Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τηλεφωνική Υποκλοπή (Βγάλε τη Κατίνα από μέσα σου, να αεριστεί)




Ναι, αγάπη μου όπως το ακούς: τη χτύπησε κι αυτήν η κρίση. (μικρή παύση) Η οικονομική ντε!
Μεταξύ μας, εμένα μου κάνει τη χάρη όχι μόνο να τη χτυπήσει, στην εντατική να τη στείλει, μπας και γλιτώσουμε επιτέλους από την κακογουστιά της! Γιατί εγώ -το ξέρεις άλλωστε- δεν τους αντέχω τους νεόπλουτους αγάπη μου! Όπου δω νεόπλουτο, να... παθαίνω ένα πράγμα, σαν αναφυλαξία σου λέω! Τι ποιους εννοώ; Αυτούς που τους έκανε "μάγκες" το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ανδρέα, τότε που κουβάλησε την Αλλαγή στη Χώρα και λίγδωσε τ' αντεράκι του Έλληνα. Ναι, ναι. Όοοοοχι αγάπη μου, εμείς είχαμε πάντα χρήματα, δεν λέμε για εμάς τώρα! Ναι, ναι... και που λες, αυτηνής ο πατέρας για τη σπουδάσει στα Λονδίνα, έβοσκε πρόβατα. Ναι, όπως το ακούς: πρό-βα-τα. Κανονικά πρόβατα! Αυτά που βλέπεις στα ντοκυμαντέρ. Ναι! Και που λες, αυτός την έστειλε την κυρία στα Λονδίνα να σπουδάσει, υποτίθεται, αρχιτέκτονας. Πήρε πτυχίο ναι αλλά πήρε και τον Τάκη, πακέτο. Γιος μεγαλοδικηγόρου, πολλά λεφτά. Σιγά μην τον άφηνε! Και της έκανε σου λέει ο πατέρας της έναν γάμο! Δεν υπήρχε δεύτερος, στο θεσσαλικό κάμπο! Τριών ετών επιδοτήσεις ξόδεψε, συν τα αρνιά που σούβλισε για το γαμήλιο γλέντι. Αλλά τι τα θες; Αυτή τα ξέχασε όλα και μας παρίστανε την κυρία! Γι' αυτό δεν τη λυπάμαι! Πόσα χρόνια νόμιζε ότι θα μπορούσε να ξεγελάει τους πάντες, με τη δήθεν οικονομική της επιφάνεια; Άσχετο πράγμα με ρωτάς αλλά θα σου πω: δεν την απασχολούν τα μπλόκα των αγροτών διότι δεν βγαίνει στην εθνική με το jeep. Αυτό το έχει για να κατεβαίνει στη Σκουφά να ψωνίζει γόβες. Η βλαχάρα! Μα όπως πάει, θα της το πάρουνε κι αυτό και τότε θα μας το παίξει εναλλακτική. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε! Θα τη δεις με φόρμα και αθλητικό που δεν την έχεις ξαναδεί, να γυρνάει από βιτρίνα σε βιτρίνα στο Κολωνάκι και να σου λέει:" Όχι χρυσή μου δεν ψωνίζω σήμερα, είμαι θλιμμένη για τους νεκρούς της Αϊτής... Μα δεν ήταν τρομερό;;;" Φυσικά εσύ θα ξέρεις πως έχει τιγκάρει τις πιστωτικές και να θέλει να αγοράσει δεν θα μπορεί πια και το φοβερότερο όλων είναι που θα το ξέρει ότι το ξέρεις αλλά θα το παίζει το ρολάκι, κανονικά. Τέτοια είναι!
Α, ναι τις προάλλες την είδα να αγοράζει και βιβλία! Καλέ όχι! Για τα ράφια τα θέλει. Έκανε ανακαίνιση λίγο πριν την κρίση αλλά δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει. Της έχουν μείνει σου λέει τα ράφια, άδεια! Πως να τα γεμίσει; Που ξέρεις πόσο έχει ένα βάζο από το Kosta Boda. E, τα γεμίζει με βιβλία. Φαντάσου! Βέβαια δεν ξέρει τι της γίνεται και παίρνει ότι της δίνουν. Βιβλίο να 'ναι σου λέει κι ότι να 'ναι. Την πέτυχα επ' αυτοφώρω να αγοράζει το "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες" του Ιουλίου Βερν και στο καπάκι το " Εκκρεμές του Φουκώ" του Έκο. Το δεύτερο το καταλαβαίνω, έχει έναν όγκο, θα πιάσει κάποιον χώρο. Δεν άντεξα, τη ρώτησα για τον Βερν: "Αγοράζεις βιβλία για το ορφανοτροφείο, αγάπη μου;". Ε μα! Όχι, δεν το κατάλαβε. Είναι και ηλίθια! Μου είπε ότι πάντα ήθελε να το διαβάσει αλλά ποτέ δεν είχε βρει το χρόνο. Ακούς; Ακούω να λες! Τώρα όμως που θα έχει όλο το χρόνο ελεύθερο, γιατί ξέρεις κομμένα τα μποτέ, ε δεν μπορεί θα βρει χρόνο να διαβάσει και τα μπιμπελό της! Μπας και ξεστραβωθεί, που δεν το βλέπω!
Ξέρεις τι πιστεύω; Θα την παρατήσει κι ο Τάκης. Τον είδα προχθές που καλοκοίταζε την κομμώτρια του τρίτου, ναι. Θέμα χρόνου είναι...
Ουφ, πολύ αξία της δώσαμε και σήμερα! Ναι, αγάπη μου, ναι. Να συναντηθούμε το απόγευμα για ένα τσάι να πούμε και καμιά κουβέντα σαν άνθρωποι... Από το τηλέφωνο, τι να πρωτοπείς πια;
Ναι, στις 6.

