Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Πως θα φορτίζω το laptop;




Ναι, είναι δεδομένο και το έχουμε ξαναπεί. Όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται: οικόπεδα, παπούτσια, δάση, ψυχές, τράπεζες, τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιες επιχειρήσεις, ρούχα, κορμιά, σπίτια, αξιοπρέπειες, παιδιά, σκυλιά, σεξ, αυτοκίνητα κ.ά.


Η αλλαγή είναι πως πλέον όλοι έχουμε πρόσβαση στην αγοραπωλησία. Πριν κάποια χρόνια, είχαμε ένα άλλο καθεστώς, πιο “κομμουνιστικό”. Και να θέλαμε να αγοράσουμε, δεν υπήρχε διαθεσιμότητα, παρά μόνο για τους λίγους. Τους εκλεκτούς. Και να θέλαμε να πουλήσουμε, δύσκολα βρίσκαμε αγοραστή. Τώρα έχουμε πιο “φιλελεύθερο” σκηνικό και η πρόσβαση είναι πιο εύκολη προς όλους και από όλους. Αρκεί να υπάρχει ρευστό, ασφαλώς!


Εδώ και καιρό ξυπνάω με τη σκέψη “πούλα” και κοιμάμαι με τη σκέψη “αγόρασε”. Κάποιες μέρες κι αντίστροφα. Κι όλη μέρα καταναλώνω και καταναλώνομαι και ακούω από παντού για αγοραπωλησίες. Αναρωτιέμαι, θα σταματήσει κάπου όλο αυτό; Με κούρασε! Απάντηση δεν ακούω από πουθενά και ξέρω πως ματαίως περιμένω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως απογοητεύομαι.


Απλά να, όσα περισσότερα ακούω για “deals” τόσο πιο ψηλά θέλω να ανέβω στο βουνό, να στήσω ένα αντίσκηνο. Δυο πράγματα μόνο με κρατούν: οι τίτλοι ιδιοκτησίας και η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος. Πως θα φορτίζω το laptop;




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι που ζεις στον ρυθμό της κοινωνίας των πολιτών. Καληνύχτα. Θα τα πούμε αύριο στο ΑΤΜ της γειτονιάς....

Ανώνυμος είπε...

Γράψε λάθος. Στην κοινωνία των πελατών εννοούσα....

Unknown είπε...

Έτσι ακριβώς αγαπητέ μου: κοινωνία της πελατείας, είμαστε!

"Δουλεύω - Ξυλοποιούμαι - Απολαμβάνω"

Pink_Fish είπε...

Σε μια παλιότερη ταινία της δεκαετίας του ’60 ο Βέγγος έλεγε τη κλασσική ατάκα : «Πελάτες μου». Δεν είμαι σίγουρη αν όλα αγοράζονται σήμερα, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι λιιγο παραπάνω χρήμα το κάνει πιο εύκολο ν’ αγοραστούν όλα. Και αυτό μ’ ενοχλεί. Καλή εβδομάδα

Unknown είπε...

Καλό μου ψαράκι, η κινεζική λαϊκή σοφία -μεταξύ άλλων- λέει και τούτο: "μπορείς να αγοράσεις το κρεβάτι αλλά όχι τον ύπνο". Θα συμφωνήσω αλλά όπως λες, άλλο να κοιμάσαι σε κρεβάτι χωρίς στρώμα και άλλο σε στρώμα "βασιλικό".

Ενοχλητικό αλλά πραγματικό...

Φιλιά σε σένα και στο πλάσμα!