τον ορίζοντα. Να μπω μέσα στο σπίτι με την εικόνα του κόκκινου στα μάτια.

Χαλάρωση στον καναπέ της βεράντας. Τα άστρα μόλις έχουν φανεί στον ουρανό κι εκείνη η πανέμορφη εξάντληση να με κρατάει δέσμια, λίγα μέτρα έξω από το μπάνιο. Αρνούμαι να διώξω τη θάλασσα από πάνω μου. Καθυστερώ βρίσκοντας προφάσεις. Να, όπως τώρα! Αντί να είμαι πλυμένη και μοσκοβολισμένη, καθυστερώ γράφοντας τούτο το πόστο, έτσι για να κρατήσω λίγο παραπάνω την αρμύρα επάνω μου. Λες και δεν θα ξανακολυμπήσω ποτέ!

Αν δεν νυχτώσει καλά, να δω όλα τα άστρα καθαρά στον ουρανό, να δω και το φεγγάρι ψηλά, δεν ρίχνω γλυφό νερό επάνω μου. Πείτε το παραξενιά ή τεμπελιά, διόλου δεν με νοιάζει! Και μετά, όταν ξαπλώσω το κρεβάτι μου να κοιμηθώ, θα νοιώθω πλήρης και γαλήνια και για λίγο, ευτυχισμένη. Γιατί η πραγματική ευτυχία, δεν μπορεί παρά στιγμές να διαρκεί αλλιώς δεν έχει γούστο...

15 σχόλια:

darkwhisper είπε...

Who doesn't sis? Who doesn't...

Υ.Γ. Η ευτυχία όταν διαρκεί πολύ είναι καλύτερη! :)

Μηθυμναίος είπε...

Μου συμβαίνει συχνά κι εμένα, λες να 'ναι παραξενιά;

Καλή ξεκούραση

None είπε...

Μια ζωή θυμάμαι ηλιοβασιλέματα.
Προς τα πού ανατέλλει;

Unknown είπε...

@darkwhisper: Hey Bro!

Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία, άσ' την ολόκληρη και τύλιξέ τη για το σπίτι!

Φιλιά!

Unknown είπε...

@ΜΗΘΥΜΝΑΙΟΣ:

Αγαπητέ Στράτο, δεν ξέρω αν είναι παραξενιά, είναι πάντως σίγουρα, παλιμπαιδισμός!

Ιόνια αύρα στέλνουμε στο Αιγαίο!

:-)

Unknown είπε...

@Νone:

Νομίζω πως ανατέλλει προς τα εκεί που επιθυμεί η καρδιά. Δεν είμαι όμως, καθόλου σίγουρη γι' αυτό!

Pink_Fish είπε...

η πιο ωραια στιγμή για μένα είναι όταν βλέπω και τη τελευταία ακτίνα του ηλιου να βυθίζεται στον ορίζοντα και αφήνει πίσω μια πορτοκαλί ανταύγεια. Είναι μια μικρή στιγμή ευτυχίας που τη μοιράζεσαι με τον ευατό σου και όποιον αγαπάς. Χαιρετώ σε

Unknown είπε...

Χαίρε Ροζόψαρο!

Ναι, έχεις δίκιο, είναι μοναδική η στιγμή που χάνεται ο ήλιος στον ορίζοντα. Κάθε φορά, διαφορετική!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω σε έναν τόπο χωρίς ήλιο. Κατανοώ απόλυτα τους βόρειους λαούς που στην πλειοψηφία τους, υποφέρουν από κατάθλιψη!

Γιώργος είπε...

ψιτ....εγω ως μουρλος γραφω εντελως στα αρχιδια μου τα ηλιοβασιλεματα,αντι για αυτα ,βαζω ανατολες κ ξημερωματα....κατι ωρες σαν κ αυτες,,,,σε καποια λαικη οδο,κοντα λαμια αθηνα:)

Γιώργος είπε...

k p(i)es esi oti thes:)

Unknown είπε...

Βρε Τζώρτζη, έχω μια απορία: Πως χωράνε τόσα πράγματα στα απόκρυφά σου; Επειδή όπως έχεις δηλώσει τόσες φορές, όλα εκεί τα γράφεις!

Πάντως, είναι λογικό να σου αρέσει η Ανατολή, αφού εκείνη την ώρα πας για ύπνο εσύ.

Άντε και καλά κρασιά!

:-Ρ

Porfyrogennitos είπε...

Μαγεύουν τα ηλιοβασιλέματα!!!

:-)

Vam33 είπε...

Τέλειο τα ηλιοβασιλέματα Dana.Το κομμάτι "τα σπάει" αν έχεις πιει.....

Unknown είπε...

@Porfyris: Ολόκληρη η φύση είναι μαγεία και τα ηλιοβασιλέματα, μαγικά!

:-)

Unknown είπε...

@Vam33: Γεια σου Vam! Χαίρομαι που σου αρέσουν κι εσένα τα ηλιοβασιλέμτα και που θεωρείς ότι το κομμάτι "τα σπάει", γιατί όντως τα σπάει, είτε έχεις πιει είτε όχι, υπό προϋποθέσεις... βεβαίως, βεβαίως!