Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Οι οπαδοί του Μαζόχ & τ' άλλα τα παιδιά...


Όλη νύχτα στον ύπνο μου, πάλευα να βρω ένα κόκκινο μπλουζάκι. Είχα βγάλει όλα τα ρούχα έξω από την ντουλάπα κι έψαχνα μανιωδώς. Άφαντο το μπλουζάκι. Όταν ξύπνησα ακόμα έψαχνε το μυαλό μου να το βρει αλλά καθώς έπλενα τα δόντια μου, θυμήθηκα ότι δεν έχω κανένα κόκκινο μπλουζάκι κι ούτε ποτέ είχα.

Λίγο το όνειρο, που κατά τη γιαγιά μου σημαίνει ανακατώματα και κακές ειδήσεις, λίγο η Δευτέρα, λίγο η νύστα... πάλι άργησα να πάω στο γραφείο. Κι όχι τίποτε άλλο, είναι και 1η του μηνός Σεπτεμβρίου, του σωτήριου έτους 2008 κι αυτό είναι πολύ κακό γιατί μπορεί όλο τον μήνα να αργώ στη δουλειά ή ακόμα χειρότερα όλο το Φθινόπωρο, ή ακόμα και όλο το εξάμηνο Φθινόπωρο - Χειμώνας. Αλλά δεν είμαι προληπτική άρα δεν με νοιάζει!

Στο γραφείο, ρίχνοντας μια ματιά στις ειδήσεις, του in.gr, κι αφού δεν έχω ακόμα χωνέψει, τα νέα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, βεβαίως - βεβαίως, διαβάζω ότι κόβεται η πίστωση των φαρμακοποιών για χιλιάδες ασφαλισμένους του Δημοσίου, ελεύθερους επαγγελματίες, δικηγόρους κ.ά. Δεν αντέχουν πλέον την γραφειοκρατία και την χρονική υστέρηση προκειμένου να πληρωθούν τα φάρμακα που έχουν στο μεταξύ χορηγήσει, στους ασφαλισμένους. Και να που μου βγήκε τ' όνειρο!

Στο μεταξύ στη Βραζιλία, το κράτος καλύπτει τα έξοδα της επέμβασης αλλαγής φύλου, στους πολίτες του. Στη Βραζιλία που τα 3/4 του λαού, ζει σε παράγκες. Ίσως βέβαια γι' αυτό η Βραζιλία να προχώρησε σε τέτοια παροχή. Ενώ εδώ, που πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ζούνε σε βίλες, σου λέει το κράτος, δεν χρειάζονται φαρμακευτική κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι εδώ που τα λέμε, δεν έχουν άδικο. Δεν μπορείς κυρία μου εσύ να έχεις στο σπίτι σου Φιλιππινέζα αλλά να σου πληρώνει τα φάρμακα το Δημόσιο. Βέβαια, ας μην μας κάνανε τις κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν θα είχαμε πρόβλημα να τα πληρώνουμε μόνοι μας.

Δεν θα αναλύσω και πάλι το πόσο χάλια είναι το ασφαλιστικό μας, ας το κάνει ο Παπαδάκης ή ο Καμπουράκης ή όποιος άλλος σε -άκης. Εμένα μ' ενδιαφέρει που μαζί με τόσους ηλίθιους που ψηφίζουν τους καραγκιόζηδες, την πληρώνουμε κι οι υπόλοιποι. Καλά που με όποιον και να κουβεντιάσεις, είναι έξω φρενών με την ακρίβεια και την οικονομία που πάει κατά διαόλου, με τα σκάνδαλα αλλά και το χτένισμα της κας. Νατάσας Καραμανλή. Φυσικά κανείς δεν λέει ανοιχτά ότι τους ψηφίζει. Όλοι παραπονιούνται, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος και στις εκλογές, τρέχουν πρώτοι-πρώτοι να κάνουνε το καθήκον τους.

