Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Διακοπές!

(Αγόρια, με ρέγουλα το νερό! Δεν υπάρχει αρκετό, θα το κόψουνε κι αυτό!)


Λίγες μέρες πέρασαν από τότε που ως πολίτες, δεχθήκαμε κατά μέτωπο επίθεση από τη νέα αύξηση στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. Και τη δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα, όπως άλλωστε και άλλα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας. Οι Κυβερνήσεις μας, μας έχουν εκπαιδεύσει καλά, από ό,τι φαίνεται.

Αφού λοιπόν δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα, την κατραπακιά του 5% κι ενώ σκεφτόμαστε τρόπους ώστε να καταφέρουμε να πάμε διακοπές, δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν μας χορηγούν άλλο διακοποδάνειο, έρχεται η καλή μας η Δ.Ε.Η., χέρι - χέρι με τον καύσωνα, να μας χαρίσει ειδυλλιακές διακοπές... ρεύματος. Κι επειδή του Έλληνα ο τράχηλος, ζυγό δεν υπομένει, μας πετάει και την ευθύνη, τύπου: Αν δεν κάτσετε φρόνιμα παιδιά, θα σας πάρω το ρεύμα και δεν θα έχετε να παίξετε!

Κλάμα ο πολίτης, που πήρε καταναλωτικό ώστε να εξοπλίσει το σπίτι του με τελευταίας τεχνολογίας κλιματιστικά. Τι να τα κάνει χωρίς ρεύμα; Με το τηλεχειριστήριο στο χέρι έμεινε και λέει κι ευχαριστώ στη Δ.Ε.Η., που του έκαμε αύξηση μόνο 5%. Τα δάκρυα όμως μάταια! Δεν είναι ικανά να δροσίσουν τα πυρωμένα μάγουλα. Εξατμίζονται πριν φτάσουν στο πηγούνι και με την ίδια ευκολία ξεχνιούνται. Όπως κι αυτός ξέχασε τις αυξήσεις σε τιμολόγια και θερμοκρασίες.
Υπομονή πολίτες! Αύξηση είναι θα περάσει... Ίσως να κάνει καμιά ειδική ρύθμιση η Κυβέρνηση και να μην κόβει το ρεύμα στους κατέχοντες οικοσυσκευών SIEMENS. Δεν ξέρεις ποτέ, μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι παροχές, του Κράτους Πρόνοιας (βεβαίως-βεβαίως), με την ευγενική χορηγία των μεγάλων εταιρειών, πάντα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

megalo to drama toy ellhna! mexri kai aytokinhta gymnos plenei gia na ta vgalei pera...

darkwhisper είπε...

Πάνω σε αυτό πατάνε και είμαστε από τις πιο ακριβες χώρες στην ευρώπη.

Unknown είπε...

@Ανώνυμος: Τι έχουνε να δούνε τα ματάκια μας!

Unknown είπε...

Hey bro!

Μήπως να κάναμε κάτι γι' αυτό; Καμιά απεργία πείνας, ας ειπούμε...

:-)