Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Μετεκλογικά



Τέλειωσαν οι Εκλογές, "πάπαλα" που λένε και στα μωρά. Finito la musica, pasato la festa!

Κρίμα, κρίμα! Όχι τόσο για το αποτέλεσμα όσο για το ότι τέλειωσε το πανυγήρι. Εκεί που είχα συνηθίσει να πηγαίνω την βόλτα μου κάθε βράδυ στη Πλατύα Ρούγα και να βλέπω χαμογελαστούς υποψήφιους, δοσμένους στη μάχη του εκλογικού σταυρού... Γιατί εδώ είμαστε επαρχία και μάλιστα μονοεδρική! Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Χα! Ανεβάζουμε και κατεβάζουμε κυβερνήσεις, άμα λάχει!

Κρίμα που λες. Μου άρεσε το νταβαντούρι, να περπατάω τους δρόμους στρωμένους με φυλλάδια. Και τι αίσθηση να πατάς πάνω στις μούρες των υποψηφίων και το τακούνι σου να τρυπάει το μάτι τους. Τοίχοι, κολώνες με αφίσες κομμάτων, σαν έκθεση pop art! Κεράσματα στα γύρω από τα εκλογικά κέντρα καφέ και χτυποκάρδια στα πολιτικά γραφεία, όπου το μαγείρεμα πάει σύννεφο αλλά πάντα η μανέστρα χαλάει για όλους, εκτός από τον νικητή, φυσικά!

Ωραία πράματα! Έρχονται και οι ετεροδημότες. Βλέπεις φίλους μετά από καιρό -ίσως και χρόνια- συγγενείς, αγαπημένα πρόσωπα, τον γείτονα που όταν αποχωριστήκατε τον Αύγουστο έκανες το σταυρό σου που ξελυτρώθηκες μέχρι το Πάσχα τουλάχιστον... Μην κοιτάς που κουράστηκε ο Πρωθυπουργός και δεν σε άφησε να ηρεμήσεις. ΥΦΣ (υπό φυσιολογικές συνθήκες), μέχρι το Πάσχα είχες καθαρίσει!

Το ευχαριστήθηκα το Σαββατοκύριακο πάντως. Τι φίλος από Νέα Υόρκη ήρθε, τι φίλη από Λονδίνο και μια που ήταν εδώ, ρίξανε και μια ψήφο έτσι βρε παιδί μου, για το αντέτι! Κόσμος, πήγαινε - έλα και υποψήφιοι στη μπαρότσαρκα. Και καλά εκείνοι που βγαίνουνε ούτως ή άλλως -διότι έχουμε και τέτοιους δεν μπορώ να πω- εκείνη την υποψήφια με το ταγιεράκι, που την τρέχανε την καημένη;

Δεν την λυπήθηκε το κόμμα; Τώρα θα μου πεις, εδώ το κόμμα της δεν λυπήθηκε τον εαυτό του και κατέβηκε στις εκλογές με τον απόλυτο αέρα του χαμένου και "χαϊμένου", εκείνη θα λυπόταν; Άλλωστε δεν έχασε και τίποτα η ευρωβουλευτίνα. Ίσα - ίσα που γνώρισε και τους Ζακυνθινούς συμπατριώτες της. Όμως να, δεν ήξερε να της πει ένας άνθρωπος να μην πάει στο Barrage με το ταγιέρ; Απορώ πως δεν την κράξανε δηλαδή, απορώ! Εμένα πάλι κι αυτό μου άρεσε. Είναι γνωστό άλλωστε ότι είμαι λάτρης του σουρεαλισμού.

Καλά τα προγνωστικά την παραμονή τον εκλογών. Τα στοιχήματα, τα ταξίματα, οι αγοραπωλησίες! Σωστό πανηγύρι σου λέω, με τα όλα του! Και μουσικές και απ' όλα!

Τώρα να κατέβεις στον Άγιο Μάρκο να κάμεις τι; Άσε που έχουμε και τα σενάρια διαδοχής που όσο να 'ναι μας απασχολούν. Πάντως εγώ στο ξεκαθαρίζω, τη Ντόρα θέλω! Να ηρεμήσει κι εκείνος ο δύστυχος Επίτιμος και η ψυχή της Μαρίκας! Καιρός είναι πια.

