Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Καθαρή στα ατού... χρυσή μου!


Συζητάμε με φίλες για την κρίση, τρώγοντας φρέσκο μπακλαβά και παίζοντας μπιρίμπα. Αυτήν που πριν λίγους μήνες ακούγαμε και δεν βλέπαμε. Ε, τώρα την βλέπουμε. Είναι πραγματική.

Έχει και τα καλά της η κρίση. Δεν αγοράζουμε πλέον με την ίδια ευκολία ό,τι βρούμε μπροστά μας, στο super market. Δεν χρησιμοποιούμε εύκολα τις πιστωτικές κάρτες. Δεν ψωνίζουμε μαλακιούλες από το τηλεμάρκετινγκ. Όσο να πεις, σε βάζει σε μία κάποια τάξη η κρίση.

Δεν τη φοβάμαι. Να με συμπαθάτε. Δεν έχω κάτι να χάσω. Κι έχω και κήπο στον οποίο μεγαλώνω μαρουλάκια και κουνουπίδια. Το μόνο που θα μου λείψει, είναι το ταξίδι αναψυχής μάλλον. Υποθέτω πως αν φτάσουμε σε σημείο να έχουμε βιοποριστικό πρόβλημα, ε δεν θα μας περισσεύουν και για "παραθερισμό". Αρνούμαι να πω "όσο ταξίδεψες, ταξίδεψες, πορεύσου με τις αναμνήσεις και τα σουβενίρ σου τώρα". Η ελπίδα άλλωστε, πεθαίνει τελευταία.

Ομολογουμένως, αυτή η γενική έλλειψη "ρευστότητας" στην αγορά τα κάνει όλα πολύ δυσκίνητα. Ζούμε τη Βραδύτητα και δεν εννοώ εκείνη του Μίλαν. Νοιώθω να πλημμυρίζει τις πόλεις μας ένα πηχτό υγρό. Θέλω να τρέξω να πάω γρήγορα μπροστά αλλά κάτι με φρενάρει. Πιάνονται οι σόλες μου σε μια κολλώδη μεμβράνη. Σηκώνω το πόδι με δυσκολία και κάνω έτσι μικρά βήματα. Ανησυχώ φορές, μήπως το πηχτό υγρό στερεοποιηθεί και με ακινητοποιήσει για πάντα. Για πάντα; Δεν υπάρχει για πάντα!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι δυσοίωνα. Δεν πειράζει κορίτσια! Θα ζήσουμε και με τα λιγότερα, είναι σίγουρο. Ένα μόνο δεν θ' αντέξω να το ξέρεις: μην βγει κανένας νέος Καζαντζίδης και μου τραγουδήσει τραγούδια της ξενιτιάς!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο δυσάρεστη κι αν είναι, ίσως τη χρειαζόμασταν μια οικονομική κρίση, ιδίως στη Ζάκυνθο, για δεκάδες λόγους, που είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις...

Ανώνυμος είπε...

i krisi theli kaloperasi!

den iksera oti paizis biriba na kanoniso kana kare!

NK

DIONISIS L MARGARIS είπε...

Στην έλλειψη του χρήματος στης κρίσης κυκεώνα όλοι μαζί πηγαίνουμε για ούζα στο Λιμιώνα!!(η μόνη λύση πριν απ το ξέβγαλμα)

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο!
"Η κρίση/φτώχια θέλει καλοπέραση"
Οπότε ας αντισταθούμε όλοι σε αυτή για ένα καλύτερο αύριο
Ας χρεώσουμε τις πιστωτικές μέχρι το κόκκαλο
Ας σταματήσουμε να αγχωνόμαστε για την πληρωμή του δανείου
Ας ξεχυθούμε στα μπαράκια και ας αρχίσουμε να πίνουμε ποτά (8 εουρος το λιγότερο)
Ας γίνουμε όλοι Gourmet τελοςπάντων- τι σου'πα τωρα??
Ας πάμε όλοι σε εξωτικά μέρη για διακοπές (κατά προτίμιση τον χειμώνα για να γυρίσουμε bronze και να σκάσουν οι άλλοι από την ζήλια τους)
Ας γίνουμε λοιπόν όλοι γερμανικές μηχανές καταστροφής χρήματος (δεν θα χαλάσουμε ποτέ - εγγύηση)

Καθώς και πολλά άλλα

Που ξέρεις αύριο μεθάυριο σου κάθεται το τζόκερ.... και αν σου κάτσει.... σου αλλάζει την ζωή

Και επειδή καλά ακούγονται όλα αυτά ας προσγειωθούμε και ας παίξουμε καμιά μπιρίμπα να περάσει η ώρα γιατί αλλίως δεν μας βλέπω καλά

Dana, την επόμενη που θα κατέβω περιμένω το κατάλληλο καρέ

Σε φιλώ

Unknown είπε...

Dana Semitecolo συγχαρητήρια για την πρώτη σου απόπειρα στην λογοτεχνία εύχομαι όλα να σου πάνε καλά.
Θα αγοράσω σύντομα το βιβλίο σου.
Οι διαπιστώσεις σου είναι πολύ εύστοχες και σίγουρα τα πράγματα φοβάμαι θα γίνουν χειρότερα, εαν ο τουρισμός πέσει θα έχουμε αύξηση εγκληματικότητας στο νησί.
Θα ζήσουμε προτόγνωρες καταστάσεις αλλά το θέμα είναι να βάλουμε μυαλό όλοι μας και να στηρίξουμε τον τουρισμό τον Ελληνικό και να ρίξουμε τις τιμές.
Να είσαι καλά και να ξέρεις ότι σε διαβάζω.
Πολλά φιλιά

Unknown είπε...

Δημήτρη σύντροφε και συναγωνιστή, καταλαβαίνω απολύτως και συμφωνώ μαζί σου!

Unknown είπε...

ΝΚ, αρίμπα μπιρίμπα!

Unknown είπε...

Διονυσάκη, μαζί σου! :)

Unknown είπε...

Ολίβια, δεν με έχεις ενημερώσει για τα μύγδαλα και ο κόσμος ρωτάει να μάθει! Κανόνισε!

Βρίσκω τις προτάσεις σου πρωτοποριακές και μου αρέσουν!

Έλα εσύ κι έννοια σου!

Unknown είπε...

Παιδί της πλατείας, τι κάνεις καμάρι μου;

Ευχαριστώ για τις καλές σου τις κουβέντες. Το βιβλίο δεν πωλείται, χαρίζεται! Μπορείς να το βρεις στις παρουσιάσεις που γίνονται. Δεν πιστεύω να έρθεις στη παρουσίαση να με χαστουκίσεις σαν την Αθήνη (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα) που χαστούκισε τη Λιάνη;

Όσο για την κρίση, καλό θα μας κάμει των ζακυθινώνε. Να βάλουμε μυαλό και να μην θεωρούμε τσι τουρίστες κουτορνήθια! Να γίνει ένα ξεκαθάρισμα επιτέλους!