Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ελλάδα έχεις ταλέντο... και στη πολιτική!




"Όλα θα παιχτούν στο debate!", δηλώνουν με στόμφο τα σαΐνια της δημοσιογραφίας. Ξέρεις, εκείνα που κατά περίπτωση αποκτούν και ειδικότητα. Εκείνα που μεταμορφώνονται από σεισμολόγοι σε ειδικοί παθολόγοι και από ψυχολόγοι σε εγκληματολόγοι. Όλα τα ξέρουν, όλα! Έτσι αποφάνθηκαν πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το debate των πολιτικών αρχηγών.

Σκέφτηκε κανείς πόσο αδιάφορο ήταν για τον μέσο Έλληνα τηλεθεατή το προηγούμενο; Ένας επικοινωνιολόγος "τση χρήσης", δεν υπάρχει; Έτσι πάνω στο brain storming -για να μιλάμε και στη γλώσσα μας- να ρίξει μια ιδέα για κάτι νέο; Κάτι εναλλακτικό. Κάτι βρε παιδί μου που θα πείσει τους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν, καταρχάς, το show αλλά και να τους δώσει ένα κίνητρο ώστε να παθιαστούν και τελικά να ψηφίσουν τον καλύτερο. Καλύτερο σε τι; Μα υπάρχουν τόσα πράγματα για τα οποία θα μπορούσε κανείς να κριθεί από ένα ευρύ κοινό.

Αν λοιπόν, υποθετικά γράφοντας, οι πολιτικοί αρχηγοί των μεγάλων(;) κομμάτων της Χώρας, τεθούν στην κρίση του κοινού μέσα από ένα talent show, δεν θα ήταν όλα πολύ απλά; Ας μας χορέψουν! Όχι στο ταψί όπως μας χορεύουν τόσα χρόνια αλλά ας χορέψουν για εμάς. Ας τραγουδήσουν. Ας καταπιούν φωτιές, σπαθιά, βατράχια, φίδια. Ας κάνουν κωλοτούμπες. Ας παίξουν ένα όργανο -μουσικό κατά προτίμηση. Ας κάνουν τέλος πάντων ό,τι μπορούν για να μας πείσουν, πως αξίζουν τη ψήφο μας. Διότι αν περιμένουμε να ακούσουμε το πρόγραμμά τους... ζήτω που καήκαμε! Και καήκαμε στην κυριολεξία!

Μεγάλη απορία μένει πάντως, ποιον θα στείλει το ΣΥΡΙΖΑ στο show. Ελπίζω όχι κανένα αμερικανοτραφές κοριτσάκι με ξανθές μπούκλες το οποίο ενώ θα χορεύει κλακέτες, θα ψέλνει σε άπταιστα ελληνικά "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ". Ας είναι τουλάχιστον μελαχροινό, να παραπέμπει και σε κάτι ελληνικό.


Ο κ. Παπανδρέου υποψιάζομαι πως θα ήθελε να επιδοθεί σε κόλπα με το bmx, όπως η τοποθέτηση αλυσίδας εν κινήση. Για τον κ. Πρωθυπουργό η μόνη περίπτωση συμμετοχής είναι, αν το show συμπεριλάβει διαγωνισμό ταχυφαγίας. Είμαι σίγουρη πως μπορεί να φάει 100 σουβλάκια σε χρόνο dt. H κ. Παπαρήγα, μάλλον θα προτιμήσει τον κλασσικό χορό. Ίσως κάτι από Τσαϊκόφσκι, συντροφικά πράματα. Ο κ. Καρατζαφέρης, θα μπορούσε να τραγουδήσει Καζαντζίδη, αρκεί να δουλέψει λίγο τις χαμηλές του, με τις υποδείξεις του κ. Ψωμιάδη. Κι όλοι μαζί, για κλείσιμο, το χορό του Ζαλόγγου. Δεν θα ήταν άσχημα, καθόλου μάλιστα!

Κι αν μετά από όλα αυτά, δεν σπάσουν τα μηχανάκια της τηλεθέασης -τα νεύρα μας έχουν σπάσει ήδη- ε να μην με λένε Dana!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

super idea!