Να δω την Ντόρα Αρχηγό της ΝΔ και να κλείσω ως ψηφοφόρος που παρεμπιπτόντως, έφτιαξα και τις παραδοσιακές μου τηγανίτες, να έχουμε να μασουλάμε κάτι βλέποντας αποτελέσματα ειδικά σε κάτι καμμένα της Πελοποννήσου. Αυτοί φαίνεται θα επανιδρύθηκαν -πριν το κράτος- μετά τις πυρκαγιές. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως έδωσαν τέτοια εκλογή στη ΝΔ. Τα 3.000 ευρώ τους έφτασαν και τους περίσσεψαν και σε αυτές τις εκλογές! Μπράβο. Όχι, μπράβο! Να μας πούνε πως το κάνουν να το κάνουμε κι εμείς που είμαστε "τρουπιοχέρηδες", που λέει και η νόνα μου.

Αχ βρε νόνα... Ακόμα κι εσένα που με το ζόρι στέκεσαι σε σείρανε στη κάλπη και φυσικά φρόντισαν να σου ετοιμάσουν το ψηφοδέλτιο, γιατί μεγάλη γυναίκα είσαι... βλέπεις;;; Αλλά ας μην γκρινιάζω και στα σέστα σου να ήσουν, τα ίδια πάνου κάτω θα ψήφαγες!

Πάνε οι εκλογές, πάνε. Τουλάχιστον μπήκε το ΣΥΡΙΖΑ στη Βο(υ)λή. Ο Σουφλιάς γλίτωσε στο παρά τρίχα το εγκεφαλικό. Ο Καραμανλής θα μπορεί επιτέλους να τρώει ότι γουστάρει χωρίς να φοβάται το "κοινωνικό του προφίλ", που όπως έδειξε τον απασχολούσε πάααααρα πολύ. Η Κανέλλη θα ασκήσει και θα σκίσει τώρα, δριμύτατη αντιπολίτευση... Και η πολιτική ζωή, συνεχίζεται!

Λυπάμαι γιατί ανέβηκε το ποσοστό του ΛΑΟΣ και γιατί δεν κατάφεραν οι οικολόγοι να πάρουν θέση στα έδρανα. Πιστεύω πως έχουν να πουν και να δώσουν πολλά.

Άντε με 'γεια μας!

27 σχόλια:

Dennis Kontarinis είπε...

Αγαπητή μου.
Τέτοια παραστατική προεκλογική ζωγραφιά, μα τον Άγιο, δεν έχω ξανασεί. Είσαι υπέροχη και μπράβο σου.
Νάσαι καλά
Ντένης Κονταρίνης
http://eftanhsa.blogspot.com
http://hellascafe.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά περάσατε.
Στη θέση σας οα οργάνωνα πορεία διαμαρτυρίας που τέλειωσε το πανηγύρι.

Σας φιλώ. "Σταυρωτά"

Ανώνυμος είπε...

Kala to skiniko sto BARRAGE fovero! to ida ke ego ke epesa xamou.

Gia sou re Danaaaaa!

NK

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλή σου μέρα.
Ο Σουφλιάς μπορεί να γλίτωσε το εγκεφαλικό, αλλά όχι και την υστεροφημία του, πράγμα που πολύ χαρήκαμε.
Καλώς ήρθες και καλώς σε βρήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Παρεξήγηση! Για ένα ποτό είχαν βγει οι άνθρωποι και αμέσως να τους το χτυπήσετε! Τέτοι είστε!!!!

Ιωάννα είπε...

Όλα υπέροχα δοσμένα από την πένα σου. Τι να πρωτοθαυμάσω; Το τακούνι που τρυπαέι το μάτι του ψηφοφόρου;, τον γείτονα που φευ! εκόπιασε πριν το Πάσχα; το ταγιέρ στο μπαράζ; Τα 3000 ευρώ στους πυρόπληκτους; Τουλάχιστον μπορείς πάντα να ξαναφτιάξεις τηγανίτες! Συμφωνώ και με την τελευταία σου παράγραφο!
Παρηγορήσου Ντάνα μου με τις μόνες εκλογές που απομένουν: αυτές για το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.χαχαχα
Μπράβο, για την ανάρτυση!

