Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

The summer is not over yet!




Δεν δέχομαι ότι έφυγε το καλοκαίρι μόνο και μόνο επειδή αλλάξαμε μήνα.

Καλό μήνα! Τον καλύτερο του καλοκαιριού, μπορώ να σου πω. Δεν με νοιάζει αν εντάσσεται στο Φθινόπωρο, εγώ καλοκαίρι τον ζω κάθε χρόνο. Και τον απολαμβάνω, στο έχω γράψει πάλι: Λιγότερος κόσμος, ησυχία, ζέστη -εφέτος παραπάνω από το φυσιολογικό για την εποχή. Τι άλλο να θέλω;

Θέλω. Αναμένω τις δικές μου διακοπές. Όταν όλοι θα έχουν επιστρέψει στα γραφεία και θα έχουν ανεβάσει ήδη τις φωτογραφίες των διακοπών στο blog, το facebook ή το twitter. Όταν οι περισσότεροι θα ψάχνουν το επόμενο διαθέσιμο τριήμερο για απόδραση. -Αλήθεια τη μέρα πέφτει εφέτος 28η Οκτωβρίου;- Εκείνη τη στιγμή είναι που θα φύγω για τις διακοπές μου κι εφέτος δεν έχω κανονίσει τίποτα. Δεν ξέρω που θα πάω ακόμα! Πιο σωστά, ξέρω που δεν θα πάω ενώ έπαιζε δυνατά -μέχρι πρόσφατα- στην τελική πεντάδα. Δεν θα πάω Βαλεαρίδες, φοβάμαι τη γρίπη.

"Τα πάντα ρει", όλα ρευστά και δεν με νοιάζει που θα πάω αρκεί να πάω. Nοιώθω ιδιαίτερα κουρασμένη αλλά και γεμάτη από εικόνες, επικοινωνιακό κορεσμό, αμμουδιές, αλάτια στα μαλλιά και γκουρμέ πιάτα στα στέκια τ' αγαπημένα, του νησιού. Θα πάω! Κι εσύ που ξεφύτρωσες πάλι από το πουθενά και πάλι ακάλεστος, θα μείνεις εδώ! Δεν χωράς στη βαλίτσα. Έρωτα και στα μούτρα σου!

Μου έχει κολλήσει κι ένα κομμάτι του David Bowie, τελευταία. Εντάξει, όχι τυχαία. Τυχαία μας ήρθε στο μυαλό προχθές βράδυ πάνω πάνω από ένα πιάτο αστακομακαρονάδας και μεταξύ μιας γουλιάς λευκού κρασιού και μιας γουλιάς ανθρακούχου, ο θεός Κραουνάκης. Έλεγα στη Φιορούλα, πως όταν ακούω Σταμάτη, θυμάμαι την εικόνα του στα τραπεζάκια του "Φίλιον" στη Χώρα. Πέρναγα με το αυτοκίνητο πριν κάποια χρόνια και τον είδα έτσι, μεσημέρι ανοιξιάτικο, να ξεχειλίζει στις καρέκλες, να λάμπει μες στα λευκά του και τα κόκκινα μάγουλά του να εκπέμπουν φως ελπίδας! "Ναι, υπάρχει μουσική ακόμα, μην απελπίζεστε αδέρφια!", φώναζαν τα μούσια του και γέλαγε ολόκληρος. Θαμπώθηκα! Εμείς πάλι, πως μοιάζουμε ενίοτε με τη Μπουρζουαζία. Πως μας προέκυψε και τούτο;

Δεν τέλειωσε το καλοκαίρι. Προλαβαίνουμε ακόμα να φάμε πολλές "φρυγανιές" στη Μπόχαλη. Προλαβαίνουμε και βουτιές στο Βασιλικό. Προλαβαίνουμε και κουβεντολόι στις βεράντες μέχρι το πρωί και ένα τασάκι ξέχειλο αποτσίγαρα και μουσικές, μουσικές, μουσικές και χρώματα και πιώματα και γέλια και, και, και... προλαβαίνεις να ξανάρθεις!


9 σχόλια:

Τσαλαπετεινός είπε...

Και να τελειώσει Σορα μου- που θα τελειώσει κάποτε δε μπορεί- έχουμε και τ` άλλο, αυτό που κουβαλάμε μέσα μας...

φιλια

the boy with the arab strap είπε...

κι αν τελειωσει εδω καπου αλλου θα αρχιζει .

Olivia είπε...

kai estw oti teleiwse....
wra gia xeimerini tourne!
Ole

C u soon

vertzak είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΣΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ΠΕΡΑΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΑΡΓΑΣΙ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΣΑΡΤΕΡ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΜΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΣΑΙΝΤΕΡ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΝΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ, ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΕΛΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΖΑΜΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΑΓΙΑΣΩ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Ανώνυμος είπε...

Απαπα, το μαγιό αντιστέκεται με κάθε κορδόνι να μπει στην ντουλάπα...Οι τουρίστες φεύγουν τον Οκτώβρη.Εγώ μέχρι τότε θα...καλοκαιριάζομαι!
Και καλές διακοπές :)

sevial

mareld είπε...

Ψυχή μου!
Αστεράκι μου!

"Προλαβαίνουμε και βουτιές στο Βασιλικό"...
Ναι..όλος ο Βασιλικός δικός σου μέχρι να ρθώ...ε;

Σε πεθύμησα πολύ..πάρα πολύ..κι ας μην ακούστηκα..
Μετά τη μαγική Γρανάδα η ζωή στο δάσος με τους μαύρους κότσυφες και τη βροχή, μου ξεπουπούλιασε τη ψυχή..άσε που τα παιδιά μετά την Ελλάδα..μανούλα..πως θα αντέξουμε το χειμώνα..;
εγώ απλά μορφάζω..

Υπάρχει ελπίδα για το επόμενο καλοκαίρι,να επιστρέψω..Αθήνα βέβαια αλλά θα σούρχομαι.

Φιλιά κουκλί μου σε σένα και σε ούλους τσου δικούς σου!

mareld είπε...

Alma mia!!!

Πήγαινε στη δροσοσταλίδα
να μαζέψεις μπουγαρίνια...

Τe quiero tanto..tanto..

kiki είπε...

Δεν τελείωσε, δεν τελείωσε, δεν τελείωσε σας λέωωωωωωωωωωωωωω!

Unknown είπε...

Λόγω τεχνικού προβλήματος, μου ήταν αδύνατον να αναρτήσω σχόλιο μέχρι τώρα.

Πολλά φιλιά σε όσους αντιστέκονται στην "εφαρμογή λήξης της θερινής περιόδου" και σε όλους όσους κουβαλάνε το καλοκαιράκι μέσα τους, μονίμως!

:)