NK

Ανώνυμος είπε...

Ναι και να ψηφίζουμε με televoting a la Eurovision!

Γουστάρω!

me

AlexMil είπε...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους κρίνουμε

- πολίτες ταλαιπωρημένοι, όπως η τρέμη, ο ευαγγελάτος, ο πρετεντέρης, ο αυτιάς και άλλοι να κάνουν το Καραμανλή σοβαρές ερωτήσεις, για την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, τη πείνα. Να το ξεσκεπάσουν.
(αυτό είναι το τεστ ευφράδειας)

- πολίτες άγνωστοι ταλαιπωρημένοι
να υμνουν το καραμανλή, και να του ζητούν περισσότερη ανεργία, χαμηλότερα μεροκάματα. και αυτός να τους λυπάται και να τα κάνει (αυτό είναι το τεστ εντιμότητας)

πολίτες να κλαίνε απο τις κακουχίες να έχουν απέναντί τους τα είδωλα του καραμανλή και του παπανδρέου και να φτυνουν το παπανδρέου
(αυτό είναι το τεστ εξυπνάδας για τους πολίτες)

Ωραίο κείμενο, θα είχει πολύ πλάκα αν μπορούσε να γίνει έστω με σωσσίες.

καλό βράδυ

Υ.Γ.
για το παπανδρέου όταν θα γίνει πρωθυπουργός ανάλογα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε τις προτείνεις μωρό μου.
Θα πάρει την ιδέα σου ο Αντώναρος και θα προσαρμόσει όλες τις αναμετρήσεις στα πλαίσια του "ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ"...
Θα σαρώσει ο κωστάκης :)

Τσαλαπετεινός είπε...

Είδα εκλογές by Dana κι έτρεξα- ξαναπερνάω σήμερα για το σχόλιο.
Η ιδέα του AlexMil καταπληκτική. Έτοιμο το υλικό απο εδώ.
Θα ήθελα όμως να υποβληθούν και σε κάτι σαν πανελλήνιες εξετάσεις- καλές οι αθλητικές επιδόσεις αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρουν και οι πνευματικές τους.

φιλιά κορίτσι μου

Unknown είπε...

ΝΚ, καλή σχολική χρονιά! :)

Unknown είπε...

Me, ναι θα είναι ο πιο έγκυρος τρόπος αυτός! χεχε

Unknown είπε...

AlexMil, όλοι αυτοί οι ταλαιπωρημένοι πολίτες έχουν ένα μεγάλο όπλο στα χέρια τους που λέγεται ψήφος. Συνήθως το στρέφουν εναντίον τους πίσω από τα παραβάν, εκεί λίγο πριν τη κάλπη. Επιμένω να λέω πως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Το άσχημο είναι πως τις λάθος επιλογές τις πληρώνουμε και όλοι εμείς που δεν συμμετέχουμε στο "παιχνίδι" αυτό αλλά αυτό είναι δημοκρατία: Να αποφασίζουν κάποιοι για όλους. Έτσι; :)

Να 'σαι καλά!

Unknown είπε...

Δεν ξέρω τι είναι το "Κάτι ψήνεται" αλλά αν έχει σχέση με κοψίδια, σίγουρα θα σαρώσει!

Άλλωστε και την προηγούμενη φορά που ψήθηκε η Ηλεία και τόσες άλλες περιοχές, με κάτι ψιλά που έδωσε δεν σάρωσε;;;

Φιλιά Φοράδα αγαπημένη!

Unknown είπε...

Τσαλαπετεινέ μου καλέ, θέλεις αποδείξεις για τις πνευματικές τους ικανότητες;;; Δεν αρκεί το που έχουν οδηγήσει τη Χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια; Γι' αυτό λέω να μας δείξουν κανένα άλλο "ταλέντο" γιατί από πολιτική, δώσανε - δώσανε!