Vam33 είπε...

Το πάρτι τελείωσε .Τα κεφάλια μέσα ;Μήπως το πάρτι τώρα αρχίζει.Με πολυ γέλιο ;Καλημέρες Dana

kiki είπε...

Σωστηηηηηηηηηηηηή σε όλα!
(Μα στο μπαράζ με ταγέρ; Ντροπή!!! χαχα!)

Ανώνυμος είπε...

Γκόοοορτζος, Μάαααντας!!!

Καταπληκτική περιγραφή, με μετέφερες στο χώρο κι έβγαλα κι εγώ μάτια με το τακούνι μου χεχεχε!
Τί να κάνουμε θα περιμένουμε το επόμενο πανηγύρι!

Καλημέρα, καλό Σ/Κ :)

mareld είπε...

Alma mia!

Ποτέ μου δεν έχω βρεθεί σε τέτοιο πανηγύρι και το απόλαυσα όπως πάντα..σαν να πήγα να τα είδα όλα στο θέατρο..μου ξανάρχονταν οι εικόνες το ίδιο ζωντανές απλά άλλαζαν κάπως τα χρώματα..και το ταγέρ στο BARRAGE..αυτό ειδικά δεν έπρεπε να το χάσω...αλλά μου κάνει εντύπωση πως η Ζακυνθινιά..γυναίκα της Ευρώπης κατέβηκε με το όνομα του άντρα της..και όχι το Ζακυνθινό πατρικό της..

Έχεις του πεύκου την ανάσα..της λυγαριάς τη κίνηση..της λεύκας τη χαρά..και το χαμόγελο της θάλασσας στο πρωινό παιχνίδισμα με τους ιριδισμούς του ήλιου..
για όλα αυτά σε αγαπώ αλλά κυρίως για το καθαρό σου βλέμμα!!!!

AlexMil είπε...

Δυστυχώς εδώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν υπάρχει τόσο έντονη η γραφικότητα που τόσο γλαφυρά μας περιγράφεις.
Για τους οικολόγους βέβαια δεν λυπήθηκα, γιατί πιστεύω πως η οικολογία είναι κυρίως πολιτική πράξη και όχι ένα μονόπλευρο ενδιαφέρον για τη φύση, χωρίς δηλ. να καταγγείλουμε και να πολεμάμε, για τα AITIA και τους υπαίτιους που προξενούν τη καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η άρνηση της πρότασης του Πασοκ, να αναλάβουν το υπουργείο περιβάλλοντος, πιστεύω πως ήταν ένα τραγικό λάθος τους, που δείχνει τη οικολογική τους ανωριμότητα και τη πολιτική τους αδιαλλαξία.

καλό βράδυ

Unknown είπε...

Ντένη Κονταρίνη, ευχαριστώ πολύ!

Unknown είπε...

Φοράδα μου, φοράδα μου (κατά το σταυρώστε με, σταυρώστε με!) θέλω εκλογές. Θέλω κι άλλες εκλογές. Αγαπώ εκλογές!!!

Ελπίζω να γίνουν σύντομα οι εκλογές του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, στο σχολειό του μικρού μας διότι θα πάθω στερητικό σύνδρομο!

Άσχετη απορία: Το τελέφωνό σου το έχεις ως διακοσμητικό ή το δουλεύεις κιόλας;;; :)

Unknown είπε...

ΝΚ, είδα έναν πεσμένο χάμου... που να φανταστώ πως ήσουν εσύ!

Άντε και του χρόνου!

Unknown είπε...

Αστρο-συμορίτες, καλώς βρεθήκαμε!

Πάντα σε χαρές να βρισκόμαστε! :)

Unknown είπε...

Ανώνυμε, είμαστε πραγματικά χειρότεροι από όσο φαντάζεσαι!

Unknown είπε...

Σόρα Ιωάννα, τα σέβη μου!