à bientôt!




8 σχόλια:

Pink_Fish είπε...

σε απολαμβάνω και σ' αυτά σου τα γραπτά, τα καυστικά. Πόσες τέτοιες "κιουρίες" υπάρχουν ανάμεσά μας...Που έχουν "φτιαχτεί" με τα λεφτά των επιδοτήσεων. Που έχουν αγορασμένο Jeep με λεφτά βρώμικα, κι όχι δουλεμένα. Τις νοιάζει? Όχι...Εμένα όμως με νοιάζει. Γι' αυτό και δεν θα λυπηθώ όταν θα τους πάρουν όλες τις πιστωτικές. Και θ' αγοράζουν (κι αυτές) φόρμες από τα κινέζικα κι όχι από το Attica. Γκεγκε? Γκεγκε...Χαιρετώ τα Επτάνησα :)

Ανώνυμος είπε...

Ζούπερ! :Ρ

tsintsantson

amalthia είπε...

ναι ναι,να συναντηθούν από κοντά να πούνε και για την κομμώτρια του τρίτου που η νόνα της ήταν γραμμένη στο libro d'oro αλλά ξέπεσαν τόσο που δεν την συμπεριέλαβαν στο αφιέρωμα του life n style με τις κοντέσες του Τζάντε γιατί είχε πουλήσει το οικόσημο ο πατέρας της για να της ανοίξει το κομμωτήριο.

Τι τα θες? Κάθε όροφος και μια ιστορία,κάθε ιστορία και 5-10 ξομπλιάστρες να την λένε απο γενιά σε γενιά...

Ανώνυμος είπε...

Για όνομα του θεού.
Βάλτε τη πάλι μέσα.
Την πήρε ο άνεμος πιαααα.... :))))


Φιλί

Unknown είπε...

Ροζόψαρο, γκέγκε!!!!

Εσύ πάντα έχεις να πεις μια καλή κουβέντα για εμένα. Σ' ευχαριστώ!

Για τις κιουρίες, τι άλλο να πούμε; Τα είπαμε όλα! :)

Φιλιά σ' εσένα και στο μικρουλάκι σου!

Unknown είπε...

Γεια σου τσιντσαντσον!

:)

Unknown είπε...

Amalthia!

Έτσι ακριβώς! Γράψε ένα ποστ με τη συνέχεια! Ναι, ναι, ναι! Μπορείς!

:)

Unknown είπε...

Γκιζάκι μου λατρεμένο... δεν υπάρχει θεός!

Άστην να την πάρει ο άνεμος... μπας και ησυχάσουμε κι εμείς κι αυτή!

Σε φιλώ στη φοραδένια μούρη σου!

:)