Γι 'αυτό σου λέω, αγαπητή μου Φιορούλα, δεν "είμεθα έθνος ανάδελφον", είμαστε έθνος "και πονάω και μ' αρέσει και κουνάω και τη μέση".

Άντε καλό μήνα!

10 σχόλια:

mareld είπε...

Ψυχούλι!!

Για να πω την αλήθεια μου, με όσα διάβασα {όχι ότι δεν τα ξέρω..αλλά να.. είπαμε ο λόγος σου ταρακουνάει} με έπιασε λίγο μελαγχολία.

Μετά σκέφτηκα ότι σήμερα μπήκαμε στο φθινόπωρο και μπορεί να είναι και ο φόβος μου ότι ο χειμώνας που ποτέ δεν τον συμπάθησα πλησιάζει..

Ας μη γκρινιάζω.

Σου εύχομαι ένα υπέροχο φθινόπωρο!
Besitooooos!

P. Kapodistrias είπε...

"Τι θέλεις, τι ζητάς
πού 'ναι το νόημα που σού 'πεσε απ' τα χέρια"...

(Τάδε έφη Ελύτης)

Γιώργος είπε...

dana milame diabasa mono to telos;,,,,τις τελευταιες 2 σειρες ενοο,,,τ αλλα θα τα διαβασω,,,νεχτ μηνα,,,μιλαμε απαιχτα μπηκες στον σεπτεμβρη,,,υσπαο τσιγαρα κ ερχομαι

the boy with the arab strap είπε...

και που'σαι ακομη θα ερθουν και χειροτερα , δεν εχουμε δει τιποτα .

Unknown είπε...

@Mareld: Mi cielo, είμαι κουρασμένη -κυρίως ψυχολογικά- από τη δουλειά.

Στείλε μου λίγη από τη θετική σου ενέργεια. Άλλωστε εσένα, σου περισσεύει!

Θα περάσει το Φθινόπωρο, θα περάσει κι ο Χειμώνας. Θέλουμε δεν θέλουμε! Υπομονή...

Σε φιλώ!

Unknown είπε...

@Π.Κ.: Αγαπητέ, θα επιτρέψτε μου να σας απαντήσω κι εγώ με στίχους, τούτη τη φορά, του Γιώργου Σεφέρη...

"Η θάλασσα πως έγινε έτσι η θάλασσα;
Άργησα χρόνια στα βουνά
με τύφλωσαν οι πυγολαμπίδες.
Τώρα σε τούτο το ακρογιάλι περιμένω
ν' αράξει ένας άνθρωπος
ένα υπόλλειμα, μια σχεδία..."

Επί Σκηνής

Unknown είπε...

@Γιώργος: Τζώρτζη εσύ, μουρλός είσαι ό,τι θέλεις λες και γράφεις. Τσιγάρα πήρες τελικά; Ή πήγες για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισες ποτέ;;;

Πιες κάτι και για εμάς τους ξενέρωτους!

Unknown είπε...

@κρασί και νερό στα όνειρά μας: Αυτό είναι που με τρομάζει! Το χειρότερο που ξέρω πως θα 'ρθει...

Άντε και καλή μας δύναμη!

Vam33 είπε...

Μαύρο παρακαλώ σε όλους.Και μέσα σε όλα η δήλωση του υπουργού "Μα όλος ο κόσμος ξέρει ότι έχω κότερα και ζω έτσι"Αι σιχρτιρ όλοι τους

Unknown είπε...

Vam, μαύρο δαγκωτό! Αλλά όταν πάμε στις κάλπες, όλα τα ξεχνάμε...

Μη μου λες για Υπουργούς να χαρείς! Είναι φρέσκια ακόμη και η συνέντευξη του Καραμανλή.

Είμαστε τριτοκοσμικοί! Ή τουλάχιστον για τέτοιους μας περνάνε οι κυβερνήσεις μας...