Ψυχή μου δεν είχα διαβάσει το σχόλιό σου όταν έγραψα παραπάνου στη Φοράδα, ότι περιμένω τσι εκλογές του Συλλόγου! Με είχες όμως, ήδη προλάβει και χαίρομαι!

Ευχαριστώ για τσι καλές σου τσι κουβέντες και στέλνω σε όλη την οικογένεια τα φιλιά μου!

Unknown είπε...

Vamako, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη για το πάρτυ που έρχεται!!!

;)

Unknown είπε...

Κική μου, χαίρομαι που συμφωνούμε!

:)

Unknown είπε...

Ανεμοδούρα, χαρά μου να σας μεταφέρω το προεκλογικό κλίμα ακόμα και αν είναι πια παρελθόν!

Ευχαριστώ! :)

Unknown είπε...

Mareld mi cielo!

Μπουγαρινάκι μου, πως να καταλάβεις τα παράλογα; Και πως Εκείνη να πάει στις εκλογές με ένα όνομα τόσο ένοχα βρόμικο;

Σου στέλνω τα φιλιά μου και μπόλικο θαλασσινό νερό, εκεί στο δάσος σου. Υπομονή, ο καιρός περνάει γρήγορα!!!

Un beso muy grande

Unknown είπε...

AlexMil, το κείμενο ετούτο γράφτηκε πριν μάθω για την πρόταση που έγινε προς τους Πράσινους και η οποία απορρίφθηκε, έχω την εντύπωση, πολύ εύκολα!

Έτσι, δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου ότι η στάση αυτή δείχνει ανωριμότητα και αδιαλλαξία. Το πιο εύκολο πράγμα για μια παράταξη, είναι να κάθεται στην άκρη -στην ασφάλεια του χαμηλού της ποσοστού- και να κρίνει τους πάντες και τα πάντα. Το θέμα είναι τι μπορεί ή τι θα μπορούσε η κάθε μικρή παράταξη να προσφέρει, αν βρισκόταν στην εξουσία. Έστω και ως συνεργαζόμενη.

Είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα που απασχολεί όλους τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Είναι ο λόγος που πέφτουν τα ποσοστά της αριστεράς. Είναι η μιζέρια που μας χαρακτηρίζει ως έθνος!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Unknown είπε...

Αγαπητή Ντάνα,
Καλά τα λες. ΘΑ ήθελα μόνο να απαντήσω στον φίλο Alexmil και σε σένα που μάλον βιαστήκατε να μας κρίνετε. ΚΑτ΄αρχήν να διευκριν΄λησω ότι ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε πρόταση συνεργασίας με τους Ο.Π. Η πρόταση έγινε στην Μαρία Βασιλάκου (αντιπρόεδρο των Αυστριακών Πράσινων )προσωπικά. Εκείνη έπρεπε να απαντήσει σε 3 ώρες αν δέχεται το υφιπουργείο περιβάλλοντος. Η Μ. Βασιλάκου ενημέρωσε ως ώφειλε την γραμματεία των Ο.Π. (μια και ήταν υποψήφια στο Ευρωψηφοδέλτιο των Ο.Π ) και δόθηκε η απαντηση στον Γ.Α.Π. με το σκεπτικό ότι η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης,θα έβαζε το κόμμα στην κυβέρνηση χωρίς να έχουν συζητηθεί οι προγραμματικές συγκλίσεις, και χωρίς να διαθέτουμε και την απαραίτητη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για τη στήριξη του εγχειρήματος. Αυτό θα σήμαινε στήριξη άνευ όρων μιας κυβέρνησης άλλου κόμματος. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις ο «πράσινος» υφυπουργός, θα ήταν ένας αδύναμος υφυπουργός. Δεν μπορούμε να είμαστε κυβερνητικό κόμμα στην απόλυτη πολιτική και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.
Αν καναμε κατι τέτοιο θα μας κατηγορουσαν, και δικαίως, ότι κυνηγάμε καρέκλες. Ένα τέτοιο αποτυχημένο πείραμα έγινε στο παρελθόν όταν ο Ηλίας Ευθυμιοπουλος, στέλεχος των Οικολόγων Εναλλακτικών, έγινε υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ επί εποχής Λαλιώτη και βέβαια από τότε έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

AlexMil είπε...

