Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Η Οδύσσεια Ενός Ξεριζωμένου




Είδε και αποείδε ο Tέως κι αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος -ούτε και χώρος- να επιστρέψει στο πρώην βασίλειο της Ελλάδος, έβαλε την αδερφή του, να καθαρίσει για λογαριασμό του.

Έτσι, η Αυτής Μεγαλειότης Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, θα έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί μας με σκοπό να υιοθετήσει μια χελώνα carretta-carretta και να της τοποθετήσει τον ειδικό πομπό που θα καταγράφει το ταξίδι της. Της χελώνας ντε! Με τον πομπό αυτό, θα μπορεί ο Ο.Ε.Θ.Π.Ζ. να παρακολουθεί την περιπλάνησή της. Γι' αυτό και το πρόγραμμα ονομάστηκε ΟΔΥΣΣΕΙΑ.

Και σας ρωτώ, αγαπητοί συμπολίτες! Είναι δυνατόν ολόκληρη βασίλισσα, να έρθει εδώ μόνο και μόνο για να υιοθετήσει μια χελώνα; Τόσο φιλόζωη είναι πια; Τέτοια οικολογική ευαισθησία; Όχι, μην ξεγελιέστε! Πίσω από αυτό το ευγενικό πρόσωπο, κρύβεται ένα καταχθόνιο σχέδιο. Η βασίλισσα θα τοποθετήσει ειδικό πομπό ο οποίος όχι μόνο θα παρακολουθεί το ταξίδι της χελώνας αλλά θα λειτουργεί και ως δέκτης.

Το σχέδιο έχει ως εξής: Η χελώνα με τον πομπό-δέκτη, θα λάβει ειδικό σήμα στο φουλ της τουριστικής περιόδου κι εκεί ακριβώς που όλα τα ειδικά σκάφη, στον κόλπο του Λαγανά, γεμάτα διψασμένους -για άγρια φύση- τουρίστες, θα επιδίδονται στο σαφάρι της, εκείνη θα πάρει όλες τις χελώνες -διότι διαθέτει και πειθώ- και θα τις οδηγήσει στην Costa del Sol. Εκεί θα τις περιμένει ειδικό βασιλικό κλιμάκιο, το οποίο θα τις φιλοξενήσει σε ειδικά διαμορφωμένη παραλία που θα διαθέτει όλες τις ανέσεις που απαιτεί η σύγχρονη χελώνα, όπως ασφάλεια, καθαρή άμμο, ησυχία κλπ. Μετά από αυτό, θεωρείται εξαιρετικά δυσκολό να ξαναφύγουν από εκεί οι χελώνες για να έρθουν πίσω στο νησί. Εκτός αν αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τις φωνές των Άγγλων τουριστών.

Κατόπιν, ο Τέως θα μας κρατάει στο χέρι και θα ζητήσει ως αντάλλαγμα για την επιστροφή των χελωνών, την επιστροφή του στο θρόνο. Εμείς οι Ζακυνθινοί, που δεν ζούμε χωρίς τη χελώνα μας, θα πιέσουμε μέσω των άξιων πολιτικών μας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον Τέως. Ο Νίμιτς θα καταθέσει σχέδιο συμβιβαστικής λύσης, που θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή 100 χελωνών με τα 2/3 της βασιλικής περιουσίας που έχει απομείνει. Η Ελληνική πλευρά θα πιέσει για 150 χελώνες, ενώ ο Τέως θα επιμένει στην αρχική του θέση, για την επάνοδό του στο θρόνο.

Με παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Τέως θα παραστεί σε δεξίωση στο Μέγαρο Μαξίμου όπου πλήθος διαδηλωτών θα διεκδικούν το δικαίωμα της χελώνας να γυρίσει στο σπίτι της, ενώ ακτιβιστές θα πετάγονται μέσα από το ψάρι μαγιονέζα με πανώ κατά της κακομεταχείρισης των ζώων.

