Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Πολλαπλό Χτύπημα

Δεν έχω διάθεση να γράψω κάτι τις τελευταίες μέρες. Ακούω αγαπημένες μουσικές και διαβάζω. Έτσι σκέφτηκα να ανεβάσω ένα "πολλαπλό χτύπημα", που περιλαμβάνει μουσικά κομμάτια που ακούω τελευταία και μου φτιάχνουν πολύ τη διάθεση και μια βιβλιοπρόταση.

1. Matisse - She Bop : Ναι είναι ελληνικό και ας μην του φαίνεται. Καλή παραγωγή. Εμπορικό; Ναι, πολύ αλλά δεν με νοιάζει! Μ' αρέσει και με κάνει να κουνιέμαι. Αυτό είναι αρκετό...





2. Hercules & Love Affair - Blind : Μου αρέσει και το video clip και ο ήχος και ο ρυθμός του και όλα του! Με κάνει κι αυτό να κουνιέμαι ακόμα κι αν είμαι στο γραφείο και δουλεύω. Όταν υπάρχει κόσμος, κουνάω μόνο τα πόδια, που δεν φαίνονται...





3. Moby - Disco Lies : Λατρεμένος Moby, από την εποχή ακόμα του PLAY. Εκείνο το album με συντροφεύει ακόμα σε ταξίδια και παραμένει σταθερή αξία! Disco feeling που μου θυμίζει το κάψιμο στις πατούσες από την καυτή άμμο. Βιάζομαι μάλλον... Δεν λείπει και το κοινωνικό μήνυμα του Moby, που είναι και ακτιβιστής!





4. Morrissey - That's how people grow up : Ε καλά! Είναι δυνατόν να μην ανέβαζα έστω ένα κομμάτι του Morrissey;;; Το περίεργο είναι που ανέβασα και κάτι άλλο εκτός αυτού. Το κομμάτι είναι ολίγων μηνών και μου αρέσει επίσης πολύ. Δεν κρύβει κάποια έκπληξη ούτε μουσικά ούτε στιχουργικά, δεν ξεφεύγει δηλαδή, καθόλου από το γνωστό μοτίβο αλλά γι' αυτό μ' αρέσει! Είναι 100% Morrissey. Επίσης καινούργιο και το All you need is me. Καλό κι αυτό αλλά προτιμώ το πρώτο. Σηκώνουμε λίγο την ένταση, παρακαλώ...




Κι επειδή μια φορά δεν αρκεί, ξαναδιαβάζω το διήγημα του Τόμας Μαν, "Τα αλλαγμένα κεφάλια". Διαπιστώνω ξανά πως τα βιβλία που για τον οποιονδήποτε λόγο, μας εντυπωσίασαν, πρέπει να τα ξαναδιαβάζουμε, κατά προτίμηση μετά από κάποια χρόνια. Φαίνονται εντελώς καινούργια! Άλλος ένας ύμνος, θα έλεγε κανείς, στον έρωτα και τη ζωή. Ναι, συμφωνώ αλλά δεν έχουν όλοι τη μαεστρία του Μαν!



Τελειώνω τούτο το πόστο εδώ με την ευχή για καλές ακροάσεις και καλές αναγνώσεις!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην δεν ανέβαζες Morrissey! Ωραιότατες οι επιλογές σου, αν και προτιμώ τους Matisse με τον προηγούμενο τραγουδιστή τους και οχι με τον νέο, που μου δίνει την εντύπωση πως τραγουδάει υποφέροντας απο... δυσκοιλιότητα!

P. Kapodistrias είπε...

... και κατακούτελα! Πέτυχες, λοιπόν. Τι άλλο θες;

Ανώνυμος είπε...

λατρεύω αυτό των Matisse και Hercules! η μουσική πάντα μας φτιάχνει, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, παντού! Χαιρετώ σε Ζακύνθια! Pink Fish από lifo :)

Μηθυμναίος είπε...