Για τους Οικολόγους Πρασίνους Ζακύνθου

Πολύ σωστά αυτά που γράφετε ως προς τις διαδικασίες στα εσωτερικά του κόμματός σας και πολύ καλά κάνατε. Αλλά θα μπορούσατε να αντιδράσετε με ευελιξία, ώστε μη θυμίζετε ένα γραφειοκρατικό κόμμα με άκαμπτες δομές και σκληρή ιεραρχία.
Η οικολογία, όπως τουλάχιστον εγώ τη ξέρω είναι αντι - ιεραρχική με ελευθεριακές δομές σκέψης και πράξης και έτσι θα πρέπει να είναι και ένα πολιτικός σχηματισμός που την επικαλείται.
Όσο για τις προγραμματικές συγκλήσεις πιστεύω πως υπάρχουν, σε minimum επίπεδο τουλάχιστον και δεν μπορεί να είναι και σε μεγαλύτερο επίπεδο για να είμαστε και ρεαλιστές.
Η διαφορά έγκειται στο εξής; από τη μια είναι η άσκηση πολιτικής με όλα τα προβλήματα μέσα από ρεαλιστικές – οικολογικές λύσεις και από την άλλη η διαμαρτυρία (χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν είναι απαραίτητη), με την ουτοπία της και την υλοποίηση των προτάσεών της στο διηνεκές.
Το να φοβάστε το κυβερνητισμό, πιστεύω πως είναι λάθος σας, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά είναι ένας από τους δρόμους για να προσπαθήσετε να υλοποιήσετε τις ιδέες σας. Ο ακτιβισμός από την άλλη δεν αναιρείται από το εάν διαχειρίζεστε ένα κομμάτι της εξουσίας. Εκεί θα ήταν η μεγάλη πρόκληση για σας: εξουσία και οικολογία σε αντιπαράθεση για κάτι καλύτερο, για σας, αλλά κυρίως για μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Unknown είπε...

Δεν τίθεται θέμα γραφειοκρατίας, αλλά περί ομόφωνης απόφασης και μάλιστα από τη βάση.(Τοπικές Πολιτικές Κινήσεις όπως αυτή που εκπροσωπώ.) Η διαφωνίες που εκφράστηκαν αφορούσαν το ύφος της απάντησης που ήταν πράγματι απαράδεκτο. Όσο για τις προγραμματικές συγκλήσεις θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα: Στο debate και σε ερώτηση υτου Ν. Χρυσόγελου ο Γ.Α.Π.μπροστά σε εκατομυρια τηλεθεατές ,συμφώνησε ότι πρέπει να κλέισουν οι μονάδες Λιγνίτη στην Πτολεμαίδα . Την άλλη μέρα ο κύριος Χρυσοχοίδης (που θέλει φιλική προς τον πολίτη αστυνομία και χθες τους έκανε όλους, δικαίους και αδίκους, τόπι στο ξύλο στα Εξάρχεια)εξείγγειλε 2 νέες λιγνιτικές μονάδες.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Κώστα, ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση των απόψεών σου, ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ζακύνθου.

Με κάποια από τα γραφόμενά σου συμφωνώ. Η μεγάλη διαφωνία μου είναι στην άρνηση των Οικολόγων Πράσινων για συνεργασία σε επίπεδο υφυπουργείου με την οποιαδήποτε κυβέρνηση, προκειμένου να βγουν οι πολίτες κερδισμένοι. Αυτό είναι που μένει σε εμένα.

Δεν θεωρώ επιχείρημα το ότι φοβηθήκατε μήπως κατηγορηθείτε για τις "καρέκλες". Ήταν μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να διεκδικηθούν πράγματα για την οικολογία εκ των έσω.

Τώρα και εκτός κοινοβουλίου, τι μπορείτε να κάνετε;

Unknown είπε...

Σου εξηγώ και πάλι Ντάνα ότι πρόταση στους Ο.Π. στην ουσία δεν έγινε. Μόνο η φάρσα του Λάλα. Για του λόγου το αληθές δες εδώ: http://zantegreens.blogspot.com/2009/10/n-flash-96.html