Σε φιλω!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Dana,
Φιλώ την χείραν σας (δεν χρειάζεται να την απολυμάνετε τώρα με την γρίπη.. έχετε "καθαρά χέρια" και "καθαρά μάτια" για να βλέπετε και να τους τα σούρνετε κανονικά! μάλλον κανονικά Ζακυνθινά!!)

Πολλά φιλιά!!
Πόλυ (φίλη της Μάρελντ)

Ανώνυμος είπε...

Α α α! ξέχασα υπάρχει και το σύστημα της υπνοπαιδείας! για τις εκλογές!
Δηλ. εμεις κοιμώμαστε και η τύχη μας δουλεύει!
Φιλάκια
Πόλυ

mareld είπε...

Αγαπούλα γλυκιά!
Κουτσούνι μου!

Με κάνεις και γελάω..τα διάβασε και ο Νάσος και έλαμπαν τα μάτια του..το έβλεπα..χαιρόταν το ζακυνθινό χιούμορ με τόση μαεστρία..

Έχουμε πιεί μπύρες. Ο Νάσος θα πάει σε γάμο φίλου του και έχουν μαζευτεί εδώ να στολιστούνε...

Ακούμε Μητροπάνο...με παίζεις στη ρουλέτα και με χάνεις...

Φιλιά πολλά σε σένα ψυχή μου και στην αγαπημένη μου Πόλυ!

Unknown είπε...

Πόλυ-αγαπημένη!

Καλώς όρισες! Έχω ακούσει τόσα πολλά για εσένα από την αγαπημένη μας φίλη, που είναι σαν να γνωριζόμαστε!

Ευχαριστώ πολύ και σου στέλνω τα φιλιά μου!

Mareld, mi cielo! Un beso muy grande! :)

Γιώργος είπε...

,,,εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν;θα ταν καλο κ καυλό.μονο που δεν ειναι καθολου ετσι,,,,"ΑΥΤΟΙ"(οι πολιτικοι)εχουν εδω κ χρονια τα "σκλαβακια"που τους αξιζουν,κ ασε με μενα να αναρωτιεμαι(ξερω)ποιος,,,βασιλιας θα θελε σκλαβακια υπηκοους;ε;κ τι ειδος βασιλιας θα ναι αυτος;ενιγουει,,,θα κατεβαινα για προθυπουργος,αλλα η τα αρχιδια μου θα επαιρνα η θα γινομουν σαν αυτους,δεν προλαβαινω να κατεβω για προθυπουργος,ας παρει καθενας τα αρχιδια του κ ολα κομπλε κ τα σχετικα,ιδεα δεν ειχα περι εκλογων,επεσα στο ποστ πανω,τωρα πανα πεσω πανω σε κατι μπουκαλια ουισκι κ οταν σηκωθω,,,παλι τα γιδια θα λεω γω κ οποια ακουει ακουει:)καλησπεροκαληνηχτες λεμε

Unknown είπε...

Des, τα λέμε όταν και αν ξενερώσεις από το πιώμα.

kiki είπε...

Ένα τέτοιο debate, με τέτοια κιάσα, ευχαρίστως θα το έβλεπα!

Γιώργος είπε...