Στο μεταξύ, ειδική ομάδα του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δ. Λαγανά, θα προσπαθήσει να φυγαδεύσει τις χελώνες στην Ελλάδα οι οποίες όμως, θα περνάνε υπέροχα στην Ισπανία και δεν θα θέλουν να επιστρέψουν με τίποτα. Αφού η επιχείρηση θα καταλήξει σε ναυάγιο, θα παραμείνουν για ολιγοήμερες διακοπές, σε golf club.

Οι διαπραγματεύσεις θα λήξουν άδοξα και ο καθένας θα πάρει το δρόμο του, ενώ ο Τέως τελικά θα μείνει με τις χελώνες κι εμείς με τα άδεια ξενοδοχεία, στο χέρι...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω, προς αποφυγή του δυσάρεστου αυτού ενδεχομενου που παρουσιάζεις, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της βασίλισσας Σοφίας στο νησί μας, να συγκεντρώσουμε και να κρύψουμε όλες τις χελώνες σε ειδικό υπόγειο καταφύγιο, ώστε να μην μπορέσει να τοποθετήσει τον πομπό και να αποτύχει το φθονερό σχέδιο του Τέως...

Unknown είπε...

Ε όλο και καλύτερα θα είναι στο καταφύγιο από ότι στο κόλπο του Λαγανά, οι χελώνες! Save the turtle!

P. Kapodistrias είπε...

Ωραία τα γράφεις!!!
Αν υποψιασθώ ότι η βασιλική επίσκεψη είναι αλήθεια και όχι 11πριλιάτικο ψέμα, θα ντοπαριστώ...

mareld είπε...

Ντάνα!

Ο λόγος σου είναι χάδι,
είναι παραμύθι.
Έχει ουσία, χιούμορ,
τρυφερότητα, ανθρωπιά!

Χαίρομαι που Σε συναντώ
και ένα Ευχαριστώ
γι΄αυτά που μας προσφέρεις!

Μηθυμναίος είπε...

Όλο αυτό μοιάζει με Αισώπειο μύθο, αγαπητή Ντάνα!
Κι απ’ ότι διαβάζω, πάλι ο Νίμιτς διαπραγματευτής;
Μα καλά η μοίρα μας το ‘χει;

Unknown είπε...

@Π.Κ.: Εγώ επειδή είμαι ήδη ντοπέ, απλά θα ντροπιαστώ... :-)

@Mareld: Ευγενική ψυχή!

Ευχαριστώ γι' αυτό που μου προσφέρεις εσύ και χαίρομαι που σε συνάντησα κι εγώ!

@Μηθυμναίος: Καλώς όρισες!

Παντού υπάρχει ένα μύθος... που περιλαμβάνει τον Νίμιτς!
χα!

Porfyrogennitos είπε...

Δεν είναι δυνατόν να συμβεί και αυτό στο νησάκι μας!!!
:-ο

Unknown είπε...

@Porfyris: Αν αναφέρεστε στην επικείμενη επίσκεψη της Μεγαλειοτάτης, είναι γεγονός! Τα υπόλοιπα γράφτηκαν στα πλαίσια της προσωπικής μου παραφιλοσοφίας, οπότε μην ανησυχείτε! :-)

Ο Σκιτσοφρενής δολοπλόκος είπε...

Μιας και θα ρθει η Βασιλομήτωρ, προτείνω για να φανούμε glamour, να την παραλάβει από το αεροδρόμιο με τη Φερράρι ο "πρόεδρος", να της κάνει μια tour με το ελικόπτερο και να την πάμε για κυνήγι αλεπούς στο πόστο του "Λέωντα"...

Unknown είπε...

@σκιτσοφρενής δολοπλόκος: Η μητέρα της βασίλισσας, αποκλείεται να έρθει! ;-) Συμφωνώ με την πρόταση να στείλουμε τον πρόεδρο να υποδεχτεί τη βασίλισσα και για το τουρ με το ελικόφτερο! Τώρα το πόστο του Λέοντα, δεν ξέρω αν θα είναι διαθέσιμο... νομίζω ότι έχει τριγώνια εκείνες τις μέρες...