Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τα Καράβια και τα Λιμάνια



Νομίζω πως η αγάπη ενός γονιού για το παιδί του είναι ο μεγαλύτερος Έρωτας που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Υπερβολή; Ίσως. Είμαι όμως σίγουρη γι' αυτό που γράφω όσων αφορά το πως νοιώθω εγώ. Τόσο σίγουρη όσο και η αγάπη η βαθιά και ανεξάντλητη, για τα παιδιά μου.

Ένας Έρωτας, που μπορεί να έχει και καταστροφικές συνέπειες, αν γίνει παράφορος -άλλωστε το έχει αποδείξει η ιστορία. Όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες. Ένας έρωτας, που ίσως κάποτε να κινδυνεύσει να "ναυαγήσει" στο πέρασμά του από τις δύσκολες και επικίνδυνες θάλασσες της εφηβείας και άλλων "μεγάλων δεινών της ανθρωπότητας".

Άμα όμως το λιμάνι είναι η ασφαλής αγκαλιά μας και η ανιδιοτελής αγάπη μας, πάντα τα "καραβάκια" μας θα έρχονται να αράξουν, να ρίξουν έστω για λίγο την άγκυρά τους και να ξαποστάσουν μέχρι το επόμενο ταξίδι τους. Κι όταν οι καπεταναίοι, θα κατεβαίνουν απ' το πλοίο για μια γρήγορη βόλτα, μόνο για να φάνε, να πιούνε και να διασκεδάσουν, το πόρτο θα είναι πάντα στη διάθεσή τους, έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία -φορές παράλογη- αρκεί να ευχαριστηθεί ο ταξιδεμένος.

Και κάθε χρόνος που θα περνάει, θα μεγαλώνει το καράβι, θα μεγαλώνει και το λιμάνι - αγκαλιά για να το προστατεύει αν χρειαστεί. Κι όταν αυτό αράζει αρόδο, εκεί θα είναι το λιμάνι, σταθερά. Πανέτοιμο, για παν ενδεχόμενο! Πανέτοιμο και για το καράβι και για τις βαρκούλες που μπορεί αργότερα να σέρνει πίσω του.

Σήμερα η μικρή μας γίνεται ενός έτους. Κι αυτός ο χρόνος ήταν ο πιο σκληρός που έχουμε ζήσει στο πετσί μας από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Το χαμόγελό της όμως, μαζί με το χαμόγελο του αδερφού της αλλά και η γκρίνια και το κλάμα τους, οι αγωνία μας γι' αυτά, ήταν ο καλύτεροι λόγοι που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε για να στεκόμαστε όρθιοι και να παλεύουμε με ό,τι κι αν απειλεί το δικό μας το "λιμάνι".

Υπόσχομαι να προσπαθούμε πάντα, να διατηρούμε το "λιμάνι" μας καθαρό και ασφαλές για τα καραβάκια μας. Υπόσχομαι να μην ξεχάσω ποτέ τη χαρά και τον έρωτα που ένοιωσα όταν πρωτοαντίκρυσα και τα δυο μας τα καράβια. Υπόσχομαι -αλλά δεν θα τα καταφέρω- να μην κλάψω μπροστά τους από χαρά και συγκίνηση, γιατί είχαμε την τύχη, μαζί με το σύντροφό μου, να τους δώσουμε ζωή από τη ζωή μας.

Χρόνια πολλά μικρή μας βαρκούλα! Να είσαι πάντα ελεύθερη! Καλά ταξίδια στης ζωής τις θάλασσες και καλή δύναμη όταν ο καιρός είναι φουρτουνιασμένος.



(Το λατρεμένο τραγούδι σε στίχους του Άλκη Αλκαίου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, από την αγαπημένη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, που σώπασε χθες.)




16 σχόλια:

Τσαλαπετεινός είπε...

Να τη χαιρόσαστε Σιόρα μου!
(πότε πέρασε ένας χρόνος;)

φιλιά σε όλους και την αγάπη μου

Ανώνυμος είπε...

Να χαίρεστε και τα δυο σας παιδάκια. Είναι πολύ όμορφα αυτά που γράφεις. Μακάρι κι άλλες μαμάδες να ένοιωθαν έτσι και να μεγάλωναν έτσι τα παιδιά τους.

tsintsantson

kiki είπε...