Ντάνα, καλημέρα,
Καταπληκτικά τα κομμάτια που διάλεξες! Αν και είναι πρωί κια τέτοια ώρα δεν είναι, τουλάχιστον για μένα, οι ειδικές μουσικές, σε "φτιάχνουν". Όσο για το βιβλίο, δεν το γνωρίζω... όμως το σημείωσα.
Σ' ευχαριστώ και να έχεις μια υπέροχη ημέρα.

Unknown είπε...

@jimmarg: Τι να κάνω η γυναίκα; Έχω αδυναμίες!!! Πάντως εμένα μ' αρέσει και ο καινούργιος τραγουδιστής των Matisse. Αν δεν σ' αρέσει... φάμε μόνο τις πατάτες! χεχε :-Ρ

@Π.Κ.: Αγαπητέ, δεν θέλω τίποτα! Είμαι κομπλέ! Να 'στε καλά! :-)

@Pink Fish: Τι ευχάριστη έκπληξη, ψαράκι! Το ξέρω ότι σου αρέσει το κομμάτι των Hercules, το είχες ανεβάσει κι εσύ σε πόστο και σου είχα γράψει πως μ' αρέσει πολύ. Η μουσική είναι η ντόπα μας! ;-)

Σε φιλώ!


@ΜΗΘΥΜΝΑΙΟΣ: Καλημέρα! Και είναι πραγματικά όμορφη μέρα!

Χαίρομαι που σου άρεσαν οι επιλογές μου. Η μουσική μας φτιάχνει, ναι! Το βιβλίο θα σου αρέσει πιστεύω. Αν το διαβάσεις, θα χαρώ να μου πεις τις εντυπώσεις σου.

Ευχαριστώ κι εγώ και σου εύχομαι επίσης μια καλή και δημιουργική ημέρα! :-)

.......marmarigi....... είπε...

akoyse kai to album'' misery is a butterfly'' twn blonde redhead , tha to agaphseis

mareld είπε...

Alma mia!

Δεν άκουσα καμία μουσική..άκουσα την ανάσα της θάλασσάς μας..και αυτό μου φτάνει προς το παρόν.
Ξέρεις πως;
.."το κάψιμο στις πατούσες από την καυτή άμμο"..γι΄αυτό σ΄αγαπώ..
Όχι μόνο κάψιμο..τσουρούφλισμα
αλλά πόσο μου λείπει..
Μας φροντίζεις με χάδι..που έχει χρώμα και άρωμα, δυσεύρετο στην εποχή μας..
Ο Μαν ανήκει στους αγαπημένους μου..κρίμα που δεν τον έχω μαζί μου..

Περιστέρι μου!
Γι΄αυτό ακριβώς που είσαι,
Σε ευχαριστώ τόσο πολύ!
Όνειρα γλυκά!

Γιώργος είπε...

ε θα το π(ι)ω δεν μπορω::)πολυ κουνιεσαι εσι,,,αλλα καλα κανεις:)καλησπεροκανηχτες γιατι ειμαι σε νετ καιφε,,,κ γραφω βιαστηκα(απο βδομαδα θα φτιαξω τα λαπτοπια ξανα κ βλεπουμε:)

Unknown είπε...

@κρασί & νερό στα όνειρά μας: Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Θα το ακούσω και θα σου πω εντυπώσεις! Να 'σαι καλά!


@Mareld: Mi cielo! Κι εγώ σ' ευχαριστώ που δίνεις απλόχερα στους γύρω σου τόση τρυφεράδα! Αυτό κι αν είναι δυσεύρετο!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και θα έρθεις και η άμμος θα σου τσουρουφλίζει τις πατούσες κι εσύ θα φωνάζεις... από χαρά!

Un beso muy grande!


@giorgos: Αχμ... Ο Τζώρτζης είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως! Με το καλό να φτιάξεις τα λαπτοπια γιατί έχεις αφήσει και τη Νατάσα μόνη της και μαραζώνει το κορίτσι! ;-)