www.sgiorgiio.blogspot.com "σημερα "σουρωσα"αυριο ξεσουρωσα εσυ παραμενεις;...αυτο κ καποια αλλα λεει στο βαρ εικονες μολις μπαινει καποιος-α σαν κειμενο υποδοχης."εκρινα το κειμενο σου,κ την αποψη σου ΚΑΙ οχι εσενα ως ατομο,στο σχολειο μου,Αν δεν αντεχεις κριτικη σε οτι γραφεις,σβησε σχολια,αλλα μην προσβαλεις,,,,γιατι το ΑΝ και οταν ξεσουρωσεις.,.,..το διαβασα ως προσβολη,κ για μια ακομα φορα ΔΕΝ απαντας στο σχολιο γιατι απλα δεν θες να ανοιγεις δυσκολα θεματα!!!δικαιωμα σου αυτο ισως,αλλα ΔΕΝ εχεις μαθει ακομα τα ορια μεταξυ,,,κυνικου,,,η,αυτο-σαρκαστικου σχολιου κ προσβολης,ενιγουει,,,εγω οταν γραφω,,,προσπαθω να π ε ι σ ω παντα ως σωστη την αποψη μου οτι ειναι γιατι αυτος ειναι ο σκοπος κ ο στοχος ενος ζωγραφου η συγραφεα π εχω απο καιρο δηλωσει κ ειδικα στο σαιτ μου ως επαγκελματικες ιδιοτητες,ενω εσυ "υποτιθεται γραφεις αυτοβιογρ;αφικα ερασιτεχνικα κ ως αποσυμπιεση,,,,αρα θα δεχτεις κριτικη!οπο; κ να χει,,,η αποψη μου ειναι για την πολιτικη,,,οτι εδω και 150χρονια την ελαδδα σας ,,,την κυβερνουνε μασονοι!ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ!!!με σκοπο την καταστροφη καθε ιχνους σεβασμου κ παραδοσης εληνισμου η ορθοδοξιας,ετσι λοιπον,,,αποριπτω την πολιτικη στο συνολο τις.κ 'ΑΠΟΧΩΡΩ απο ολα αυτα οσο μπορω"ΑΛΛΑαυτο δεν σημαινει οτι δεν θα κανω οτιδηποτε μπορω,,,για να αποτρεψω οσο μπορω τα σχεδια του οποιδηποτε απο τους 300τις βουλης!και κυριως δεν μ αρεσει να παραμυθιαζομαι οτι ο παπαντρεου η ο πααπαρηγας η η καραμανλινα θα αλαξεει κατι,εσυ παραμυθιασου οτι εχεις τη δυναμη να αλαξεις με την υποτιθεται ελευθερια τις ψηφου σου οτιδηποοτε!πρωσωπικα,,,,ανετα θα μπορουσα να αποδειξω ποσο καθικια μασονακια ειναι ολοι τους κ ποσο σστημενα εχουνε τα παντα,,,,επειδη αν το αποδειξω η θα με "στειλουνε"η θα τα "παρω"τα φραγκα για να μην μιλισω,,,προτιμω να μην ασχολιεμαι με τιποτα απο αυτα κ να ψαρευω(η τριτη μου επαγκελματικη ιδιοτητα),,,αυτα,παω για κρασια κ βοτκες κ ψαρια κ σι π(ι)ες οτι θες,μονο προσεχε τι θα π(ι)εις τινα.

Unknown είπε...

Κική μου, οι πολιτικοί στερούνται φαντασίας σήμερα! :)

Unknown είπε...

Τζώρτζη, το ότι είσαι μουρλός το ξέρω ήδη, δεν χρειάζεται καημένε να μου το δείχνεις!

Να σου απαντήσω σε τί και γιατί; Πως μπορώ να κάνω σοβαρό διάλογο μαζί σου; Ρητορικά τα ερωτήματα, ξέρω καλά πως αδυνατώ!

Αν σε προσβάλλει το ότι σε λέω αλκοολικό, πάψε να το προβάλεις εσύ ο ίδιος τόσο και να το περιφέρεις εντός κι εκτός διαδικτύου σαν τη πραμάτεια του εμπόρου. Η τρελίτσα πουλάει, δεν λέω αλλά από ένα σημείο κι έπειτα, γίνεται κουραστικό να το χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για την οποιαδήποτε συμπεριφορά σου. Και πάλι δεν σε έκρινα για κάτι. Άμα εσύ έτσι θέλεις να είσαι, μαγκιά σου. Εγώ δεν μπορώ να κουβεντιάσω πολιτική στο επίπεδο που θέλεις εσύ. Δεν το κατέχω το άθλημα! Φαίνεται, δεν θα ξέρω να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους.

Από την άλλη ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη, τη δική του θεώρηση για τα πάντα γύρω του. Δεν μπορείς να με πείσεις για κάτι όπως δεν μπορώ να πείσω κι εγώ εσένα για κάτι άλλο. Όλα αυτά περί επαγγελματικής σου ιδιότητας και για το αν ο σκοπός του καλλιτέχνη και συγγραφέα -όπως δηλώνεις- είναι να πείθει τους άλλους για κάτι... τι να σου πω; Δεν το αποδέχομαι ως θεωρία.