Πόσο στοργικά λόγια. Αλήθεια ποιος γονιός δεν νιώθει έτσι; Μια τεράστια αγκαλιά, ένα λιμάνι;
Να τη χαίρεστε τη μικρούλα, χιλιόχρονη και να τα χαίρεστε και τα δύο! Να είναι καλοτυχα και γερά! Και όλοι σας να έχετε μια καλύτερη χρονιά!

karagiozaki είπε...

Έχουμε μόνο δέκα μέρες διαφορά!!! Και μεις τώρα χρονήσαμε!
Χρόνια πολλά Dana μου, πολύχρονη η μικρή! Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου, να μεγαλώνετε όμορφα παρέα! φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΚΙ ΣΑΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΤΕΙΛΕΙ.ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ POST ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤ'ΑΝΑΛΥΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ..ΑΠΟ ΔΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ,ΑΓΓΙΖΩΝΤΑΣ ΧΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ,ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΜΕΝΕΣ,ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΜΟΥ..ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ!:-)
TINAΡΙΝΙ

Unknown είπε...

Αγαπημένε Τσαλαπετεινέ, ο χρόνος περνάει άλλοτε γρήγορα και άλλοτε αργά αλλά περνάει.

Αισίως, ενός!

Ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες!

Σε φιλώ και σε ευχαριστώ, για όλα!

Unknown είπε...

tsintsantson, ευχαριστώ θερμά και για τις ευχές και για τα καλά σου λόγια!

Προσπαθώ, πολύ! Δεν είμαι σίγουρη ότι τα καταφέρνω. Θα δείξει ο χρόνος!

:)

Unknown είπε...

Κική μου,

Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές και περιμένουμε εναγωνίως την τούρτα που μας ετοιμάζεις με τα χεράκια σου!

Να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένειά σου και να έρθουν καλές μέρες για όλους μας!

Φιλιά!

Unknown είπε...

Καραγκιοζάκι!

Χρόνια πολλά και θερμές ευχές και για το δικό σας μικρουλάκι! Να το χαίρεστε και να σας χαίρετα, βεβαίως!

Ευχαριστώ πολύ! :-)

Unknown είπε...

Τιναρίνι!

Είσαι η απόδειξη ότι υπήρξα παιδί κι εγώ στη ζωή μου! χαχα Ειδικά όταν μου θυμίζεις τα μαλλιοτραβήγματα στο προαύλιο, το κερασμένο παγωτό που μου πήρες πίσω γιατί έπεσε το δικό σου και τόσες άλλες δυνατές στιγμές!

Ευχαριστώ πολύ, πολύ για όλα!

Έλα να σε κεράσω πορτοκαλάδα και να τα πούμε από κοντά!

Χίλια φιλιά!

sou είπε...

Να τη χαίρεσαι τη βαρκούλα σου, καρδιά μου, να ΄ναι οι θάλασσές της -λάδι- και τα λιμάνια της φιλόξενα και μη φοβάσαι τίποτα γιατί τα καράβια σου βγήκαν από καλό ταρσανά.

Unknown είπε...

sou, ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια! Να 'σαι καλά!

Δύ-στιχος είπε...

Πολύ μου άρεσε αυτό,
"λιμάνι" και "βαρκούλα",
ένα φιλί, πολλές ευχές,
δώσε στη μικρουλούλα.

Δύ-στιχος

don basilio είπε...

Να σου ζει, να την καμαρώσεις όπως θέλει εκείνη και να κοιμάσαι ήσυχη, όταν γυρνάει με παρέες που θα επιλέγει, όπως θα την έχει μάθει η μανούλα και ο πατεράκης (σιγά, έχει να πέσει πάφα, πούφα, γιατί ότι χόρτο αναγελάσεις ...)!

Unknown είπε...

Δύ-στιχε! Ηθικέ αυτουργέ τση βαρκούλας! Ευχαριστούμε θερμά, για τις ευχές και για τους στίχους!

Φιλιά σε ούλους σας!

Unknown είπε...

Don Basilio! Μη μου βάνεις ιδέες και το ξαναρχίσω το παλιοτσιγάρο! 21 μήνους άκαπνη, ευρήκα την υγειά μου... που λέει-γράφει ο λόγος!

Ευχαριστούμε πολύ για τσι ευχές!

Ασπασμοί και σκέδια!