Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο!




Με μεγάλη αγωνία αναμένεται σήμερα, από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η Αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην τελετή θα παραστούν μεγάλες προσωπικότητες του πολιτικού, του αθλητικού καθώς και του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζ. Ρογκ, Ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μαζί με τη σύζυγο -που είναι εξαιρετικά φίλαθλη- και τα παιδιά τους, ο αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου -εξαιρετικά φίλαθλος επίσης- ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και πλήθος άλλων. Η Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα δεν θα παραστεί προς ένδειξη διαμαρτυρίας στον Θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος θεωρείται από το κόμα άκρως φασιστικός και επικίνδυνος για τον λαό.

Άλλες σημαντικές προσωπικότητες που θα παραστούν στην Τελετή, είναι από τον αθλητικό χώρο, ο Sport Billy, ο Μαραντόνα, ο Τσατσένκο, η Κομανέτσι, το ζευγάρι Φώτης Μεταξόπουλος - Νάντια Φοντάνα κ.ά. Επίτιμη καλεσμένη από τον αθλητικό χώρο η Γωγώ Μαστροκώστα, η οποία θα παρουσιάσει μετά το τέλος της Τελετής ένα υπερθέαμα έκπληξη, αποκλειστικά για τους Θιβετιανούς που σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν για το ξύλο που τρώνε τις τελευταίες μέρες στη Λάσα. Τόσο απελπισμένος είναι ο Δαλάι Λάμα, που έστειλε τους μοναχούς στην Αρχαία Ολυμπία!

Από τον καλλιτεχνικό χώρο, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε στην Τελετή, τον Sakis (ένας είναι ο Sakis!),τη Νάνα Μούσχουρη, τον Θάνο Πετρέλη, με όλο το επιτελείο του, τον Εθνικό Σταρ Ανδρέα Ευαγγελόπουλο, τη Γωγώ Σαπουντζάκη, ενώ φήμες κάνουν λόγο για έκτακτη εμφάνιση του ΚατΜαν.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να πλησιάσει την Ολυμπιακή Φλόγα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει από τον έλεγχο της Πρωθιέρειας και να κάψει ό,τι έχει απομείνει άκαυτο στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Η Φλόγα - για λόγους ασφαλείας- θα ταξιδέψει via e-mail, σε 20,354 Νομούς της χώρας, πλήθος Δήμων καθώς και Κοινοτήτων και θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου, σε τελετή που θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα έχει φτάσει με άκρα μυστικότητα από ειδική ομάδα εκπαιδευμένων για την περίσταση Τσολιάδων.

Πρωθιέρεια, μετά από televoting, χρίστηκε η Ανίτα Πάνια με αναπληρωματική την Τζούλια Αλεξανδράτου, της οποίας της κακοφάνηκε κάπως αλλά τι να κάνει, το κατάπιε κι αυτό. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Speedy Gonzales και τελευταία λαμπαδηδρόμος στη χώρα μας -τιμής ένεκεν- η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Όπως προαναφέρθηκε, η φλόγα θα ταξιδέψει εντός της Ελλάδας, via e-mail και ως εκ τούτου οι λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν σβηστές δάδες. Μην ξεχνάτε: Μια σπίθα είναι αρκετή για να γίνει το κακό!

Μετά από όλα αυτά, η Φλόγα - η κανονική πλέον- θα ταξιδέψει στο Πεκίνο αν δεν την σαμποτάρουν οι Θιβετιανοί, όπου στις 8 Αυγούστου θα γίνουν(;) οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

3 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Νέο πνεύμα θανατηφόρο, καλώς ήρθες στον Μπλόγκερ μας!
Σε παρακολουθoύσα (με την καλή έννοια) στο άλλο σου, αλλά δεν μπορούσα ν' αφήσω μήνυμα, γιατί -έλεγε- να γένω μέλος του κλαμπ εκεινού...

Τέλος πάντων, θα τα λέμε από δώθενες!...
Δύναμη, λοιπόν, και χάχανα!!!

jimmarg είπε...

Μια ακόμα φαντασμαγορική τελετή,με τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά Μηδέν και τα κορυφαία πολιτικά Τίποτα, ικανή να διασκεδάσει επαρκώς τους κατοίκους ενός πλανήτη, στον οποίο οι πολικές αρκούδες πίνουν coca cola, οι κάστορες βουρτσίζουν τα δόντια τους με Oulodent και οι υπεύθυνοι της εκδήλωσηςς βάφουν πράσινο τον λόφο της Ολυμπίας, μην τυχών και χαλάσει το τηλεοπτικό ντεκόρ. Αχ, καημένη Τζούλια Αλεξανδράτου, πόσο σκληρά σου φέρθηκε το televoting!

Unknown είπε...

@Π.Κ. : Σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας. Δεν έχει σημασία τόσο το να σχολιάζουμε τα γραφόμενα των άλλων όσο το να μας δημιουργούν κάποιο συναίσθημα. Αν το συναίσθημα είναι και θετικό, θεωρείται επιτυχημένη η επικοινωνία. Να 'στε καλά και καλές εμπνεύσεις και σε εσάς!

@jimarg: Ήμουν σίγουρη πως θα ένοιωθες το δράμα της Τζούλιας! Κατά τ' άλλα, ωραία τα λες αλλά ποίος σε ακούει;;; Οι παρόντες εξαιρούνται!