Μου αρέσει να παραμυθιάζομαι πως με τη ψήφο μου κάτι μπορώ να αλλάξω. Μπορώ τουλάχιστον να δείχνω ότι σέβομαι το δικαίωμα, για το οποίο, κάποιοι έδωσαν το είναι τους για να το απολαμβάνω σήμερα εγώ. Για να το έχω εγώ ως δεδομένο με το οποίο πολλές φορές κάνω και συναλλαγές - και μιλώ γενικά ως ψηφοφόρος τώρα και όχι σαν Εγώ.

Το ευκολότερο πράγμα είναι η αποχή. Μετά έχεις και μια γλώσσα ναααα για να κρίνεις από τον καναπέ σου, τους έτσι τους αλλιώς που μας κατάντησαν έτσι... χωρίς ο ίδιος να έχεις προσπαθήσει στο ελάχιστο για κάτι. Γιατί η κοινωνία η άτιμη μας αδίκησε κλπ κλπ κλπ Αυτό κι αν είναι παραμύθα, φίλε μου! Γενικά η φυγή, η αποχή και ηττοπάθεια δεν είναι του γούστου μου. Το βλέπω απλά σαν ευθυνοφοβία.

Όπως και να έχει, κάνε εσύ ότι νομίζεις κι άσε εμάς τους ρομαντικούς να κάνουμε επίσης ότι νομίζουμε. Ζώντας έτσι, με λίγη παραπάνω τσαχπινιά την υποτιθέμενη δημοκρατία μας!

Τέλος, χαρά μου να διαφημίζεις το μπλογκ σου εδώ. Κι ας είμαι εγώ η προσβλητική προς εσένα!

Καλά κρασιά!

Γιώργος είπε...

ψιτ,να σου πω κατι που παρατηρησα τωρα που ξεσουρωσα>???????γαμω το μουνι που σε πεταγε μωρη αγαμητ ξεκολιαρα ΣΕ ΕΧΩ ΠΟΤΕ ΘΙΞΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ???????TA εχω παρει εντελως μαζι σου με τα 2 τελευταια μυνηματα σου κ ελπιζω να καταλαβεις αν εισαι λαθος,
υσ1,,,ολοι ξερουνε ποιος ειμαι εγω τινα,αλλα κανις δεν θα μαθει ποια εισαι σι,απλα γιατι δεν εχεις μουνι,αλλα δανεικα αρχιδια,
υσ2...πες οτι θες,δεν ξαναφραφω στο μπουρδελοσαιτ σου,κ δεν ειχα καμια αναγκη να κανω διαφημηση στο δικο μου το ξερεις καλα αυτο!
υσ3,,,(μηπος να πο οτι εισαι κ καλι στις πιπες να σου κανο κ ΄λιγο προμο?αντε γαμησου

Γιώργος είπε...

ψιτ,να σου πω κατι που παρατηρησα τωρα που ξεσουρωσα>???????γαμω το μουνι που σε πεταγε μωρη αγαμητ ξεκολιαρα ΣΕ ΕΧΩ ΠΟΤΕ ΘΙΞΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ???????TA εχω παρει εντελως μαζι σου με τα 2 τελευταια μυνηματα σου κ ελπιζω να καταλαβεις αν εισαι λαθος,
υσ1,,,ολοι ξερουνε ποιος ειμαι εγω τινα,αλλα κανις δεν θα μαθει ποια εισαι σι,απλα γιατι δεν εχεις μουνι,αλλα δανεικα αρχιδια,
υσ2...πες οτι θες,δεν ξαναφραφω στο μπουρδελοσαιτ σου,κ δεν ειχα καμια αναγκη να κανω διαφημηση στο δικο μου το ξερεις καλα αυτο!
υσ3,,,(μηπος να πο οτι εισαι κ καλι στις πιπες να σου κανο κ ΄λιγο προμο?αντε γαμησου